Metroid Prime 3: Corruption

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Metroid Prime 3: Corruption
Kehittäjä Retro Studios
Julkaisija Nintendo
Jakelija Nintendo eShop
Ohjaaja Mark Pacini
Tuottaja Kensuke Tanabe
Säveltäjä Kenji Yamamoto
Pelisarja Metroid ja Metroid Prime Trilogy
Julkaistu Yhdysvallat 27. elokuuta 2007
Eurooppa 26. lokakuuta 2007
Japani 2007
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammunta, toimintaseikkailu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: B (12 vuotta tai vanhempi)
ESRB: Teini-ikäisille
PEGI 12
USK 16
Alusta Wii
Jakelumuoto 12 cm optinen levy (Wii)
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Metroid Prime 3: Corruption on Retro Studiosin kehittämä ja Nintendon vuonna 2007 julkaisema videopeli Wiille. Corruption on ensimmäisen persoonan ammuntaa ja toimintaseikkailua yhdistelevän Prime-trilogian viimeinen osa ja Metroid-pelisarjan 10. osa.

Peli sijoittuu kuusi kuukautta Metroid Prime 2: Echoesin tapahtumien jälkeen ja seuraa Samus Arania, jonka tehtävänä on kukistaa Avaruuspiraatit yhdessä Galaktisen Liittouman kanssa. Myös edellisistä osista tuttu aine Phazon on suuressa osassa pelissä. Peli esittelee myös uuden ohjausjärjestelmän, joka käyttää Wii Remotea sekä nunchukia.

Nintendo julkaisi myös Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa pari viikkoa ennen pelin julkaisua pelille oman kanavan Wii Shop Channelissa, joka sisälsi tarinaan ja pelaamiseen liittyviä videoita.[1]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Samuksen ja avaruuspiraattien välinen yhteenotto.

Metroid Prime 3: Corruption on 3D-grafiikalla toteutettu ensimmäisen persoonan seikkailupeli. Pelaaja ohjaa Samusta käyttäen Wii Remotea ja nunchukia. Nunchukia käytetään Samuksen liikuttamiseen, vihollisiin ja kohteisiin lukittumiseen, skannausten suorittamiseen, Morph Ball –muotoon muuttumiseen sekä tarrautumisominaisuuksiin. Wii Remotella suoritetaan tähtäys, ampuminen, visiirien vaihto, Hyper Moden käynnistäminen sekä valikon avaaminen, josta löytää kartat, skannaustiedot ja varusteet.

Corruptionissa ei ole samanlaista aseiden vaihtamismahdollisuutta kuin aiemmissa Metroid Primeissä, vaan uudet aseet päivittyvät vanhojen päälle kuten Super Metroidissa ja Game Boy Advancen Metroideissa [2]. Samus on myös varustettu uudella komentovisiirillä, joka mahdollistaa Samuksen aluksen kutsumisen laskeutumaan sekä tuhoamaan ja nostamaan kohteita. Myös Metroid Primen röntgenvisiiri tekee paluun pelissä. Sitä voidaan käyttää tietynlaisten seinien avaamiseen sekä näkymättömien vihollisten paikantamiseen. [2] Pelaajalla on myös käytössään Metroid Prime 2: Echoesista tuttu Screw Attack -hyppy. [3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Metroid Prime 3: Corruption -ennakko Wii Shop Channelilla IGN. Viitattu 4. marraskuuta 2007.
  2. a b Metroid Prime 3: Corruption – haastattelu IGN. Arkistoitu 25.6.2007. Viitattu 3. marraskuuta 2007.
  3. Off-Screen Trailer -video IGN. Arkistoitu 5.11.2007. Viitattu 3. marraskuuta 2007.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.