Metroid II: Return of Samus

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Metroid
Metroid2.jpg
Kehittäjä Nintendo Research & Development 1
Julkaisija Nintendo
Ohjaaja Hiroji Kiyotake (en) ja Hiroyuki Kimura (en)
Tuottaja Gunpei Yokoi
Suunnittelija Makoto Kano (en)
Pelisarja Metroid (pelisarja)
Julkaistu
  • NA marraskuu 1991
  • JP 21. tammikuuta 1992
  • EU 21. toukokuuta 1992
Lajityyppi toimintaseikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Kids to Adults
Alusta Game Boy
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Metroid II: Return of Samus on Nintendon kehittämä ja vuonna 1991 Game Boylle julkaisema Metroid-pelisarjan toinen osa.

Metroid II on jokseenkin vähiten tunnetuin osa kaikista Metroid -peleistä. Sitä onkin kritisoitu käsikonsolien tuomien rajoitusten takia, mistä syystä pelimaailma ei ole niin avoin kuin edellisessä Metroidissa tai myöhemmin ilmestyneessä Super Metroidissa. Lisäksi edellisen Metroidin ohjannut Yoshio Sakamoto ei pääasiassa ollut vastaamassa pelin kehityksestä, vaan sen hoiti pienempi porukka, kun taas Sakamoton isompi tiimi työsti samoihin aikoihin Super Nintendolle seuraavaa Metroidia. Tämän takia Metroid II mielletään sarjan väliosaksi tai johdannoksi Super Metroidille.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä Samus laskeutuu SR388-planeetalle tuhoamaan kaikki Metroidit lopullisesti. Pelissä kohdataan tavallisten Metroidin lisäksi kaikki Metroidien kehitysasteet: Alphat, Gammat, Zetat ja Omegat. Lopussa Samus taistelee Metroid-kuningatarta vastaan ja kohtaa Metroid-toukan, joka kuoriuduttuaan kiintyy Samukseen ja auttaa hänet pakoon planeetalta.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Samus löytää maan alta juuri toukka-asteesta kehittyneen Alpha Metroidin.

Pelin edetessä Samuksen tuhotessa useita vihollisia hän pääsee askeleen lähemmäs uusia kykyjä ja varusteita, jotka helpottavat pelaajan matkaa. Osa kyvyistä on jo nähty ensimmäisessä Metroid-pelissä, mutta pieniosa kyvyistä on uusia. Vanhoja kykyjä ovat muun muassa Morph Ball (Palloksi muuttuminen, joka mahdollistaa kulkemaan ahtaista paikoista), High Jump Boots (Korkeammat hypyt mahdollistavat kengät) ja Screw Attack (Vihollista vahingoittava sähkökenttä Samuksen ympärillä hypätessä)

Uusia kykyjä ovat Spazer Beam (Spazersäde, jolla voi ampua kolme ohutta sädettä yhtä aikaa), Plasma Beam (Plasmasäde, jolla tuhotaan sitkeimmätkin viholliset), Space Jump (Monien hyppyjen peräkkäin tekemisen mahdollistava kyky), Spring Ball (Hyppimisen mahdollistava päivitys pallomuotoon) ja Spider Ball (Hämähäkkipallo, jonka avulla voi kulkea pallomuodossa seiniä ja kattoja pitkin).

Pelissä Samuksella on ensimmäistä kertaa mahdollisuus kyyristyä ja ampua hypätessä tai pudottautuessa alaspäin. Metroid II on myös sarjan ensimmäinen peli, joka antaa mahdollisuuden tallentaa pelin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.