Luettelo maailman rikkaimmista ihmisistä Forbesin mukaan

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Luettelo maailman 10 varakkaimmasta henkilöstä vuosina 2000–2018 perustuu Forbesin vuosittain julkaisemaan miljardöörien listaukseen, Luettelosta on jätetty pois kuninkaalliset, joiden varallisuus perustuu heidän hallitsija-asemaansa.

10 rikkainta vuonna 2018[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys [1] Henkilö [1] Nettovarallisuus (USD)[1] Kansalaisuus [1] Omaisuuden lähde [1]
&&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 Bezos, JeffJeff Bezos 112 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Amazon.com
&&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 Gates, BillBill Gates 90 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 Buffett, WarrenWarren Buffett 84 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Berkshire Hathaway
&&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 Arnault, BernardBernard Arnault 72 miljardia  Ranskan lippu Ranska LVMH
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 Zuckerberg, MarkMark Zuckerberg 71 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Facebook
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 Ortega, AmancioAmancio Ortega 70 miljardia  Espanjan lippu Espanja Inditex (esim. Zara)
&&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 Slim Helú, CarlosCarlos Slim Helú 67,1 miljardia  Meksikon lippu Meksiko tietoliikenneala
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 Koch, CharlesCharles Koch 60 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Koch Industries
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 David Koch 60 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Koch Industries
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 Ellison, LarryLarry Ellison 52,2 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Oracle Corporation

Huomaa, että päiväkohtaiseen (reaaliaikaiseen) osake-arvoihin perustuvilla omaisuuserien arvostuksilla[2] listan järjestys ja omistusten arvo saattaa poiketa edellä esitetystä. Vastaavaa päiväkohtaisesti päivittyvää miljardöörilistaa (tosin vain 500 rikkaimmasta) julkaisee Bloomberg nimellä Bloomberg Billionaires Index.[3]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

10 rikkainta vuonna 2017[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys [4] Henkilö [4] Nettovarallisuus (USD)[5] Kansalaisuus [4] Omaisuuden lähde [4]
&&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 Gates, BillBill Gates 86,0 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 Buffett, WarrenWarren Buffett 75,6 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Berkshire Hathaway
&&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 Bezos, JeffJeff Bezos 72,8 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Amazon.com
&&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 Ortega, AmancioAmancio Ortega 71,3 miljardia  Espanjan lippu Espanja Inditex, Zara
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 Zuckerberg, MarkMark Zuckerberg 56,0 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Facebook
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 Slim, CarlosCarlos Slim 54,5 miljardia  Meksikon lippu Meksiko América Móvil, Grupo Carso
&&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 Ellison, LarryLarry Ellison 52,2 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Oracle Corporation
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 Koch, CharlesCharles Koch 48,3 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Koch Industries
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 David Koch 48,3 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Koch Industries
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 Bloomberg, MichaelMichael Bloomberg 47,5 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Bloomberg L,P,

10 rikkainta vuonna 2016[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys [5] Henkilö [5] Nettovarallisuus (USD)[5] Kansalaisuus [5] Omaisuuden lähde [5]
&&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 Gates, BillBill Gates 75,0 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 Ortega, AmancioAmancio Ortega 67,0 miljardia  Espanjan lippu Espanja Inditex
&&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 Buffett, WarrenWarren Buffett 60,8 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Berkshire Hathaway
&&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 Slim, CarlosCarlos Slim 50,0 miljardia  Meksikon lippu Meksiko América Móvil, Grupo Carso
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 Bezos, JeffJeff Bezos 45,2 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Amazon,com
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 Zuckerberg, MarkMark Zuckerberg 44,6 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Facebook
&&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 Ellison, LarryLarry Ellison 43,6 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Oracle Corporation
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 Bloomberg, MichaelMichael Bloomberg 40,0 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Bloomberg L,P,
&&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 Koch, CharlesCharles Koch 39,6 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Koch Industries
&&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 David Koch 39,6 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Koch Industries

10 rikkainta vuonna 2015[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys[6] Henkilö [6] Nettovarallisuus (USD)[6] Kansalaisuus [6] Omaisuuden lähde [6]
&&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 Gates, BillBill Gates 79,2 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 Slim, CarlosCarlos Slim 77,1 miljardia  Meksikon lippu Meksiko América Móvil, Telmex, Grupo Carso
&&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 Buffett, WarrenWarren Buffett 72,7 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Berkshire Hathaway
&&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 Ortega, AmancioAmancio Ortega 64,5 miljardia  Espanjan lippu Espanja Inditex
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 Ellison, LarryLarry Ellison 54,3 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Oracle Corporation
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 Koch, CharlesCharles Koch 42,9 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Koch Industries
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 David Koch 42,9 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Koch Industries
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 Walton, ChristyChristy Walton 41,7 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Walmart
&&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 Walton, JimJim Walton 40,6 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Walmart
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 Bettencourt, LilianeLiliane Bettencourt 40,1 miljardia  Ranskan lippu Ranska L'Oreal

10 rikkainta vuonna 2014[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys[7] Henkilö [7] Nettovarallisuus (USD) [7] Kansalaisuus [7] Omaisuuden lähde [7]
&&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 Gates, BillBill Gates 76,0 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 Slim, CarlosCarlos Slim & perhe 72,0 miljardia Meksikon lippu Meksiko Telmex, América Móvil, Grupo Carso
&&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 Ortega, AmancioAmancio Ortega 64,0 miljardia Espanjan lippu Espanja Inditex
&&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 Buffett, WarrenWarren Buffett 58,2 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Berkshire Hathaway
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 Ellison, LarryLarry Ellison 48,0 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Oracle Corporation
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 Charles Koch 40,0 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Koch Industries
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 David Koch 40,0 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Koch Industries
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 Adelson, SheldonSheldon Adelson 38,0 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Las Vegas Sands
&&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 Walton, ChristyChristy Walton & perhe 36,7 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Wal-Mart
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 Walton, JimJim Walton 34,7 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Wal-Mart

10 rikkainta vuonna 2013[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys[8] Henkilö [8] Nettovarallisuus (USD) [8] Kansalaisuus [8] Omaisuuden lähde [8]
&&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 Slim, CarlosCarlos Slim 73,0 miljardia  Meksikon lippu Meksiko Telmex
América Móvil
Grupo Carso
&&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 Gates, BillBill Gates 67,0 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 Ortega, AmancioAmancio Ortega 57,0 miljardia  Espanjan lippu Espanja Inditex Group
&&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 Buffett, WarrenWarren Buffett 53,5 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Berkshire Hathaway
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 Ellison, LarryLarry Ellison 43,0 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Oracle Corporation
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 Charles Koch 34,0 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Koch Industries
&&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 David Koch 34,0 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Koch Industries
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 Ka-shing, LiLi Ka-shing 31,0 miljardia  Hongkong Cheung Kong Holdings
&&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 Bettencourt, LilianeLiliane Bettencourt 30,0 miljardia  Ranskan lippu Ranska L'Oréal
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 Arnault, BernardBernard Arnault 29,0 miljardia  Ranskan lippu Ranska LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton

10 rikkainta vuonna 2012[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys[9] henkilö[9] Nettovarallisuus (USD)[9] Kansalaisuus[9] Omaisuuden lähde[9]
&&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 Slim, CarlosCarlos Slim 69,0 miljardia  Meksikon lippu Meksiko Telmex, América Móvil, Grupo Carso
&&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 Gates, BillBill Gates 61,0 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 Buffett, WarrenWarren Buffett 44,0 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Berkshire Hathaway
&&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 Arnault, BernardBernard Arnault 41,0 miljardia  Ranskan lippu Ranska LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 Ortega, AmancioAmancio Ortega 37,5 miljardia  Espanjan lippu Espanja Inditex Group
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 Ellison, LarryLarry Ellison 36,0 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Oracle Corporation
&&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 Batista, EikeEike Batista 30,0 miljardia  Brasilian lippu Brasilia EBX Group
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 Stefan Persson 26,0 miljardia  Ruotsin lippu Ruotsi H&M
&&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 Ka-shing, LiLi Ka-shing 25,5 miljardia  Hongkongin lippu Hongkong Cheung Kong Holdings
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 Albrecht, KarlKarl Albrecht 25,4 miljardia  Saksan lippu Saksa Aldi

10 rikkainta vuonna 2011[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys[10] henkilö[10] Nettovarallisuus (USD)[10] Kansalaisuus[10] Omaisuuden lähde[10]
&&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 Slim, CarlosCarlos Slim 74,0 miljardia  Meksikon lippu Meksiko Telmex, América Móvil, Grupo Carso
&&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 Gates, BillBill Gates 56,0 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 Buffett, WarrenWarren Buffett 50,0 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Berkshire Hathaway
&&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 Arnault, BernardBernard Arnault 41,0 miljardia  Ranskan lippu Ranska LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 Ellison, LarryLarry Ellison 39,5 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Oracle Corporation
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 Mittal, LakshmiLakshmi Mittal 31,1 miljardia  Intia Arcelor Mittal
&&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 Ortega, AmancioAmancio Ortega 31,0 miljardia  Espanjan lippu Espanja Inditex Group
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 Batista, EikeEike Batista 30,0 miljardia  Brasilian lippu Brasilia EBX Group
&&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 Ambani, MukeshMukesh Ambani 27,0 miljardia Intia Reliance Industries
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 Walton, ChristyChristy Walton 26,5 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Walmart

10 rikkainta vuonna 2010[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys[11] Henkilö [11] Nettovarallisuus (USD) [11] Kansalaisuus [11] Omaisuuden lähde [11]
&&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 Slim, CarlosCarlos Slim 53,5 miljardia  Meksikon lippu Meksiko Telmex, América Móvil, Grupo Carso
&&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 Gates, BillBill Gates 53,0 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 Buffett, WarrenWarren Buffett 47,0 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Berkshire Hathaway
&&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 Ambani, MukeshMukesh Ambani 29,0 miljardia  Intia Reliance Industries
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 Mittal, LakshmiLakshmi Mittal 28,7 miljardia  Intia Arcelor Mittal
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 Ellison, LarryLarry Ellison 28,0 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Oracle Corporation
&&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 Arnault, BernardBernard Arnault 27,5 miljardia  Ranskan lippu Ranska LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 Batista, EikeEike Batista 27,0 miljardia  Brasilian lippu Brasilia EBX Group
&&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 Ortega, AmancioAmancio Ortega 25,0 miljardia  Espanjan lippu Espanja Inditex Group
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 Albrecht, KarlKarl Albrecht 23,5 miljardia  Saksan lippu Saksa Aldi Süd

10 rikkainta vuonna 2009[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys [11] Henkilö [11] Nettovarallisuus (USD) [11] Kansalaisuus [11] Omaisuuden lähde [11]
&&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 Gates, BillBill Gates 40,0 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 Buffett, WarrenWarren Buffett 37,0 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Berkshire Hathaway
&&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 Slim, CarlosCarlos Slim 35,0 miljardia  Meksikon lippu Meksiko Telmex, América Móvil
&&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 Ellison, LarryLarry Ellison 22,5 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Oracle Corporation
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 Kamprad, IngvarIngvar Kamprad 22,0 miljardia  Ruotsin lippu Ruotsi Ikea
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 Albrecht, KarlKarl Albrecht 21,5 miljardia  Saksan lippu Saksa Aldi Süd
&&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 Ambani, MukeshMukesh Ambani 19,5 miljardia  Intia Reliance Industries
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 Mittal, LakshmiLakshmi Mittal 19,3 miljardia  Intia Arcelor Mittal
&&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 Albrecht, TheoTheo Albrecht 18,8 miljardia  Saksan lippu Saksa Aldi Nord, Trader Joe's
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 Ortega, AmancioAmancio Ortega 18,3 miljardia  Espanjan lippu Espanja Inditex Group

10 rikkainta vuonna 2008[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys [11] Henkilö [11] Nettovarallisuus (USD) [11] Kansalaisuus [11] Omaisuuden lähde [11]
&&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 Buffett, WarrenWarren Buffett 62,0 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Berkshire Hathaway
&&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 Slim, CarlosCarlos Slim 60,0 miljardia  Meksikon lippu Meksiko Telmex, América Móvil
&&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 Gates, BillBill Gates 58,0 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 Mittal, LakshmiLakshmi Mittal 45,0 miljardia  Intia Arcelor Mittal
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 Ambani, MukeshMukesh Ambani 43,0 miljardia  Intia Reliance Industries
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 Ambani, AnilAnil Ambani 42,0 miljardia  Intia Anil Dhirubhai Ambani Group
&&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 Kamprad, IngvarIngvar Kamprad 31,0 miljardia  Ruotsin lippu Ruotsi Ikea
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 Pal Singh, KushalKushal Pal Singh 30,0 miljardia  Intia DLF Group
&&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 Deripaska, OlegOleg Deripaska 28,0 miljardia  Venäjän lippu Venäjä Rusal
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 Albrecht, KarlKarl Albrecht 27,0 miljardia  Saksan lippu Saksa Aldi

10 rikkainta vuonna 2007[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys [11] Henkilö [11] Nettovarallisuus (USD) [11] Kansalaisuus [11] Omaisuuden lähde [11]
&&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 Bill Gates 56,0 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 Warren Buffett 52,0 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Berkshire Hathaway
&&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 Carlos Slim 49,0 miljardia  Meksikon lippu Meksiko Telmex, América Móvil, Grupo Carso
&&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 Ingvar Kamprad 33,0 miljardia  Ruotsin lippu Ruotsi Ikea
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 Lakshmi Mittal 32,0 miljardia  Intia Arcelor Mittal
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 Sheldon Adelson 26,5 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Las Vegas Sands
&&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 Bernard Arnault 26,0 miljardia  Ranskan lippu Ranska LVMH
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 Amancio Ortega 24,0 miljardia  Espanjan lippu Espanja Inditex Group
&&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 Li Ka-shing 23,0 miljardia  Hongkongin lippu Hongkong Cheung Kong Holdings, Hutchison Whampoa
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 David Thomson 22,0 miljardia  Kanada Thomson Corporation

10 rikkainta vuonna 2006[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys [11] Henkilö [11] Nettovarallisuus (USD) [11] Kansalaisuus [11] Omaisuuden lähde [11]
&&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 Bill Gates 52,0 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 Warren Buffett 42,0 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Berkshire Hathaway
&&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 Carlos Slim 30,0 miljardia Meksikon lippu Meksiko Telmex
&&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 Ingvar Kamprad 28,0 miljardia Ruotsin lippu Ruotsi Ikea
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 Lakshmi Mittal 23,5 miljardia Intia Mittal Steel Company
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 Paul Allen 22,0 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 Bernard Arnault 21,5 miljardia Ranskan lippu Ranska LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 prinssi Al-Walid ibn Talal 20,0 miljardia Saudi-Arabia Saudi-Arabia Kingdom Holding Company
&&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 Kenneth Thomson 19,6 miljardia Kanada The Thomson Corporation
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 Li Ka-shing 18,8 miljardia Hongkongin lippu Hongkong Cheung Kong Group, Hutchison Whampoa

10 rikkainta vuonna 2005[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys [11] Henkilö [11] Nettovarallisuus (USD) [11] Kansalaisuus [11] Omaisuuden lähde [11]
&&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 Bill Gates 46,5 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 Warren Buffett 44,0 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Berkshire Hathaway
&&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 Lakshmi Mittal 25,0 miljardia Intia Mittal Steel Company
&&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 Carlos Slim Helú 23,8 miljardia Meksikon lippu Meksiko Telmex
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 prinssi Al-Walid ibn Talal 23,7 miljardia Saudi-Arabia Saudi-Arabia Kingdom Holding Company
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 Ingvar Kamprad 23,0 miljardia Ruotsin lippu Ruotsi Ikea
&&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 Paul Allen 21,0 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 Karl Albrecht 18,5 miljardia  Saksan lippu Saksa Aldi Süd
&&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 Larry Ellison 18,4 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Oracle Corporation
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 S, Robson Walton 18,3 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Walmart

10 rikkainta vuonna 2004[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys [11] Henkilö [11] Nettovarallisuus (USD) [11] Kansalaisuus [11] Omaisuuden lähde [11]
&&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 Bill Gates 46,6 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 Warren Buffett 42,9 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Berkshire Hathaway
&&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 Karl Albrecht 23,0 miljardia Saksan lippu Saksa Aldi Süd
&&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 prinssi Al-Walid ibn Talal 21,5 miljardia Saudi-Arabia Saudi-Arabia Kingdom Holding Company
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 Paul Allen 21,0 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 Alice Walton 20,0 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Wal-Mart
&&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 Helen Walton 20,0 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Wal-Mart
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 Jim Walton 20,0 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Wal-Mart
&&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 John T. Walton 20,0 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Wal-Mart
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 S. Robson Walton 20,0 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Wal-Mart

10 rikkainta vuonna 2003[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys [11] Henkilö [11] Nettovarallisuus (USD) [11] Kansalaisuus [11] Omaisuuden lähde [11]
&&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 Bill Gates 40,7 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 Warren Buffett 30,5 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Berkshire Hathaway
&&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 Karl ja Theo Albrecht 25,6 miljardia  Saksan lippu Saksa Aldi
&&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 Paul Allen 20,1 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 prinssi Al-Walid ibn Talal 17,7 miljardia Saudi-Arabia Saudi-Arabia Kingdom Holding Company
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 Larry Ellison 16,6 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Oracle Corporation
&&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 Alice Walton 16,5 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Wal-Mart
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 Helen Walton 16,5 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Wal-Mart
&&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 Jim Walton 16,5 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Wal-Mart
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 John T. Walton 16,5 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Wal-Mart
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 S. Robson Walton 16,5 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Wal-Mart

10 rikkainta vuonna 2002[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys [11] Henkilö [11] Nettovarallisuus (USD) [11] Kansalaisuus [11] Omaisuuden lähde [11]
&&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 Bill Gates 52,8 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 Warren Buffett 35,0 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Berkshire Hathaway
&&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 Karl ja Theo Albrecht 26,8 miljardia  Saksan lippu Saksa Aldi
&&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 Paul Allen 25,2 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 Larry Ellison 23,5 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Oracle Corporation
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 Jim Walton 20,8 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Wal-Mart
&&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 John T. Walton 20,7 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Wal-Mart
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 Alice Walton 20,5 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Wal-Mart
&&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 S. Robson Walton 20,5 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Wal-Mart
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 Helen Walton 20,4 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Wal-Mart

10 rikkainta vuonna 2001[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys [11] Henkilö [11] Nettovarallisuus (USD) [11] Kansalaisuus [11] Omaisuuden lähde [11]
&&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 Bill Gates 58,7 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 Warren Buffett 32,3 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Berkshire Hathaway
&&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 Paul Allen 30,4 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 Larry Ellison 26,0 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Oracle Corporation
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 Karl ja Theo Albrecht 25,0 miljardia  Saksan lippu Saksa Aldi
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 prinssi Al-Walid ibn Talal 20,0 miljardia Saudi-Arabia Saudi-Arabia Kingdom Holding Company
&&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 Jim Walton 18,8 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Wal-Mart
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 John T. Walton 18,7 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Wal-Mart
&&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 S. Robson Walton 18,6 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Wal-Mart
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 Alice Walton 18,5 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Wal-Mart
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 Helen Walton 18,5 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Wal-Mart

10 rikkainta vuonna 2000[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys [11] Henkilö [11] Nettovarallisuus (USD) [11] Kansalaisuus [11] Omaisuuden lähde [11]
&&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 Bill Gates 60,0 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 Larry Ellison 47,0 miljardia  Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Oracle Corporation
&&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 Paul Allen 28,0 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Microsoft
&&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 Warren Buffett 25,6 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Berkshire Hathaway
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 Karl ja Theo Albrecht 20,0 miljardia  Saksan lippu Saksa Aldi
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 prinssi Al-Walid ibn Talal 20,0 miljardia Saudi-Arabia Saudi-Arabia Kingdom Holding Company
&&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 S, Robson Walton 20,0 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Wal-Mart
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 Masayoshi Son 19,4 miljardia Japani Softbank Capital, SoftBank Mobile
&&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 Michael Dell 19,1 miljardia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Dell
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 Kenneth Thomson 16,1 miljardia Kanada The Thomson Corporation

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e The World's Billionaires Forbes. Viitattu 15.3.2018. (englanniksi)
  2. The World's Billionaires, Real Time Forbes. Viitattu 15.3.2018. (englanniksi)
  3. Bloomberg Billionaires Index (päiväkohtainen miljardöörilista maailman 500 rikkaimmasta) Bloomberg, bloomberg.com. Viitattu 15.3.2018. (englanniksi)
  4. a b c d "The World's Billionaires" (3. maaliskuuta 2015). Forbes. Viitattu 2. maaliskuuta 2015. 
  5. a b c d e f "The World's Billionaires" (3. maaliskuuta 2015). Forbes. Viitattu 2. maaliskuuta 2015. 
  6. a b c d e "The World's Billionaires" (3. maaliskuuta 2015). Forbes. Viitattu 2. maaliskuuta 2015. 
  7. a b c d e Inside The 2014 Billionaires List: Facts and Figures Forbes. Viitattu 14.6.2014.
  8. a b c d e Inside The 2013 Billionaires List: Facts and Figures Forbes. Viitattu 14.6.2014.
  9. a b c d e The World’s Billionaires 2012 Forbes Yahoo Finance. Yahoo News. Viitattu 3.07.2013.
  10. a b c d e The World's Billionaires 2011 Forbes. Viitattu 3.07.2013.
  11. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc Forbes rich list: ten years of top tens Forbes rich list: 10 years of top 10s : TOP 10 SINCE 2000. The Guardian. Viitattu 3.07.2013.