Helen Robson Walton

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Helen Robson Walton
Henkilötiedot
Syntynyt 3. joulukuuta 1919
Claremore, Oklahoma
Kuollut 19. huhtikuuta 2007 (87 vuotta)
Bentonville, Arkansas
Muut tiedot
Omaisuus 16,4 miljardia USD (2007)
Yritys Wal-Mart
Aiheesta muualla
Kotisivu

Helen Robson Kemper Walton (3. joulukuuta 191919. huhtikuuta 2007) oli Yhdysvaltain suurimman kauppaketjun ja yksityisen työnantajan Wal-Martin perustajan Sam Waltonin vaimo. Hän oli aikoinaan Yhdysvaltain 11. rikkain ja maailman 29. rikkain ihminen Forbesin mukaan. Hänellä oli 16,4 miljardin omaisuus.[1]

Hän oli L. S. Robsonin, varakkaan pankkiirin ja karjatilallisen, ja Hazell Carr Robsonin tytär. Robson Walton valmistui Oklahoman yliopistosta pääaineenaan kauppatiede. Helen tapasi Samin vuonna 1942. He menivät naimisiin ystävänpäivänä 14. helmikuuta 1943. Sam palveli toisessa maailmansodassa vuoteen 1945 asti, minkä jälkeen he perustivat sekatavarakaupan Newportiin Arkansasiin. Viisi vuotta myöhemmin he muuttivat Bentonvilleen, jossa Sam jatkoi uraansa kauppiaana. Vuonna 1962 Waltonit avasivat ensimmäisen Wal-Martin lähellä Rogersia. Kauppoja perustettiin paljon lisää, ja lopulta ketjusta kasvoi maailman suurin vähittäiskauppaketju. Päämaja sijaitsee kuitenkin edelleen Bentonvillessä.

Robson Walton tunnettiin Arkansasissa hyväntekijänä, joka tuki koulutusta, taiteita, perheitä ja lapsia. Hän oli myös paikallisen ja kansallisen presbyteerikirkon aktiivinen jäsen. Hän oli Fayettevillessä sijaitsevan Walton Arts Centerin päätukija.

Hänellä on kolme lasta: S. Robson Walton (Rob), Jim Walton ja Alice Walton. Yksi hänen lapsistaan, John T. Walton, kuoli lento-onnettomuudessa Wyomingissa vuonna 2005. Hänellä on kahdeksan lastenlasta ja neljä lastenlastenlasta. Rob Walton on Wal-Martin hallituksen puheenjohtaja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Billionaire widow of Wal-Mart founder dies at 87 International Business Times. 21.4.2007. The Ibtimes Company. Viitattu 5.5.2008. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]