Luettelo maailman rikkaimmista naisista Forbesin mukaan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo maailman 20 varakkaimmasta naisesta perustuu Forbesin vuosittain julkaisemaan miljardöörien listaukseen.

Sija[1] Nimi[1] Kuva Syntynyt Netto-omaisuus
(miljardia USD)[1]
(4. huhtikuuta 2023; nuoli: muutos edellisvuodesta)
Kansallisuus[1] Vauraus peräisin[1]
1 Françoise Bettencourt Meyers & perhe 10. heinäkuuta 1953 (ikä 71) Nousua 80,5  Ranska L'Oréal
2 Julia Koch & perhe 12. huhtikuuta 1962 (ikä 62) Laskua 59  Yhdysvallat Koch Industries
3 Alice Walton 7. lokakuuta 1949 (ikä 74) Laskua 56,7  Yhdysvallat Wal-Mart
4 Jacqueline Mars 10. lokakuuta 1939 (ikä 84) Nousua 38,3  Yhdysvallat Mars, Inc.
5 Miriam Adelson & perhe 10. lokakuuta 1945 (ikä 78) Nousua 35  Yhdysvallat Israel Las Vegas Sands (kasinoyhtiö)
6 Rafaela Aponte-Diamant[2] 78-vuotias 4.4.2023 Nousua 31,2  Sveitsi Mediterranean Shipping Company (MCS)
7 Susanne Klatten 28. huhtikuuta 1962 (ikä 62) Nousua 27,4  Saksa BMW, Altana
8 Gina Rinehart 9. helmikuuta 1954 (ikä 70) Laskua 27  Australia Hancock Prospecting
9 MacKenzie Scott 7. huhtikuuta 1970 (ikä 54) Laskua 24,4  Yhdysvallat amazon.com
10 Iris Fontbona & perhe 80-vuotias 4.4.2023 Nousua 23,1  Chile Antofagasta Plc
11 Abigail Johnson 19. joulukuuta 1961 (ikä 62) Nousua 21,6  Yhdysvallat Fidelity Investments
12 Savitri Jindal & perhe 20. maaliskuuta 1950 (ikä 74) Laskua 17,5  Intia Jindal Group
13 Vicky Jafra & perhe 1. heinäkuuta 1952 (ikä 72) Nousua 16,7  Brasilia pankki- ja rahoitusala
14 Renata Kellnerova & perhe 4. heinäkuuta 1967 (ikä 57) Laskua 16,5  Tsekki PFF Group (rahoitus- ja tietoliikenneala)
15 Beate Heister 5. lokakuuta 1951 (ikä 72) 15,8  Saksa Aldi
16 Charlene de Carvalho-Heineken 30. kesäkuuta 1954 (ikä 70) Laskua 14,7  Alankomaat Heineken International
17 Kwong Siu-hing & perhe 93-vuotias 4.4.2023 Nousua 14,1  Hongkong Sun Hung Kai Properties
18 Diane Hendricks 76-vuotias 4.4.2023 Nousua 13,7  Yhdysvallat ABC Supply (rakennustarvikkeet)
19 Laurene Powell Jobs & perhe 6. marraskuuta 1963 (ikä 60) Laskua 12  Yhdysvallat Apple Inc., The Walt Disney Company
20 Judy Love & perhe Nousua 10,9  Yhdysvallat Love's Travel Stops & Country Stores
Sija[3] Nimi[3] Kuva Syntynyt Netto-omaisuus
(miljardia USD)
(5. huhtikuuta 2021; nuoli: muutos edellisvuodesta)[4]
Kansallisuus[3] Vauraus peräisin[3]
1 Françoise Bettencourt Meyers & perhe 10. heinäkuuta 1953 (ikä 71) Nousua 73,6  Ranska L'Oréal
2 Alice Walton 7. lokakuuta 1949 (ikä 74) Nousua 61,8  Yhdysvallat Wal-Mart
3 MacKenzie Scott 7. huhtikuuta 1970 (ikä 54) Nousua 53  Yhdysvallat amazon.com
4 Julia Koch & perhe 12. huhtikuuta 1962 (ikä 62) Nousua 46,4  Yhdysvallat Koch Industries
5 Miriam Adelson 10. lokakuuta 1945 (ikä 78) Nousua 38,2  Yhdysvallat Israel Las Vegas Sands (kasinoyhtiö)
6 Jacqueline Mars 10. lokakuuta 1939 (ikä 84) Nousua 31,3  Yhdysvallat Mars, Inc.
7 Yang Huiyan & perhe 1981 (ikä 42–43) Nousua 29,6  Kiina Country Garden Holdings
8 Susanne Klatten 28. huhtikuuta 1962 (ikä 62) Nousua 27,7  Saksa BMW, Altana
9 Gina Rinehart 9. helmikuuta 1954 (ikä 70) Nousua 23,6  Australia Hancock Prospecting
10 Iris Fontbona & perhe 75-vuotias 10.3.2018 Nousua 23,3  Chile Antofagasta Plc
11 Abigail Johnson 19. joulukuuta 1961 (ikä 62) Nousua 20,9  Yhdysvallat Fidelity Investments
12 Zhong Huijuan Nousua 19,7  Kiina Hansoh Pharmaceutical
13 Beate Heister & Karl Albrecht Jr. 5. lokakuuta 1951 (ikä 72) Nousua 19,6 (yhdessä veljensä kanssa 39,2)  Saksa Aldi
14 Laurene Powell Jobs & perhe 6. marraskuuta 1963 (ikä 60) Nousua 19  Yhdysvallat Apple Inc., The Walt Disney Company
15 Wu Yajun 1964 (ikä 59–60) Nousua 18,3  Kiina Longfor Properties
16 Fan Hongwei & perhe Nousua 18,2  Kiina Longfor Properties
17 Charlene de Carvalho-Heineken 30. kesäkuuta 1954 (ikä 70) Nousua 16,7  Alankomaat Heineken International
18 Zhou Qunfei & perhe 1970 (ikä 53–54) Nousua 15,4  Hongkong Lens Technology älypuhelinten näytöt
19 Kwong Siu-hing & perhe Nousua 15,4  Hongkong Sun Hung Kai Properties
20 Kirsten Rausing 6. kesäkuuta 1952 (ikä 72) Nousua 13,9  Ruotsi Tetra Pak

Forbesin dollarimiljardöörien vuoden 2018 listalla oli 256 naista (6. maaliskuuta 2018).

Sija[4] Nimi[4] Kuva Syntynyt Netto-omaisuus
(miljardia USD)
(muutos edellisvuodesta)[4]
Kansallisuus[4] Vauraus peräisin[4]
1 Alice Walton 7. lokakuuta 1949 (ikä 74) Nousua 46,0  Yhdysvallat Wal-Mart
2 Françoise Bettencourt Meyers 10. heinäkuuta 1953 (ikä 71) Nousua 42,2  Ranska L'Oréal
3 Susanne Klatten 28. huhtikuuta 1962 (ikä 62) Laskua 25,0  Saksa Altana, BMW
4 Jacqueline Mars 10. lokakuuta 1939 (ikä 84) Laskua 23,6  Yhdysvallat Mars, Inc.
5 Yang Huiyan 1981 (ikä 42–43) Laskua 21,9  Kiina Country Garden Holdings
6 Laurene Powell Jobs 6. marraskuuta 1963 (ikä 60) Laskua 18,8  Yhdysvallat Apple Inc., The Walt Disney Company
7 Gina Rinehart 9. helmikuuta 1954 (ikä 70) Laskua 17,4  Australia Hancock Prospecting
8 Iris Fontbona 75-vuotias 10.3.2018 Nousua 16,3  Chile Antofagasta Plc
9 Abigail Johnson 19. joulukuuta 1961 (ikä 62) Nousua 15,9  Yhdysvallat Fidelity Investments
10 Charlene de Carvalho-Heineken 30. kesäkuuta 1954 (ikä 70) Laskua 15,8  Alankomaat Heineken International
11 Beate Heister 5. lokakuuta 1951 (ikä 72) 14,9 [5]  Saksa Aldi Süd
12 Blair Parry-Okeden 1950 (ikä 73–74) Laskua 12,4  Yhdysvallat Cox Enterprises
13 Massimiliana Landini Aleotti 75-vuotias 10.3.2018 Nousua 12,4  Italia Menarini
14 Pollyanna Chu 1958 (ikä 65–66) Nousua 9,9  Hongkong Kingston Financial Group
15 Zhou Qunfei 1970 (ikä 53–54) Laskua 9,7  Hongkong Lens Technology
16 Savitri Jindal 20. maaliskuuta 1950 (ikä 74) Nousua 9,0  Intia Jindal Group
17 Wu Yajun 1964 (ikä 59–60) Nousua 8,7  Kiina Longfor Properties
18 Kirsten Rausing 6. kesäkuuta 1952 (ikä 72) Nousua 8,4  Ruotsi Tetra Pak
19 Katharine Rayner 73-vuotias 10.3.2018 Laskua 8,3  Yhdysvallat Cox Enterprises
20 Margaretta Taylor 75-vuotias 10.3.2018 Laskua 8,3  Yhdysvallat Cox Enterprises

Huomaa, että päiväkohtaiseen (reaaliaikaiseen) osake-arvoihin perustuvilla omaisuuserien arvostuksilla[6] listan järjestys ja omistusten arvo saattaa poiketa edellä esitetystä.[4]

  1. a b c d e Gigi Zamora: The Richest Woman In The World 2023 (myös The Richest People In The World, sarake Women. Kustakin listan henkilöstä saa lisätietoa nimeä klikkaamalla) 4.4.2023. Forbes, forbes.com. Viitattu 30.4.2023.
  2. Giacomo Tognini: Meet The World’s Richest Self-Made Woman (myös Rafaela Aponte-Diamant) 4.4.2023. Forbes, forbes.com. Viitattu 30.4.2023.
  3. a b c d Kerry A. Dolan & Jennifer Wang & Chase Peterson-Withorn: The World's Billionaires List (Maailman (dollari)miljardöörit, sarake naiset. Kustakin listan henkilöstä saa lisätietoa nimeä klikkaamalla) 5.4.2021. Forbes, forbes.com. Viitattu 5.10.2021.
  4. a b c d e f g The World's Billionaires List (Maailman (dollari)miljardöörit, naiset. Kustakin listan henkilöstä saa lisätietoa nimeä klikkaamalla) 6.3.2018. Forbes, forbes.com. Viitattu 15.3.2018.
  5. 27. Beate Heister & Karl Albrecht Jr.; Real Time Net Worth — as of 4/25/18: $30.4 B; 2018 Billionaires Net Worth — as of 3/6/18: $29.8 B (Bloombergin mukaan molemmat sisarukset perivät 50% osuuden, jolloin 6.3.2018 Beate Heisterin omistuksen arvo olisi 14,9 mrd USD) Forbes. Viitattu 15.3.2018. (englanniksi)
  6. The World's Billionaires, women, realtime Forbes. Viitattu 15.3.2018. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of female billionaires