Luettelo maailman kalleimmista kaupungeista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo maailman kalleimmista kaupungeista elinkustannusten mukaan

Moskova
Tokio
Lontoo
Oslo
Hongkong
Kööpenhamina
Geneve

Mercerin arvio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

10 kallimpaa kaupunkia (2015)[1]
Sija Kaupunki Valtio Alue
1 Luanda  Angola Afrikka
2  Hongkong Aasia Tyynimeri
3 Zürich  Sveitsi Eurooppa
4  Singapore Aasia Tyynimeri
5 Geneve  Sveitsi Eurooppa
6 Shanghai  Kiina Aasia Tyynimeri
7 Peking
8 Seoul  Etelä-Korea Aasia Tyynimeri
9 Bern  Sveitsi Eurooppa
10 N’Djamena  Tšad Afrikka

ECA Internationalin arvio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

20 kallimpaa kaupunkia (2015)[2]
Sija Kaupunki Valtio
1 Juba  Etelä-Sudan
2 Luanda  Angola
3 Zürich  Sveitsi
4 Geneve
5 Bern
6 Basel
7 Kinshasa  Kongon demokraattinen tasavalta
8 Shanghai  Kiina
9 Peking
10 Seoul  Etelä-Korea
11 Oslo  Norja
12  Hongkong
13 Stavanger  Norja
14 Guangzhou  Kiina
15 Busan  Etelä-Korea
16 Tokio  Japani
17 Conakry  Guinea
18 Shenzhen  Kiina
19  Singapore
20 New York City  Yhdysvallat

Aasia-Tyynimeri alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

250 Aasia-Tyynimeren kaupunkia[2]
Kaupunki Valtio Alueellinen luokitus Globaali luokitus
Shanghai  Kiina 1 8
Peking 2 9
Seoul  Etelä-Korea 3 10
 Hongkong 4 12
Guangzhou  Kiina 5 14
Busan  Etelä-Korea 6 15
Tokio  Japani 7 16
Shenzhen  Kiina 8 18
 Singapore 9 19
Port Moresby  Papua-Uusi-Guinea 10 21
Ulsan  Etelä-Korea 11 23
Dalian  Kiina 12 26
Jokohama  Japani 13 28
Nagoya 14 31
Qingdao  Kiina 15 32
Osaka  Japani 16 33
Chengdu  Kiina 17 35
Tianjin 18 36
Suzhou 19 39
Xi'an 20 41
Nanjing 21 42
 Macao 22 43
Auckland  Uusi-Seelanti 23 44
Chongqing  Kiina 24 45
Wuhan 25 47
Wellington  Uusi-Seelanti 26 49
Xiamen  Kiina 27 50
Taipei  Taiwan 28 51
Christchurch  Uusi-Seelanti 29 56
Sydney  Australia 30 57
Canberra 31 63
Melbourne 32 68
Perth 33 74
Adelaide 34 77
Brisbane 35 78
Darwin 36 80
Kaohsiung  Taiwan 37 86
Bangkok  Thaimaa 38 124
Dhaka  Bangladesh 39 158
Manila  Filippiinit 40 173
New Delhi  Intia 41 174
Jakarta  Indonesia 42 177
Vientiane  Laos 43 178
Phnom Penh  Kambodža 44 181
Chiang Mai  Thaimaa 45 184
Kuala Lumpur  Malesia 46 189
Rangoon  Myanmar 47 190
Mumbai  Intia 48 197
Hanoi  Vietnam 49 198
Ho Chi Minh City 50 201
Pune  Intia 51 209
Chennai 52 214
Colombo  Sri Lanka 53 217
Bengaluru  Intia 54 220
Kolkata 55 226
Hyderabad 56 227
George Town  Malesia 57 231
Surabaya  Indonesia 58 234
Johor Bahru  Malesia 59 235
Kathmandu    Nepal 60 238
Islamabad  Pakistan 61 241
Karachi 62 242
Ulaanbaatar  Mongolia 63 250

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mercer's 2015 Cost of Living - City Rankings Mercer. Viitattu October 17, 2015. [vanhentunut linkki]
  2. a b Hong Kong now more expensive than Tokyo for expatriates June 11, 2015. ECA International. Viitattu September 4, 2016.