Luettelo maailman kalleimmista kaupungeista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo maailman kalleimmista kaupungeista elinkustannusten mukaan

Moskova
Tokio
Lontoo
Oslo
Hongkong
Kööpenhamina
Geneve

Mercerin arvio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

10 kallimpaa kaupunkia (2015)[1]
Sija Kaupunki Valtio Alue
1 Luanda Angolan lippu Angola Afrikka
2 Hongkong Aasia Tyynimeri
3 Zürich Sveitsin lippu Sveitsi Eurooppa
4 Singaporen lippu Singapore Aasia Tyynimeri
5 Geneve Sveitsin lippu Sveitsi Eurooppa
6 Shanghai Kiina Aasia Tyynimeri
7 Peking
8 Seoul Etelä-Korea Aasia Tyynimeri
9 Bern Sveitsin lippu Sveitsi Eurooppa
10 N’Djamena Tšadin lippu Tšad Afrikka

ECA Internationalin arvio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

20 kallimpaa kaupunkia (2015)[2]
Sija Kaupunki Valtio
1 Juba Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan
2 Luanda Angolan lippu Angola
3 Zürich Sveitsin lippu Sveitsi
4 Geneve
5 Bern
6 Basel
7 Kinshasa Kongon demokraattinen tasavalta
8 Shanghai Kiina
9 Peking
10 Seoul Etelä-Korea
11 Oslo Norjan lippu Norja
12 Hongkongin lippu Hongkong
13 Stavanger Norjan lippu Norja
14 Guangzhou Kiina
15 Busan Etelä-Korea
16 Tokio Japani
17 Conakry Guinea
18 Shenzhen Kiina
19 Singaporen lippu Singapore
20 New York City Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat

Aasia-Tyynimeri alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

250 Aasia-Tyynimeren kaupunkia[2]
Kaupunki Valtio Alueellinen luokitus Globaali luokitus
Shanghai Kiina 1 8
Peking 2 9
Seoul Etelä-Korea 3 10
Hongkong 4 12
Guangzhou Kiina 5 14
Busan Etelä-Korea 6 15
Tokio Japani 7 16
Shenzhen Kiina 8 18
Singaporen lippu Singapore 9 19
Port Moresby Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 10 21
Ulsan Etelä-Korea 11 23
Dalian Kiina 12 26
Jokohama Japani 13 28
Nagoya 14 31
Qingdao Kiina 15 32
Osaka Japani 16 33
Chengdu Kiina 17 35
Tianjin 18 36
Suzhou 19 39
Xi'an 20 41
Nanjing 21 42
Macaon lippu Macao 22 43
Auckland Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 23 44
Chongqing Kiina 24 45
Wuhan 25 47
Wellington Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 26 49
Xiamen Kiina 27 50
Taipei Taiwanin lippu Taiwan 28 51
Christchurch Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 29 56
Sydney Australian lippu Australia 30 57
Canberra 31 63
Melbourne 32 68
Perth 33 74
Adelaide 34 77
Brisbane 35 78
Darwin 36 80
Kaohsiung Taiwanin lippu Taiwan 37 86
Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa 38 124
Dhaka Bangladeshin lippu Bangladesh 39 158
Manila Filippiinit 40 173
New Delhi Intia 41 174
Jakarta Indonesia 42 177
Vientiane Laos 43 178
Phnom Penh Kambodža 44 181
Chiang Mai Thaimaan lippu Thaimaa 45 184
Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia 46 189
Rangoon Myanmarin lippu Myanmar 47 190
Mumbai Intia 48 197
Hanoi Vietnamin lippu Vietnam 49 198
Ho Chi Minh City 50 201
Pune Intia 51 209
Chennai 52 214
Colombo Sri Lankan lippu Sri Lanka 53 217
Bengaluru Intia 54 220
Kolkata 55 226
Hyderabad 56 227
George Town Malesian lippu Malesia 57 231
Surabaya Indonesia 58 234
Johor Bahru Malesian lippu Malesia 59 235
Kathmandu Nepalin lippu Nepal 60 238
Islamabad Pakistanin lippu Pakistan 61 241
Karachi 62 242
Ulaanbaatar Mongolian lippu Mongolia 63 250

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mercer's 2015 Cost of Living - City Rankings Mercer. Viitattu October 17, 2015. [vanhentunut linkki]
  2. a b Hong Kong now more expensive than Tokyo for expatriates June 11, 2015. ECA International. Viitattu September 4, 2016.