Luettelo Venäjän laivaston kalustosta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Venäjän laivaston nykyisestä kalustosta.

Sukellusveneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Strategiset ohjussukellusveneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Projekti 667BDR "Kalmar"
Delta III
Strateginen ohjussukellusvene 3 Delta III class SSBN.svg [1]
Projekti 667BDRM "Delfin"
Delta IV
Strateginen ohjussukellusvene 6 Delta IV class SSBN.svg [1]
Projekti 941 "Akula"
Typhoon
Strateginen ohjussukellusvene 1 Delta IV class SSBN.svg Reservissä koulutustoimintaa varten.[1]
Projekti 955 "Borei" Strateginen ohjussukellusvene 3 Borey class SSBN.svg [1]

Risteilyohjussukellusveneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Projekti 949 "Antei"
Oscar II
Risteilyohjussukellusvene 8 Oscar II class SSGN.svg 3 reservissä tai korjattavina.[1]
Projekti 885 "Jasen"
Graney
Risteilyohjussukellusvene 1 Graney class SSN.svg [1]

Ydinkäyttöiset hyökkäyssukellusveneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Projekti 971 "Štšuka-B"
Akula II
Ydinkäyttöinen hyökkäyssukellusvene 2 AkulaProjekt971U.png [1]
Projekti 971 "Štšuka-B"
Akula I
Ydinkäyttöinen hyökkäyssukellusvene 9 Akula class submarine.JPG Yksi vene vuokrattu Intiaan kymmeneksi vuodeksi vuodesta 2012 alkaen.[1]
Projekti 945 "Kondor"
Sierra II
Ydinkäyttöinen hyökkäyssukellusvene 2 Sierra II class SSN.svg [1]
Projekti 945 "Barrakuda"
Sierra I
Ydinkäyttöinen hyökkäyssukellusvene 1 Sierra I class SSN.svg [1]
Projekti 671 "Štšuka"
Victor III
Ydinkäyttöinen hyökkäyssukellusvene 4 Victor III class SSN.svg Yksi reservissä.[1]

Tavalliset hyökkäyssukellusveneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Projekti 877 "Paltus"
Kilo
Hyökkäyssukellusvene 17 Kilo class SS.svg [1]
Projekti 636 "Varshavianka"
Kilo
Hyökkäyssukellusvene 4+[1] Improved Kilo class SS.svg Viides ja kuudes rakenteilla, tilattu lisäksi kuusi uutta vuonna 2016.[2]
Projekti 677 "Lada" Hyökkäyssukellusvene 1 Lada class S.Peterburg.svg Kaksi muuta venettä rakenteilla.[1] Käyttöönottoa on toistuvasti lykätty, viimeksi vuoteen 2019.[3]

Pääasialliset pinta-alukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lentotukialukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Kuznetsov-luokka Lentotukialus 1 Russian aircraft carrier Kuznetsov.jpg [1]

Risteilijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Orlan-luokka Ydinkäyttöinen ohjusristeilijä 2 Russian Battle Cruiser Pyotr Velikiy.jpg [1]
Kara-luokka Ohjusristeilijä 1 Petropavlovsk1992.jpg Poistumassa käytöstä.[1]
Slava-luokka Ohjusristeilijä 3 Slava-Cruiser-DN-SC-86-03642.JPEG [1]

Hävittäjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Sovremennyi-luokka Ohjushävittäjä 8 Bezuprechnyy.jpg [1]
Udaloi-luokka
Udaloi I
Ohjushävittäjä 8 AdmiralVinogradov2009.jpg [1]
Udaloi-luokka
Udaloi II
Ohjushävittäjä 1 Admiral Chabanenko (ship, 1994) - FRUKUS 2011.jpg [1]
Kashin mod-luokka Ohjushävittäjä 1 SlavnyyBPK(DN-SN-86-03142).jpg [1]

Fregatit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Neustrashimy-luokka Fregatti 2 Frigate Neustrashimy (FF 712) 188.jpg [1]
Steregushchy-luokka
Projekti 20380
Fregatti 1 Стерегущий.JPG [1]
Steregushchy-luokka
Projekti 20381
Fregatti 3 Soobraziteljnyj.jpg [1]
Gepard-luokka Fregatti 2 Gepard 3.9.JPG [1]
Burevestnik-luokka Fregatti 2 Project 1135M Pytlivyy 2009 G1.jpg [1]
Projekti 11356M Fregatti 1+ Адмирал Григорович.jpg Tilattu yhteensä 6, ensimmäinen luovutettu vuonna 2016.[4]

Korvetit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Bujan-M-luokka Korvetti 3 Град Свияжск.jpg [1]
Sivutš-luokka Korvetti 2 Bora Class Missile Corvette Samum.jpg [1]
Ovod-luokka
Nanuška III
Korvetti 12 МРК Разлив 2016.03.25.jpg [1]
Grisha-luokka Korvetti 20 МПК Усть-Илимск на Дальзаводе 2015.02.05.JPG [1]
Buyan-luokka Korvetti 3 Caspian Corvette Astrakhan.jpg [1]
Paršim-luokka Korvetti 6 Kazanets.jpg [1]
Tarantul-luokka Korvetti 21 Morshansk.jpg [1]

Rannikkoalukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Grašonok-luokka Partiovene 10 International Maritime Defence Show 2011 (375-44).jpg [1]
Raptor-luokka Partiovene 6 Патрульный катер проекта 03160 (706-й).jpg [1]
Mangust-luokka Partiovene 2 Ship of a coast guard"Mongoose". (7981710592).jpg [1]
Matka-luokka Partiovene 3 Caspian MRK 702.jpg [1]
Mukha-luokka Partiovene 1 Navy in S bay Sevastopol 2008 G6.jpg [1]

Miinalaivat ja miinanraivaajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Gorya-luokka Miinanraivaaja 2 Zheleznyakov1989.jpg [1]
Natya-luokka Miinanraivaaja 10 IvanGolubets2005Sevastopol.jpg [1]
Sonya-luokka Miinanraivaaja 21 «Герман Угрюмов»1.jpg [1]
Lida-luokka Miinanraivaaja 8 «РТ-181» и «РТ-233».jpg [1]


Maihinnousualukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Projekti 775 Maihinnousualus 12 Tsezar Kunikov in the Red Sea (2003).jpg [1]
Projekti 755M Maihinnousualus 3 Peresvet(2).jpg [1]
Alligator-luokka Maihinnousualus 4 NikoraiFil'chenkov2007Sevastopol.jpg [1]


Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at IISS: The Military Balance 2016, s. 191-193. Routledge, 2016. ISBN 9781857438352. (englanniksi)
  2. Karl Soper: Russian Navy to order Improved 'Kilo' SSKs for Pacific Fleet IHS Jane's Navy International. Viitattu 7.4.2016. (englanniksi)
  3. Nikolai Novichkov: Russia's Lada-class submarine project suffers further delays IHS Jane's Defence Weekly. Viitattu 7.4.2016. (englanniksi)
  4. Nicholas de Larrinaga: Russian Navy receives first Admiral Grigorovich-class frigate IHS Jane's Defence Weekly. Viitattu 7.4.2016. (englanniksi)