Luettelo Venäjän laivaston kalustosta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on keskeneräinen luettelo Venäjän laivaston nykyisestä kalustosta.selvennä

Pääasialliset pinta-alukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lentotukialukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Kuznetsov-luokka Lentotukialus 1 Russian aircraft carrier Kuznetsov.jpg [1]

Risteilijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Orlan-luokka Ydinkäyttöinen ohjusristeilijä 2 Russian Battle Cruiser Pyotr Velikiy.jpg [1]
Slava-luokka Ohjusristeilijä 2 Slava-Cruiser-DN-SC-86-03642.JPEG [1]

Hävittäjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Sovremennyi-luokka Ohjushävittäjä 8 Bezuprechnyy.jpg [1]
Udaloi-luokka
Udaloi I
Ohjushävittäjä 8 AdmiralVinogradov2009.jpg [1]
Udaloi-luokka
Udaloi II
Ohjushävittäjä 1 Admiral Chabanenko (ship, 1994) - FRUKUS 2011.jpg [1]
Kashin mod-luokka Ohjushävittäjä 1 SlavnyyBPK(DN-SN-86-03142).jpg [1]

Fregatit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Neustrashimy-luokka Fregatti 2 Frigate Neustrashimy (FF 712) 188.jpg [1]
Steregushchy-luokka
Projekti 20380
Fregatti 1 Стерегущий.JPG [1]
Steregushchy-luokka
Projekti 20381
Fregatti 3 Soobraziteljnyj.jpg [1]
Gepard-luokka Fregatti 2 Gepard 3.9.JPG [1]
Burevestnik-luokka Fregatti 2 Project 1135M Pytlivyy 2009 G1.jpg [1]
Grigorovitš-luokka Fregatti 3 Адмирал Григорович.jpg Tilattu alkujaan 6, kaksi ensimmäistä (Admiral Grigorovitš ja Admiral Essen luovutettu vuonna 2016 ja kolmas (Admiral Makarov) vuonna 2017.[2][3][4][5] [6]

Korvetit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Bujan-M-luokka Korvetti 3 Град Свияжск.jpg [1]
Sivutš-luokka Korvetti 2 Bora Class Missile Corvette Samum.jpg [1]
Ovod-luokka
Nanuška III
Korvetti 12 МРК Разлив 2016.03.25.jpg [1]
Grisha-luokka Korvetti 20 МПК Усть-Илимск на Дальзаводе 2015.02.05.JPG [1]
Buyan-luokka Korvetti 3 Caspian Corvette Astrakhan.jpg [1]
Paršim-luokka Korvetti 6 Kazanets.jpg [1]
Tarantul-luokka Korvetti 21 Morshansk.jpg [1]

Rannikkoalukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Grašonok-luokka Partiovene 10 International Maritime Defence Show 2011 (375-44).jpg [1]
Raptor-luokka Partiovene 6 Russian Navy Raptor near Kronstadt.jpg [1]
Mangust-luokka Partiovene 2 Ship of a coast guard"Mongoose". (7981710592).jpg [1]
Matka-luokka Partiovene 3 Caspian MRK 702.jpg [1]
Mukha-luokka Partiovene 1 Navy in S bay Sevastopol 2008 G6.jpg [1]

Miinalaivat ja miinanraivaajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Gorya-luokka Miinanraivaaja 2 Zheleznyakov1989.jpg [1]
Natya-luokka Miinanraivaaja 10 IvanGolubets2005Sevastopol.jpg [1]
Sonya-luokka Miinanraivaaja 21 «Герман Угрюмов»1.jpg [1]
Lida-luokka Miinanraivaaja 8 «РТ-181» и «РТ-233».jpg [1]

Maihinnousualukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Projekti 775 Maihinnousualus 12 Tsezar Kunikov in the Red Sea (2003).jpg [1]
Projekti 755M Maihinnousualus 3 Peresvet(2).jpg [1]
Alligator-luokka Maihinnousualus 4 NikoraiFil'chenkov2007Sevastopol.jpg [1]


Sukellusveneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Strategiset ohjussukellusveneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Projekti 667BDR "Kalmar"
Delta III
Strateginen ohjussukellusvene 3 Delta III class SSBN.svg [1]
Projekti 667BDRM "Delfin"
Delta IV
Strateginen ohjussukellusvene 6 Delta IV class SSBN.svg [1]
Projekti 941 "Akula"
Typhoon
Strateginen ohjussukellusvene 1 Delta IV class SSBN.svg Reservissä koulutustoimintaa varten.[1]
Projekti 955 "Borei" Strateginen ohjussukellusvene 3 Borey class SSBN.svg [1]

Risteilyohjussukellusveneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Projekti 949 "Antei"
Oscar II
Risteilyohjussukellusvene 8 Oscar II class SSGN.svg 3 reservissä tai korjattavina.[1]
Projekti 885 "Jasen"
Graney
Risteilyohjussukellusvene 1 Graney class SSN.svg [1]

Ydinkäyttöiset hyökkäyssukellusveneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Projekti 971 "Štšuka-B"
Akula II
Ydinkäyttöinen hyökkäyssukellusvene 2 AkulaProjekt971U.png [1]
Projekti 971 "Štšuka-B"
Akula I
Ydinkäyttöinen hyökkäyssukellusvene 9 Akula class submarine.JPG Yksi vene vuokrattu Intiaan kymmeneksi vuodeksi vuodesta 2012 alkaen.[1]
Projekti 945 "Kondor"
Sierra II
Ydinkäyttöinen hyökkäyssukellusvene 2 Sierra II class SSN.svg [1]
Projekti 945 "Barrakuda"
Sierra I
Ydinkäyttöinen hyökkäyssukellusvene 1 Sierra I class SSN.svg [1]
Projekti 671 "Štšuka"
Victor III
Ydinkäyttöinen hyökkäyssukellusvene 4 Victor III class SSN.svg Yksi reservissä.[1]

Tavalliset hyökkäyssukellusveneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Projekti 877 "Paltus"
Kilo
Hyökkäyssukellusvene 17 Kilo class SS.svg [1]
Projekti 636 "Varshavianka"
Kilo
Hyökkäyssukellusvene 4+[1] Improved Kilo class SS.svg Viides ja kuudes rakenteilla, tilattu lisäksi kuusi uutta vuonna 2016.[7]
Projekti 677 "Lada" Hyökkäyssukellusvene 1 Lada class S.Peterburg.svg Kaksi muuta venettä rakenteilla.[1] Käyttöönottoa on toistuvasti lykätty, viimeksi vuoteen 2019.[8]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as IISS: The Military Balance 2016, s. 191-193. Routledge, 2016. ISBN 9781857438352. (englanniksi)
  2. Nicholas de Larrinaga: Russian Navy receives first Admiral Grigorovich-class frigate IHS Jane's Defence Weekly. Viitattu 7.4.2016. (englanniksi)
  3. Na noveišem fregate "Admiral Makarov" podnjat Andrejevski flag mil.ru. 27.12.2017. Viitattu 6.5.2022. (venäjäksi)
  4. Project 11356 Admiral Grigorovich Class Frigates naval-technology.com. 12.2.2018. Viitattu 6.5.2022. (englanniksi)
  5. David Axe: The Russian Frigate ‘Admiral Makarov’ Might Be The Juiciest Target In The Black Sea Forbes, forbes.com. 6.5.2022. Viitattu 6.5.2022. (englanniksi)
  6. Liam James: Russian warship Admiral Makarov ‘on fire after being hit by Ukrainian missile’ independent.co.uk. 6.5.2022. Viitattu 6.5.2022. (englanniksi)
  7. Karl Soper: Russian Navy to order Improved 'Kilo' SSKs for Pacific Fleet IHS Jane's Navy International. Viitattu 7.4.2016. (englanniksi)
  8. Nikolai Novichkov: Russia's Lada-class submarine project suffers further delays IHS Jane's Defence Weekly. Viitattu 7.4.2016. (englanniksi)