Luettelo Aeroflotin onnettomuuksista 1990-luvulla

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aeroflotin Airbus A310-300.

1990-luvulla Aeroflot menetti 81 lentokonetta onnettomuuksissa, joissa kuoli 607 ihmistä. Vuosikymmenen pahin onnettomuus tapahtui 7. joulukuuta 1995 Grossevitšissa. Aeroflotin väreissä ja puolesta lentoa operoineen Khabarovsk United Airin Tupolev Tu-154B -kone joutui syöksykierteeseen ja syöksyi maahan mahdollisesti polttoaine-epätasapainon vuoksi.[1] Kaikki 98 koneessa ollutta kuolivat onnettomuudessa.

Konetyyppijakauma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Konetyypeittäin 1990-luvun menetykset jakautuvat seuraavasti:

Onnettomuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päivämäärä Paikka Konetyyppi Rekisteri Aeroflotin
osasto
Uhrit/
Koneessa
olleet
Lyhyt kuvaus Viitteet
1990 ei tietoa Antonov An-2P CCCP-03708 Krasnojarsk 5/5 Törmäsi toiseen koneeseen ilmassa. [2]
13.1.1990 Neuvostoliitto Pervouralsk Tupolev Tu-134A CCCP-65951 Pohjois-Kaukasia 27/71 Ruuman takaosassa ollut savu käynnisti oikosulun takia moottoreiden palohälytyksen. Kone teki pakkolaskun pellolle. [3][4][5]
20.2.1990 Neuvostoliitto Šiauliai Antonov An-2R CCCP-56472 Liettua ei tietoa Syöksyi maahan. [6]
16.3.1990 Neuvostoliitto Veršino-Darasunski Antonov An-28 CCCP-28702 Itä-Siperia ei tietoa ei tietoa [7]
27.3.1990 Afganistan Kabul Iljušin Il-76MD CCCP-78781 Uzbekistan 11/11 Lennonjohto ohjasi koneen keskeyttämään lähestymisen. Miehistö veti laskutelineet ja laipat sisään, mutta jatkoi lähestymistä. Kone osui maahan ja tuhoutui. [8]
2.6.1990 Neuvostoliitto Kenkijak Antonov An-24B CCCP-46551 Pohjois-Kaukasia 0/33 Nokkapyörä rikkoutui rajussa laskeutumisessa. Kone suistui kiitotieltä ja tuhoutui tulipalossa. [9]
30.6.1990 Neuvostoliitto Jakutsk Iljušin Il-62M CCCP-86456 Moskova 0/109 Laskukiito meni pitkäksi tehonkäänninten väärän asetuksen vuoksi. [10]
19.7.1990 ei tietoa Antonov An-2 CCCP-40861 Jakutia ei tietoa Törmäsi vuoreen. [11]
1.8.1990 Neuvostoliitto Ağdam Jakovlev Jak-40 CCCP-87453 Armenia 46/46 Törmäsi vuoreen lähestymisen aikana. [12]
12.8.1990 ei tietoa Antonov An-2 CCCP-62407 Jakutia ei tietoa Putosi metsään. [13]
18.8.1990 Neuvostoliitto Rušon Antonov An-28 CCCP-28761 Tadžikistan ei tietoa Raju laskeutuminen. [14]
9.9.1990 Neuvostoliitto Pavlodar Jakovlev Jak-40 CCCP-87451 Kazakstan ei tietoa Koneeseen törmäsi kiitotieltä ajautunut Jak-40. HUOM! Korjattiin onnettomuuden jälkeen, joten ei lasketa tuhoutuneiden koneiden luetteloon. [15][16]
9.9.1990 Neuvostoliitto Pavlodar Jakovlev Jak-40 CCCP-87914 Kazakstan 0/22 Ajautui sivuun kiitotieltä ja törmäsi Jak-40 -koneeseen. [15][16]
12.9.1990 Neuvostoliitto Rušon Iljušin Il-14P CCCP-41803 Keski-Neuvostoliitto 0 Teki pakkolaskun jäätikölle. [17]
14.9.1990 Neuvostoliitto Sverdlovsk Jakovlev Jak-42 CCCP-42351 Pohjois-Kaukasia 4/128 Osui puihin ja hajosi osiin lähestymisen aikana. [18][19]
10.10.1990 Neuvostoliitto Novosibirsk Antonov An-8 CCCP-69320 ei tietoa 9/10 Syöksyi maahan molempien moottoreiden sammuttua. [20]
12.10.1990 Neuvostoliitto Odessa Let L-410UVP CCCP-67331 Ukraina 0/15 Raju laskeutuminen. [21]
2.11.1990 Neuvostoliitto Njurba Antonov An-26B CCCP-26038 Itä-Siperia ei tietoa Tuhoutui laskeutumisessa. [22]
17.11.1990 Tšekkoslovakia Velitšovky Tupolev Tu-154M CCCP-85664 Kansainvälinen 0/6 Rahtikoneessa syttyi tulipalo ja miehistö teki hätälaskun. [23]
20.11.1990 Neuvostoliitto Kutaisi Tupolev Tu-154B-1 CCCP-85268 Georgia 0/171 Nousukiito meni pitkäksi ylipainon vuoksi. [24]
21.11.1990 Neuvostoliitto Jakutsk Iljušin Il-62 CCCP-86613 Kansainvälinen 0/109 Laskukiito meni pitkäksi. Tehonkääntimien sijasta miehistö laukaisi hätäjarrut. Sekin tapahtui liian myöhään ja kone putosi rotkoon. [25]
30.11.1990 Neuvostoliitto Dikson Jakovlev Jak-40K CCCP-87394 Krasnojarsk 0/35 Laskukiito meni pitkäksi. [26]
14.12.1990 Neuvostoliitto Šahtjorsk Antonov An-24B CCCP-47164 Kaukoitä 0/43 Osui maahan ennen kiitotietä. [27]
1991 Neuvostoliitto Mirnyn jääasema Iljušin Il-14 CCCP-41807 ei tietoa ei tietoa ei tietoa [28]
18.3.1991 Neuvostoliitto Sverdlovsk Iljušin Il-86 ei tietoa ei tietoa 0/360 Mielisairaalan potilas heitti koneessa polttoainepommin, joka sytytti tulipalon. Kone teki hätälaskun. HUOM! Ei tuhoutunut, joten ei lasketa tuhoutuneiden koneiden luetteloon. [29]
23.3.1991 Neuvostoliitto Navoi Antonov An-24RV CCCP-46472 Uzbekistan 34/63 Laskukiito meni pitkäksi. Kone törmäsi romukasaan, hajosi ja syttyi tuleen. [30][31]
23.5.1991 Neuvostoliitto Leningrad Tupolev Tu-154B-1 CCCP-85097 Leningrad 15/181 Osui rajusti maahan ennen kiitotietä. Laskutelineet romahtivat ja kone hajosi osiin. [32][33]
25.6.1991 Neuvostoliitto Rakovka Antonov An-2 ei tietoa ei tietoa 3/3 Menetti hallinnan ja syöksyi maahan. [34]
25.6.1991 ei tietoa Antonov An-2 ei tietoa Latvia 3/3 Syöksyi maahan ja tuhoutui tulipalossa. [35]
30.6.1991 Neuvostoliitto Jartsevo Antonov An-2 ei tietoa ei tietoa 2/2 Varastettu kone syöksyi maahan nousun aikana ja tuhoutui tulipalossa. [36]
15.7.1991 Neuvostoliitto Urai Antonov An-2 ei tietoa ei tietoa 1/9 Tuhoutui yrittäessään pakkolaskua moottorin sammuttua. [37][38]
21.8.1991 Neuvostoliitto Imeni Polini Osipenko Let L-410UVP CCCP-67091 Kaukoitä 0 Keskeytti lentoonlähdön. [39]
27.8.1991 Neuvostoliitto Guriev Let L-410UVP CCCP-67099 Kazakstan 0/6 Teki pakkolaskun. [40]
16.9.1991 Neuvostoliitto Lensk Antonov An-74 CCCP-74002 ei tietoa 13/13 Ylipainoinen kone syöksyi maahan lentoonlähdön jälkeen miehistön vedettyä laipat sisään liian aikaisin. [41]
27.9.1991 Neuvostoliitto Magadan Let L-410UVP CCCP-67538 Jakutia 0 Laskutelineet vedettiin sisään koneen ollessa vielä maassa. [42]
3.10.1991 Angola Cazombo Antonov An-12BP CCCP-11120 Kansainvälinen 0 Laskuteline jäi jumiin kuoppaan ja potkuri osui maahan. [43]
23.10.1991 Neuvostoliitto Šelopugino Antonov An-28 CCCP-28924 Itä-Siperia 0/13 Raju laskeutuminen. [44]
7.11.1991 Neuvostoliitto Mahatškala Jakovlev Jak-40 CCCP-87526 Pohjois-Kaukasia 34/34 Törmäsi vuoreen. [45]
8.11.1991 Neuvostoliitto Batagai Jakovlev Jak-40 CCCP-79948 Jakutia ei tietoa Tuhoutui tulipalossa huollon aikana. [46]
21.11.1991 Azerbaidžan Xocavənd Jakovlev Jak-40 ei tietoa Azerbaidžan 20 Syöksyi maahan epäselvissä olosuhteissa. [47]
26.11.1991 Neuvostoliitto Bugulma Antonov An-24RV CCCP-47823 Privolžsk 41/41 Syöksyi maahan lähestymisen aikana, syynä luultavasti jään kertyminen vakaimiin. [48][49]
8.12.1991 ei tietoa Antonov An-2 CCCP-33137 Jakutia ei tietoa Laskeutui epätasaiseen maastoon. [50]
Neuvostoliiton hajoaminen
3.1.1992 Tadžikistan Ljakhš Antonov An-28 CCCP-28706 ei tietoa 0 Osui maahan ennen kiitotietä. [51]
24.1.1992 Georgian vuosina 1990–2004 käytössä ollut lippu. Batumi Tupolev Tu-134A CCCP-65053 Georgia 0 Laskukiito meni pitkäksi. [52]
27.3.1992 Azerbaidžan Stepanakert Jakovlev Jak-40 ei tietoa ei tietoa 0/34 Koneeseen osui ilmatorjuntaohjus pian lentoonlähdön jälkeen. Yksi moottori sammui ja koneen takaosassa syttyi tulipalo. Kone laskeutui turvallisesti. HUOM! Kone korjattiin, joten ei lasketa tuhoutuneiden koneiden luetteloon. [53]
30.3.1992 Intian lippu Swarupnagar Antonov An-26 CCCP-26154 ei tietoa 0/7 Teki pakkolaskun polttoaineen loputtua. [54]
kesäkuu 1992 Venäjä Bratsk Tupolev Tu-154B-1 CCCP-85282 Ural 0/0 Tuhoutui tulipalossa tankkauksen aikana. [55]
kesäkuu 1992 Venäjä Bratsk Tupolev Tu-154B-1 CCCP-85234 Privolžsk 0/0 Tuhoutui tulipalossa tankkauksen aikana. [56]
21.6.1992 Venäjä Poltavski Antonov An-2R CCCP-32544 Kazakstan ei tietoa ei tietoa [57]
3.7.1992 Venäjä Sosnovyi Antonov An-2R CCCP-40237 Kazakstan ei tietoa Syöksyi maahan. [58]
8.7.1992 Venäjä Ukrainski Antonov An-2R CCCP-07816 Keski-Venäjä ei tietoa Syöksyi maahan. [59]
20.7.1992 Georgian vuosina 1990–2004 käytössä ollut lippu. Tbilisi Tupolev Tu-154B CCCP-85222 Georgia 28 Lentoonlähtö epäonnistui. Kone hajosi kappaleiksi, kääntyi ympäri ja putosi rotkoon. [60]
23.8.1992 Sveitsi Zürich Tupolev Tu-154M CCCP-85670 Russian International Airlines 0/145 Koneen siipi osui mastoon lähestymisen aikana huonossa säässä. Kone laskeutui turvallisesti. [61]
27.8.1992 Venäjä Ivanovo Tupolev Tu-134A CCCP-65058 Keski-Venäjä 84/84 Osui puihin sumussa lähestymisen aikana ja syöksyi maahan. [62]
29.8.1992 Ukraina Harkova Tupolev Tu-134A-3 CCCP-65810 Georgia ei tietoa Laskukiito meni pitkäksi. [63]
21.9.1992 Venäjä Kalga Antonov An-2PF CCCP-32596 Itä-Siperia ei tietoa Syöksyi maahan. [64]
1.10.1992 Venäjä Moskova Iljušin Il-62M RA-86703 ei tietoa 0 Tuhoutui tulipalossa tankkauksen aikana. [65]
13.10.1992 Venäjä Vladivostok Tupolev Tu-154B-2 CCCP-85528 Valko-Venäjä 0/67 Lähtökiito meni pitkäksi lentoonlähdön epäonnistuttua. [66]
14.10.1992 Kazakstan Kostanai Antonov An-2R CCCP-07840 Kazakstan 0/3 Syöksyi maahan. [67]
19.10.1992 Venäjä Ust-Nem Antonov An-28 CCCP-28785 Komi 15/16 Toinen moottori sammui lentoonlähdön aikana sen sisään joutuneen lumen vuoksi. Miehistö veti laipat sisään liian aikaisin, kone kallistui vasemmalle ja syöksyi maahan. [68]
5.12.1992 Armenia Jerevan Tupolev Tu-154A CCCP-85105 Armenia 0/154 Ajautui sivuun kiitotieltä laskeutuessaan. [69]
30.1.1993 ei tietoa Antonov An-2R CCCP-40479 Jakutia ei tietoa Kääntyi ylösalaisin törmättyään lumeen. [70]
26.9.1993 Venäjä Novoaleksejevskaja Antonov An-2R RA-68150 Pohjois-Kaukasia ei tietoa Syöksyi maahan. [71]
22.12.1993 Venäjä Urai Antonov An-2TP RA-01410 Tjumen 0/10 Teki pakkolaskun. [72]
25.12.1993 Venäjä Groznyi Tupolev Tu-154B-2 RA-85296 ei tietoa 0/172 Nokkapyörä vetäytyi sisään laskeutumisessa. [73]
8.2.1994 Venäjä Anadyr Antonov An-12B CCCP-11340 Privolžsk 0/11 Laskukiito meni pitkäksi. [74]
24.2.1994 Venäjä Naltšik Antonov An-12BP RA-11118 ei tietoa 13/13 Syöksyi maahan lähestymisen aikana, syynä mahdollisesti jään kertyminen korkeusvakaimeen. [75]
8.3.1994 Intian lippu Delhi Iljušin Il-86 RA-86119 Russian International Airlines 9 Koneeseen osui onnettomuuteen joutunut Sahara Airlinesin Boeing 737-200. Kone tuhoutui tulipalossa. [76][77][78]
23.3.1994 Venäjä Mežduretšensk Airbus A310-300 F-OGQS Russian International Airlines 75/75 Aeroflotin lentoa 593 operoinut kone syöksyi maahan hallinnan menetyksen seurauksena. Lentäjä oli päästänyt poikansa istumaan kapteenin paikalle. Tämän ohjausliikkeet aiheuttivat autopilotin osittaisen sulkeutumisen, jota kukaan ei huomannut. [78][79][80]
7.5.1994 Venäjä Arkangeli Tupolev Tu-134A-3 RA-65976 ei tietoa 0/62 Laskeutui toinen päälaskuteline sisäänvetäytyneenä ja kone ajautui sivuun kiitotieltä. [81]
24.5.1994 Venäjä Oktjabrski Antonov An-2P RA-07730 ei tietoa ei tietoa Syöksyi maahan öljyvuodon vuoksi. [82]
25.6.1994 Venäjä Kirensk Antonov An-2P RA-70263 Itä-Siperia 0/8 ei tietoa [83]
14.7.1994 Venäjä Blagoveštšensk Let L-410UVP RA-67470 Kaukoitä 0/14 Päälaskuteline putosi ojaan koneen rullatessa. [84]
17.7.1994 Ukraina H’erson Antonov An-24B RA-46575 ei tietoa 0/32 Laskutelineet vedettiin sisään koneen ollessa vielä maassa. [85]
11.12.1994 Venäjä Groznyi Tupolev Tu-134A-3 RA-65858 Pohjois-Kaukasia 0/0 Tuhoutui Venäjän hyökkäyksessä ensimmäisessä Tšetšenian sodassa. [86]
13.4.1995 Venäjä Gugal-Buga Antonov An-2R ei tietoa ei tietoa ei tietoa Syöksyi maahan. [87]
16.6.1995 Venäjä Kherputši Antonov An-2P RA-07743 ei tietoa 13/14 Osui puihin yrittäessään palata lähtökentälle huonossa säässä ja syöksyi maahan. [88]
28.11.1995 Venäjä Makovskoje Antonov An-2R RA-07419 ei tietoa ei tietoa Syöksyi maahan. [89]
7.12.1995 Venäjä Grossevitši Tupolev Tu-154B RA-85164 Khabarovsk United Air 98/98 Kallistui äkisti oikealle, joutui syöksykierteeseen ja syöksyi maahan mahdollisesti polttoaine-epätasapainon vuoksi. [1][90]
13.6.1996 Venäjä Pjatigorsk Antonov An-2R RA-84744 ei tietoa ei tietoa Syöksyi maahan. [91]
8.10.1996 Italia San Francesco al Campo Antonov An-124-100 RA-82069 Russian International Airlines 4/23 Osui puihin ja taloihin keskeytettyään lähestymisen ja syöksyi maahan. [92][93][94]
1998 Venäjä Moskova Iljušin Il-86 RA-86080 Russian International Airlines 0 Raju laskeutuminen. [95]
11.11.1998 Yhdysvallat Anchorage Iljušin Il-62M RA-86564 Russian International Airlines 0/12 Asiana Airlinesin Boeing 747-400 vaurioitti koneen siipeä ja pyrstöä. [96]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Accident description RA-85164 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  2. Accident description CCCP-03708 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  3. Accident description CCCP-65951 (Osa) Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  4. 1990 World Airline Safety 22.1.1991. Flight International. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  5. Катастрофа Ту-134А Волгоградского ОАО в районе г.Первоуральск Airdisaster.ru. Viitattu 10.2.2013. (venäjäksi)
  6. Accident description CCCP-56472 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  7. Accident description CCCP-28702 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  8. Accident description CCCP-78781 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  9. Accident description CCCP-46551 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  10. Accident description CCCP-86456 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  11. Accident description CCCP-40861 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  12. Accident description CCCP-87453 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  13. Accident description CCCP-62407 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  14. Accident description CCCP-28761 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  15. a b Accident description CCCP-87451 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  16. a b Accident description CCCP-87914 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  17. Accident description CCCP-41803 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  18. Accident description CCCP-42351 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  19. Катастрофа Як-42 Волгоградского ОАО в а/п Кольцово Airdisaster.ru. Viitattu 10.2.2013. (venäjäksi)
  20. Accident description CCCP-69320 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  21. Accident description CCCP-67331 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  22. Accident description CCCP-26038 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  23. Accident description CCCP-85664 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  24. Accident description CCCP-85268 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  25. Accident description CCCP-86613 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  26. Accident description CCCP-87394 Aviation Safety Network. Viitattu 21.5.2014. (englanniksi)
  27. Accident description CCCP-47164 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  28. Accident description CCCP-41807 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  29. Accident description Aviation Safety Network. Viitattu 3.8.2014. (englanniksi)
  30. Accident description CCCP-46472 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  31. Soviet civil aviation faces fares/fuel ferment 21.5.1991. Flight International. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  32. Accident description CCCP-85097 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  33. Катастрофа Ту-154Б-1 Ленинградского УГА в а/п Пулково Airdisaster.ru. Viitattu 10.2.2013. (venäjäksi)
  34. Accident description Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  35. Accident description Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  36. Accident description Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  37. Accident description CCCP-01494 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  38. Катастрофа Ан-2ТП а/к Тюменьавиатранс в Урае Airdisaster.ru. Viitattu 10.2.2013. (venäjäksi)
  39. Accident description CCCP-67091 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  40. Accident description CCCP-67099 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  41. Accident description CCCP-74002 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  42. Accident description CCCP-67538 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  43. Accident description CCCP-11120 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  44. Accident description CCCP-28924 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  45. Accident description CCCP-87526 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  46. Accident description CCCP-79948 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  47. Accident description Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  48. Airline safety review 4.2.1992. Flight International. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  49. Accident description CCCP-47823 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  50. Accident description Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  51. Accident description CCCP-28706 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  52. Accident description CCCP-65053 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  53. Accident description Aviation Safety Network. Viitattu 3.8.2014. (englanniksi)
  54. Accident description CCCP-26154 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  55. Accident description CCCP-85282 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  56. Accident description CCCP-85234 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  57. Accident description CCCP-32544 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  58. Accident description CCCP-40237 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  59. Accident description CCCP-07816 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  60. Accident description CCCP-85222 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  61. Accident description CCCP-85670 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  62. Accident description CCCP-65058 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  63. Accident description CCCP-65810 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  64. Accident description CCCP-32596 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  65. Accident description RA-86703 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  66. Accident description CCCP-85528 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  67. Accident description CCCP-07840 Aviation Safety Network. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  68. Accident description CCCP-28785 Aviation Safety Network. Viitattu 21.5.2014. (englanniksi)
  69. Accident description CCCP-85105 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  70. Accident description CCCP-40479 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  71. Accident description RA-68150 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  72. Accident description RA-01410 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  73. Accident description RA-85296 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  74. Accident description CCCP-11340 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  75. Accident description RA-11118 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  76. Accident description RA-11118 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  77. Accident description VT-SIA Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  78. a b Learmount, David: Safety curtain 26.7.1994. Flight International. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  79. Accident description F-OCQS Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  80. 75 Dead in a Crash Of a Russian Airbus On Hong Kong Run 23.3.1994. The New York Times. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  81. Accident description RA-65976 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  82. Accident description RA-07730 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  83. Accident description RA-70263 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  84. Accident description RA-67470 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  85. Accident description RA-46575 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  86. Accident description RA-65858 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  87. Accident description Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  88. Accident description RA-07743 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  89. Accident description RA-07419 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  90. Headlines 2.1.1996. Flight International. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  91. Accident description RA-84744 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  92. Accident description RA-82069 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  93. An-124 crashes on approach to Turin 22.10.1996. Flight International. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  94. Катастрофа Ан-124-100 'Руслан' а/к Аэрофлот в Турине airdisaster.ru. Viitattu 4.3.2013. (venäjäksi)
  95. Accident description RA-86080 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)
  96. Accident description RA-86564 Aviation Safety Network. Viitattu 4.3.2013. (englanniksi)