Lego The Lord of the Rings

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lego The Lord of the Rings
Lego Lord of the Rings cover.jpg
Kehittäjä Traveller’s Tales
Julkaisija Warner Bros. Interactive Entertainment
Säveltäjä Howard Shore
Julkaistu
Lajityyppi toimintaseikkailu, avoin pelimaailma
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 7
Alusta Microsoft Windows
Nintendo DS
Nintendo 3DS
Wii
PlayStation 3
PlayStation Vita
Xbox 360
Jakelumuoto DVD, Blu-ray, kasetti, PlayStation Vita -kortti
Vaatimukset
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Lego The Lord of the Rings on Traveller’s Talesin kehittämä toimintaseikkailupeli, joka julkaistiin usealle alustalle vuonna 2012.

Peli perustuu Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogiaan. Peli seuraa elokuvien tarinaa. Pelin ääni- ja musiikkiraita on suoraan elokuvista. Traveller’s Tales on sanonut, että pelissä on vähemmän ”kermakakkukomediaa” kuin muissa LEGO-lisensoiduissa peleissä. Vaikka peli seuraakin elokuvien tarinaa, kohtauksia on muutettu lapsiystävällisemmiksi ja humoristisemmiksi. Pelissä on LEGO-sarjan muista peleistä tuttu Drop-In–Drop-Out-moninpelimekaniikka, joka mahdollistaa toisen henkilön liittymisen peliin missä vaiheessa tahansa. Peli muistuttaa enemmän roolipelejä kuin muut sarjan pelit, sillä jokaisella hahmolla on tietty määrä tavaraa, jota se voi kuljettaa.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääosin pelaaminen on samankaltaista kuin aikaisemmissa LEGO-peleissä. Pelissä kuuluu ratkaista erilaisia pulmia, esimerkiksi kokoamalla LEGO-rakennelmia. Pelissä on myös erilaisia vihollisia.

Uusia ominaisuuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliin on lisätty ominaisuuksia vanhoista Lego-peleistä. Näitä ovat Keski-Maassa liikkuminen tehtävien välillä, eri henkilöiden tarinoiden välissä vaihtaminen. Pelaajalla on myös mahdollisuus kerätä ja käyttää useita erilaisia aseita ja taikaesineitä. Näitä ovat muun muassa Eärendilin valo, haltiaköysi, erilaiset miekat, jouset ja kirveet. Jokaisella hahmolla on tavaraluettelo, johon voi kerätä erilaisia tavaroita, jotka auttavat tehtävien läpäisyssä.

Avoin pelimaailma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Avoimessa maailmassa (engl. Open World) voi pelaaja voi kulkea vapaasti Keskimaassa. Pelaajaa seuraa kolme tekoälyllistä hahmoa. Avoimessa maailmassa voi suorittaa erilaisia tehtäviä, tai kerätä mithril-LEGO-palikoita, joista voi sepällä takoa erilaisia esineitä. Vaikka maailmassa voi kulkea vapaasti, voi myös kartan avulla välittömästi matkustaa eri paikkoihin Keskimaassa. Avoin maailma kattaa koko Keski-Maan, tosin luonnollisesti kokoa ja etäisyyksiä on pienennetty. Avointa pelimuotoa ei ole Nintendo DS ja PlayStation Vita -versioissa.

Lisäosat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on kolme lisäosaa, jotka sai varaamalla pelin etukäteen. Ensimmäinen sisältää Sméagolin, Sauronin ja kolme muuta hahmoa. Toisessa on mukaan lukien mini-Balrog. Kolmannessa on vain esineitä, kuten kolme haltioiden Sormusta. Xbox ja Windows-versioissa voi lisäosat ostaa erikseen Xbox Live -pisteillä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juoni on lähes suoraan Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogiasta. Tarinaa kuitenkin muunnettiin, siten, että siitä saa useita tehtäviä. Tunnettuja kohtauksia on otettu suoraan elokuvasta, kuten Morian kohtauksen. Kaikilla hahmoilla on vähintään yksi erikoisosaaminen.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on yli 80 pelattavaa hahmoa. Jotkin näistä hahmoista eivät esiinny kuin kirjasarjassa. Henkilöiden äänet on otettu suoraan elokuvasta. Toisin kuin LEGO-seteissä, hobitit ovat pelissä paljain jaloin.

Äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten Lego Batman 2: DC Super Heroesissa, peli sisältää puhuvia LEGO-hahmoja. Peli on kuitenkin ainut LEGO-peli, jossa repliikkejä ei ole uudestaan ääninäytelty peliä varten, vaan ne ovat suoraan elokuvasta. Lisäksi ääniroleja peliin tekivät: Eric Artell, Steve Blum, Cam Clarke, Chris Edgerly, Kieren Elliott, Gideon Emery, Crispin Freeman, Bob Joles, Tom Kane, Jennifer Taylor Lawrence, Yuri Lowenthal, Jim Meskimen, Nolan North, Liam O’Brien, Jon Olson, Jim Piddock, Eliza Schneider, Keith Szarabajka, Fred Tatasciore, Anna Vocino ja Hynden Walch.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.