Latvialaiset eurokolikot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Euro symbol black.svg

Latvialaiset eurokolikot ovat Latvialle suunniteltuja eurokolikoita. Latvia siirtyi euroon 1. tammikuuta 2014[1], jolloin latvialaiset eurokolikotkin tulivat käyttöön, korvaten aikaisemman valuutan latin.

Eurokolikoissa arvo- eli klaavapuoli on kaikissa euromaissa samanlainen, mutta kääntö- eli kruunapuolen jokainen euromaa suunnittelee itse omille kolikoilleen. Latvian yhden, kahden ja viiden sentin kolikoissa on kuvattuna Latvian pienempi vaakuna. Kymmenen, kahdenkymmenen ja viidenkymmenen sentin eurokolikoissa on kuvattuna Latvian suurempi vaakuna. Yhden ja kahden euron kolikoissa on kuvattuna latvialainen nainen, lempinimeltään Milda. Kruunapuolella on kaikissa kolikoissa lisäksi EU:n kaksitoista tähteä ja kolikon lyöntivuosi sekä maan nimi, senttiarvoisissa kolikoissa lyhyessä muodossa "LATVIJA" ja euroarvoisissa pitkässä muodossa "LATVIJAS REPUBLIKA".[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. EU and euro - Latvia's Integration in the European Union and Introduction of the Euro Latvijas Banka (Latvian keskuspankki). Arkistoitu 25.4.2013. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)
  2. Latvian Euro Coins www.eiro.lv. Latvian valtiovarainministeriö. Viitattu 10.2.2013. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]