Kati (yritys)

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Kalajoen Timanttikairaus)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Oy Kati Ab Kalajoki (tai Kalajoen Timanttikairaus) on malminetsinnän palveluihin erikoistunut urakointiyhtiö, jonka päätoimialana ovat timanttikairaukset sekä niihin liittyvät mittaukset. Yrityksellä on 35 vuoden kokemus kairauksista Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Grönlannissa. Yhtiö on perustettu vuonna 1980 ollen tiettävästi Suomen ensimmäinen yksityisomisteinen timanttikairausurakoitsija, ja sen päätoimipaikka on Raution kylässä Kalajoella. Yrityksellä on 85 täysipäiväistä työntekijää.

Malminetsintä tapahtuu usein äärimmäisissä olosuhteissa luonnon ehdoilla. Yrityksellä on myös ISO 14001 ympäristösertifikaatti. Yritys valmistaa itse kairausyksikkönsä omassa konepajassaan, joilla se on kairannut mm. Suomen syvimmän timanttikairausreiän, 1916 metriä, Kittilässä vuonna 2010.

Asiakaspohjan muodostavat suuret ja pienet malminetsintä- tai kaivosyritykset, rakennuskiviteollisuus, ympäristötutkimuslaitokset, voimayhtiöt, kunnat, seutukunnat sekä erilaiset julkisen sektorin yhtiöt ja yhteisöt.

Kati on saanut ympäristöystävällisistä toimintatavoistaan tunnustuksena mm. Suomen Kaivosteollisuus ry:n myöntämän Vuoden Ympäristöteko-palkinnon vuonna 2013 Tampereen Euromining-messutapahtumassa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.