Kati (yritys)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Oy Kati Ab Kalajoki (tai Kalajoen Timanttikairaus) on malminetsinnän palveluihin erikoistunut urakointiyhtiö, jonka päätoimialana ovat timanttikairaukset sekä niihin liittyvät mittaukset. Yritys on tehnyt kairauksia Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Grönlannissa. Yhtiö on perustettu vuonna 1980 ollen tiettävästi Suomen ensimmäinen yksityisomisteinen timanttikairausurakoitsija, ja sen päätoimipaikka on Raution kylässä Kalajoella. Yrityksellä on 130 täysipäiväistä työntekijää.lähde?

Yritys valmistaa kairausyksikkönsä konepajassaan. Vuonna 2015 se kairasi Espoossa Suomen syvimmän timanttikairausreiän, jonka syvyys oli 2015 metriä. Reikä toimi St1 Deep Heat -projektin testausreikänä.lähde?

Yrityksen asiakkaita ovat suuret ja pienet malminetsintä- tai kaivosyritykset, rakennuskiviteollisuus, ympäristötutkimuslaitokset, voimayhtiöt, kunnat, seutukunnat sekä erilaiset julkisen sektorin yhtiöt ja yhteisöt. Merkittävin osa työstä tehdään malminetsintä- ja kaivosyhtiöille.lähde?

Vuonna 2013 Kati sai Tampereen Euromining-messutapahtumassa Vuoden Ympäristöteko-palkinnon. Palkinnon myösni Suomen Kaivosteollisuus ry. Yhtiö on kehittänyt patentoidun suljetun kierron järjestelmän, jolla kairauksessa syntyvä hienojakoinen kiviaines erotetaan huuhteluvedestä ja voidaan kuljettaa pois tutkimusalueelta. Suljettu kierto myös vähentää kairauksen veden kulutusta jopa 95 %.lähde?

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.