Vihreä Lyhty (Jessica Cruz)

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Jessica Cruz)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jessica Viviana Cruz on supersankaritar, joka esiintyy DC Comicsin julkaisemissa amerikkalaisissa sarjakuvissa. Hahmon loivat Geoff Johns, Doug Mahnke, Ivan Reis ja Ethan Van Sciver ja hän esiintyi alun perin cameo-roolissa Green Lantern #20 ja Justice League #30 tarinoissa, kunnes hän teki täyden esiintymisensä Justice League (vol. 2) #31 tarinassa elokuussa 2014. Jessica Cruz on naispuolinen Vihreä Lyhty ja virallisesti ensimmäinen maan naispuolinen Vihreä Lyhty Jaden, Alan Scottin tyttären ohella.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jessica Cruz ja hänen ystävänsä ovat metsästysmatkalla, kun he törmäävät vahingossa kahteen mieheen, jotka hautaavat ruumista. Miehet murhaavat raa'asti hänen ystävänsä. Jessica onnistuu pakenemaan, mutta saa trauman. Ring of Volthoom, joka ruokkii pelkoa ja oli hylännyt Power Ringin hänen kuolemansa jälkeen rikossyndikaatin tunkeutuessa Prime Earthiin, pystyy paikantamaan hänet traumansa vuoksi. Toisin kuin aikaisemmat sormuksen kantajat, hän ei ota sormusta mielellään vastaan, vaan hänen on pakko hyväksyä se. Sormus kiduttaa Jessicaa fyysisellä ja psyykkisellä kivulla. Sormus selittää, että se käyttää Jessicaa houkutellakseen Earth-Threen tuhonneen olennon Prime Earthiin, koska hän on nyt kuolemassa (syistä, joita ei ole selitetty) ja haluaa viedä planeetan mukanaan.

Batman pystyy poistamaan sormuksen voiman saatuaan Jessican kohtaamaan pelkonsa. AMAZO Virus -kaaren aikana Jessica antautuu viruksen vaikutuksille, mutta paranee, kun vastalääke on syntetisoitu Teräsmiehestä. Hal Jordan palaa maan päälle näiden tapahtumien jälkeen opettaakseen Jessicaa hallitsemaan sormustaan.

Kun Darkseidin tytär Grail saapuu Prime Earthille, hän hyökkää Jessican kimppuun ja käyttää sormusta avatakseen portaalin Earth-Threehen, jolloin Anti-Monitor voi ylittää rajan Prime Earthiin. Jessica ja muut Oikeuden Puolustajien jäsenet kuljetetaan sitten pois Metronin avulla. Tämän jälkeen Oikeuden Puolustajat päättää vapauttaa Crime Syndicate -järjestön auttamaan taistelussa Anti-Monitoria ja Graalia vastaan. Jessica, Kyborgi ja Mister Miracle suuntaavat vankilaan, ja syndikaatin läheisyys antaa Sormuksen hallita Jessican mielen ja kehon. Justice Leaguen vastakkainasettelun aikana Grailia ja Darkseidia vastaan ​​Grail onnistuu erottamaan Salaman Black Racerista, joka alkaa välittömästi jahtaamaan Salamaa. Ymmärtääkseen, että Racer ei poistu fyysiseltä olemassaolon tasolta ennen kuin se niittää sielun, Jessica vakuuttaa Kyborgin hyödyntämään sormuksen tekniikkaa ja ohittamaan Volthoomin hallinnan Jessican kehossa muutamaksi sekunniksi. Tämän ansiosta Jessica voi hypätä Salaman ja Black Racerin välillä, jolloin kuoleman inkarnaatio voi ilmeisesti tappaa hänet. Jessica selviää, ja paljastetaan, että Black Racer tappoi sen sijaan Volthoomin, mikä sai sormuksen murentumaan pölyksi. Välittömästi sen jälkeen taistelukentälle laskeutuu Vihreän Lyhdyn -sormus, joka valitsee Jessican isännäkseen ja muuttaa Jessican uudeksi Vihreäksi Lyhdyksi.

Green Lanterns: Rebirth #1 -tarinassa hän tapaa Simon Bazin, kun tämä tutkii muukalaisten tunkeutumista, joka osoittautuu Manhunteriksi, joka taistelee heidän kanssaan. Sitten paljastetaan, että kyseessä oli Hal Jordanin suorittama harjoitus testatakseen näitä kahta joukkueena. Hän yhdistää Jessican ja Simonin tehoparistot saadakseen heidät työskentelemään yhdessä kumppaneina ja asettaa heidät vastuuseen Maan suojelusta ja antaa heille myös jäsenyyden Oikeuden Puolustajissa.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Jessica Cruz esiintyi vuoden 2015 DC Super Hero Girls nettisarjassa, jossa hänen merkittävin esiintymisensä oli neljäosaisessa jaksossa "Ring Me Maybe". Sarjassa Jessica oli alun perin Lois Lanen ujo kameratyttö, kunnes Vihreän Lyhdyn voimasormus ilmestyi hänen eteensä valiten hänet Vihreän Lyhdyn joukkoihin. Jessica aluksi kieltäytyi hyväksymästä sormusta, kunnes Batgirl vakuutti Jessican ottamaan sormuksen vastaan. Jessica onnistui sormuksen voimien avulla pelastamaan Ihmenaisen ja tämän ystävät Sinestrolta, jonka jälkeen Jessica hyväksyttiin Supersankareiden koulun oppilaaksi. Häntä ääninäytteli sarjassa Cristina Milizia. Vuoden 2019 sarjassa Jessica Cruz on teini-ikäinen Metropolisin lukion opiskelija, joka ei näytä kärsivän menneistä traumoista, hänellä on kaksi äitiä, ja hän on pasifisti, kasvissyöjä, eläinoikeusaktivisti ja ympäristönsuojelija, joka yrittää epätoivoisesti ystävystyä Pamela Isleyn kanssa huonoin tuloksin. Hän myös usein joutuu tekemisiin Carol Ferrisin kanssa, joka luulee Jessicaa Hal Jordanin uudeksi tyttöystäväksi. Sarjassa häntä ääninäytteli Myrna Velasco.
  • Jessica Cruz esiintyi animaatioelokuvassa Justice League vs. the Fatal Five, jossa häntä ääninäytteli Diane Guerrero. Tämä versio kärsii agorafobiasta, joka johtuu selviytyneen syyllisyydestä, kun hän pakeni niukasti ystävänsä murhannutta henkilöä, kun he törmäsivät ruumista hautaavaan murhaajaan. Vaikka Vihreän Lyhdyn -sormus valitsi hänet, hän kieltäytyy käyttämästä sitä eikä liittynyt Justice Leagueen. Jouduttuaan Fatal Fiven kohteeksi hän tapaa Star Boyn, joka myös kärsii mielisairaudesta, ja ystävystyy tämän kanssa ja lopulta voittaa pelkonsa ja hänestä tulee Vihreä Lyhty.
  • Jessica Cruz esiintyi animaatioelokuvissa Lego DC Super Hero Girls: Super-Villain High, Lego DC Comics Super Heroes: Aquaman: Rage of Atlantis ja Lego DC: Shazam!: Magic and Monsters, joissa häntä ääninäytteli Christina Milizia.
  • Jessica Cruz esiintyi animaatioelokuvassa Teen Titans Go! & DC Super Hero Girls: Mayhem in the Multiverse, jossa häntä ääninäytteli Myrna Velascio.
  • Jessica Cruz esiintyi animaatioelokuvassa DC League of Super-Pets, jossa häntä ääninäytteli Dascha Polanco. Tämä versio oli Oikeuden Puolustajien jäsen ja hänestä tuli myöhemmin Chip'n omistaja.

Videopeleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]