Jens Weißflog

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Jens Weissflog)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Weißflog

Jens Weißflog (s. 21. heinäkuuta 1964 Erlabrunn, Itä-Saksa)[1] on uransa lopettanut itäsaksalainen ja myöhemmin liittotasavaltalainen mäkihyppääjä. Hän on yksi kautta aikain menestyksekkäimmistä mäkihyppääjistä.

Weißflog voitti kaudella 1983–1984 Keski-Euroopan mäkiviikon 19 vuoden iässä. Samana talvena hän voitti lisäksi maailmancupin kokonaiskilpailun ja Sarajevon olympialaisissa normaalimäen kultaa ja suurmäen hopeaa[1].

Saksojen yhdistyminen ja V-tyylin kehittyminen eivät estäneet häntä voittamasta vielä olympiakultaa suur- ja joukkuemäestä Lillehammerista 1994[1]. Hän voitti mäkiviikon myös kausina 1984–1985, 1990–1991 ja kaudella 1995–1996, jonka jälkeen päätti uransa.

Weißflog on kerännyt kautta aikain viidenneksi eniten maailmancupin osakilpailuvoittoja, yhteensä 33 kappaletta[1]. Edellä ovat Gregor Schlierenzauer, Matti Nykänen, Adam Małysz ja Janne Ahonen. Nykyään Weißflogilla on hotelli kotikaupungissaan Oberwiesenthalissa. Hän toimii lisäksi mäkihyppykommentaattorina saksalaisella ZDF-televisiokanavalla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d FIS:n tietokanta

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Jens Weißflog.