If (vakuutusyhtiö)

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta If (yhtiö))
Loikkaa: valikkoon, hakuun
If Vahinkovakuutusyhtiö Oy

If Vahinkovakuutusyhtiön logo.svg

Perustettu 1999
Toimitusjohtaja Torbjörn Magnusson
Kotipaikka Tukholma
Toiminta-alue Pohjoismaat
Baltia
Toimiala Vakuutusyhtiö
Henkilökuntaa 6830 (2013)
Emoyhtiö Sampo
Kotisivu www.if.fi

If Vahinkovakuutusyhtiö Oy eli If on vakuutusyhtiö, joka vakuuttaa ihmisiä, eläimiä, koteja ja ajoneuvoja. Ifillä on toimintaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Baltian maissa. Yhtiö on alallaan Pohjoismaiden suurinlähde?. Ifissä työskentelee noin 6800 työntekijää. If kuuluu Sampo-konserniin. Ifin toimitusjohtajana on toiminut vuodesta 2002 ruotsalainen Torbjörn Magnusson.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ifin edeltäjä Suomessa on vakuutusyhtiö Sampo, joka perustettiin Turussa vuonna 1909. If perustettiin vuonna 1999 yhdistämällä ruotsalaisen Skandian ja norjalaisen Storebrandin vahinkovakuutustoiminnot. Vuonna 2002 yhtiöön liitettiin suomalaisen Sammon vahinkovakuutus. Vuonna 2004 Skandia ja Storebrand myivät kaikki Ifin osakkeensa Sammolle. Sen myötä If siirtyi kokonaan Sammon omistukseen. Ifillä on ollut toimintaa myös Venäjällä vuodesta 2006.[1] If vakuuttaa Suomessa lähes 1,5 miljoonaa ammattiliittojen ja järjestöjen jäsentä.

Marraskuussa 2012 If osti vakuutusyhtiö Trygin Suomen liiketoiminnan. Samalla If solmi mittavan yhteistyösopimuksen Nordean kanssa. Nordea myy Ifin vahinkovakuutuksia henkilöasiakkailleen osana pankkipalveluitaan konttoriverkostossa ja internetissä Suomessa, Ruotsissa ja Baltian maissa.

If liittyi osaksi K-ryhmän K-Plussa-kanta-asiakasohjelmaa kesällä 2014.

Liiketoiminta-alueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ifin liiketoiminta jakautuu kolmeen liiketoiminta-alueeseen: henkilöasiakkaat, yritysasiakkaat ja suurasiakkaat. Lisäksi Baltia muodostaa erillisen liiketoiminta-alueen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. If: Historiikki If. Viitattu 15.8.2008.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]