Hearts of Iron

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hearts of Iron
Kehittäjä Paradox Interactive
Julkaisija Strategy First
Pelisarja Hearts of Iron
Pelimoottori Europa
Julkaistu 2002
Lajityyppi strategiapeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: E
USK: 12
Alusta Microsoft Windows, Mac OS, OS X
Jakelumuoto CD-ROM ja GOG.com
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Hearts of Iron on Paradox Interactiven kehittämä ja Strategy Firstin julkaisema toiseen maailmansotaan sijoittuva strategiapeli. Peli julkaistiin vuonna 2002 Microsoft Windowsille, Mac OS:lle ja OS X:lle. Pelin jatko-osa Hearts of Iron II julkaistiin vuonna 2005.

Pelissä on määrä ohjastaa lähes mitä tahansa toisen maailmansodan aikaista valtiota. Ennen pitkää suurimmissa koko maailman kattavissa pelin kampanjoissa on määrä liittyä johonkin liittokuntaan, joita on pelissä kolme: akselivallat (Axis), liittoutuneiksi kutsutut länsiliittoutuneet (Allies) sekä Neuvostoliittoa ja sen satelliitteja edustava Comintern.

Pelaaja asettuu eräänlaisen jumalhahmon rooliin maan johdossa: muun muassa oman maan vaalituloksia ja teknisen kehittelyn painopisteitä voi muokata pelin edetessä. Tärkein ohjattava osa-alue pelissä on kuitenkin armeija, jota rakennetaan Industrial Capacityksi (pelin pelaajien slangissa käytetään lyhennettä ”IC”) kutsutun teollisen kokonaistuotannon avulla ja jota johdetaan strategiselta tasolta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.