Hearts of Iron II

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hearts of Iron II
Kehittäjä Paradox Interactive
Julkaisija Paradox Interactive
Jakelija Steam ja GOG.com
Pelisarja Hearts of Iron
Pelimoottori Europa
Julkaistu
  • 4. tammikuuta 2005
Lajityyppi strategia
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: E
PEGI: 3
Alusta Microsoft Windows, OS X
Jakelumuoto CD-ROM, digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Hearts of Iron II on Paradox Interactiven kehittämä ja julkaisema toiseen maailmansotaan sijoittuva strategiapeli. Peli julkaistiin vuonna 2005 Microsoft Windowsille ja OS X:lle

Kuvakaappaus pelistä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aivan vuoden 2005 alussa Paradox Interactive julkaisi Hearts of Iron -peliin jatko-osan, Hearts of Iron II:ksi nimetyn täysihintaisen uuden pelipaketin. Jatko-osa keskittyi korjaamaan tekoälyn puutteita ja uudisti teknologisen kehittelyn ja valtioiden poliittiset päätökset täysin. Taistelujärjestelmää muutettiin myös realistisempaan suuntaan (muun muassa suuret motit ovat nyt mahdollisia ja vastaavat paremmin todellista hyötyään) ja bugeista lähes täysin vapautettu moninpeli.

Skenaariot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hearts of Iron II:ssa pääsee osallistumaan toiseen maailmansotaan melkein mille tahansa sen aikaisista valtioista. Sotaan pääsee mukaan vuosien 1936, 1938 1939, 1941 ja 1944 kohdalta. Lisäksi on erikseen tärkeimpiä taisteluja, kuten taistelu Ranskasta, operaatio Barbarossa ja Normandian maihinnousu sekä talvisota.

Lisäosat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hearts of Iron II:selle julkaistiin huhtikuussa 2006 lisälevy nimeltä Doomsday, joka tuo peliin uuden kuvitteellisen Doomsday-nimisen skenaarion. Skenaariossa siirrytään suoraan toisesta maailmansodasta kolmanteen maailmansotaan, hetkeen jossa Neuvostoliitto olisi jatkanutkin levittäytymistään länteen, eikä pysähtynyt Berliiniin niin kuin oikeasti tapahtui.

Peliin on myös tehty laajennus Armageddon joka ilmestyi maaliskuun loppupuolella 2007.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]