Hearthstone: Heroes of Warcraft

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hearthstone: Heroes of Warcraft
Hearthstone Logo.png
Kehittäjä Blizzard Entertainment
Julkaisija Blizzard Entertainment
Pelimoottori Unity
Julkaisuaika Windows, OS X
11. maaliskuuta 2014
iPad
14. huhtikuuta 2014
Windows 8
6. elokuuta 2014
Android-tabletit
15. joulukuuta 2014
iPhone, Android-puhelimet
14. huhtikuuta 2015
Lajityyppi Digitaalinen keräilykorttipeli
Alusta Windows, OS X, iOS, Android, Windows 8
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Hearthstone: Heroes of Warcraft on Blizzard Entertainmentin kehittämä ilmaiseksi pelattava, mikromaksuilla rahoitettava digitaalinen keräilykorttipeli. Tieto pelin ilmestymisestä julkaistiin vuoden 2013 Penny Arcade Expoon -tapahtumassa. Pelin avoin beta-testaus alkoi tammikuussa 2014, ja se julkaistiin 11. maaliskuuta 2014.[1] Peli julkaistiin aluksi Windowsille ja OS X:lle. Se julkaistiin huhtikuussa myös iPadille ja elokuussa Windows 8:lle. Se ilmestyi myös joulukuussa Android-tableteille sekä huhtikuussa 2015 iPhonelle ja Android-puhelimille. [2][3]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on kaksi pelaajaa, joilla molemmilla on 30 elämäpistettä. Tavoitteena on tappaa toisen pelaajan sankari eri korteilla. Eri korttityyppejä ovat käskyläiset, aseet ja loitsut.

Pelaaja saa pelin alkaessa 4–5 korttia. Kortin pelaaminen maksaa tietyn määrän manaa. Manaa on ensimmäisellä vuorolla yksi kristalli, seuraavalla kaksi jne. Manamittari täyttyy jokaisen vuoron alussa ja pelaaja saa pakasta myös satunnaisen kortin.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on yhdeksän hahmoluokkaa, joilla kullakin on omat korttinsa neutraalien lisäksi. Sekä hahmot että luokat ovat Warcraft III:sta ja World of Warcraftista tuttuja:

Jokaisella hahmolla on myös erikoisvoimansa, jonka käyttäminen vie manaa.

Kortit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokainen hahmo aloittaa viidellä peruskortilla (basic), joita saa viisi lisää kun hahmon pelaa tasolle kymmenen asti. Kaikki neutraalit (kaikkien hahmojen käytettävissä) peruskortit ovat aina käytettävissä alusta lähtien. Peruskortteja on 150 erilaista.

Suurin korttisetti on classic, jossa on 15 korttia joka luokalle ja 110 neutraalia korttia. Kortit on jaettu yleisyyden, monimutkaisuuden ja hinnan perusteella common, rare, epic ja legendary -harvinaisuuksiin. Näitä kortteja voi saada ostamalla kullalla (gold) tai oikealla rahalla korttipakkoja, joissa on viisi satunnaista korttia, tai hajottamalla olemassa olevia kortteja pölyksi (arcane dust), josta voi luoda toisia kortteja. Kullan ansaitseminen tapahtuu tekemällä päivittäisiä tehtäviä (quest), joista saa palkkion (esim. voita kolme peliä, tee 100 vahinkoa vastustajan sankareille, tapa 30 käskyläistä).

Ensimmäinen laajennus Goblins vs Gnomes (GvG) lisäsi 123 korttia ja seikkailu Curse of Naxxramas lisäsi 30 korttia.

Toinen seikkailu Blackrock Mountain lisäsi 31 korttia, toinen laajennus The Grand Tournament lisäsi 132 korttia, ja kolmas seikkailu League of Explorers lisäsi myös 45 uutta korttia.

Kolmas laajennus Whispers of the Old Gods lisäsi 134 korttia.

Käskyläiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käskyläisillä (engl. Minion) on tietty määrä elämäpisteitä ja tietty hyökkäysarvo. Kun käskyläinen lyö toista käskyläistä tai vihollisen sankaria, se tekee hyökkäysarvonsa verran vahinkoa kohteeseensa. Jos esim. 5/4 käskyläinen (5 hyökkäysarvoa, 4 elämäpistettä) lyö vihollisen hahmoa, jolla on 30 elämää, viholliselle jää 25 elämäpistettä. Jos taas sama käskyläinen lyö 2/5 käskyläistä (2 hyökkäysarvoa, 5 elämäpistettä) 2/5 käskyläiselle jää 0 elämää jolloin se kuolee, mutta samalla se tekee hyökänneeseen käskyläiseen 2 vahinkoa, jolloin 5/4 käskyläiselle jää 2 elämäpistettä, ja siitä tulee 5/2.

Käskyläisillä voi olla erikoiskykyjä: charge-kyvyllä voi hyökätä samalla vuorolla kun kortti pelataan pöydälle, taunt-kyky estää hyökkäykset muita käskyläisiä tai pelaajan hahmoa vastaan, windfury mahdollistaa hyökkäyksen kaksi kertaa vuorossa, enrage antaa lisäbonuksia kun käskyläinen haavoittuu, deathrattle tekee jotain kun käskyläinen kuolee, jne.

Käskyläisiä on sekä neutraaleja, että vain tietylle hahmolle kuuluvia.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aloitettuaan pelin pelaamisen, voittamalla 3 online-peliä pelaaja saa World of Warcraft -tililleen Hearthsteed-nimisen ratsun.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.