Pelisuunnittelija

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pelisuunnittelija on pelejä suunnitteleva henkilö. Pelisuunnittelija voi suunnitella esimerkiksi videopelejä, lautapelejä tai roolipelejä.

Tietokone- ja videopelisuunnittelija[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopeliteollisuudessa työskentelevä pelisuunnittelija suunnittelee pelille ulkoasun, peruskonseptin ja pelitavan. Tämä saattaa sisältää pelialueiden suunnittelun, yksityiskohtien kirjoittamisen ja lukuisten muiden asioiden ylöskirjoittamista, jotka vaikuttavat tasapainoisesti lopulliseen pelikokemukseen. Pelisuunnittelijat työskentelevät usein videopelijulkaisijoille.lähde?

Pelisuunnittelijoilta vaaditaan usein paljon kokemusta kirjoittamisesta, sillä suunnittelijan kirjoittamat muistiinpanot vaikuttavat aina lopputulokseen. Myös taiteen ja ohjelmoinnin tuntemus ei ole pahitteeksi, mutta ei ole täysin välttämätöntäkään.lähde?

Koska pelien budjetit kattavat nykyaikana miljoonia euroja, on pelisuunnittelijoiden uusien peli-ideoiden toteuttaminen hyvin riskialtista. Peli-idea voi joko olla suuri menestys, tai iso floppi. Peliteollisuutta onkin kritisoitu usein siitä, että peliyhtiöt eivät ota uusia riskejä, vaan tehtailevat lähinnä jatko-osia suosituille peleille.lähde?