DreamHack

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dreamhack talvena 2004

DreamHack on Ruotsissa järjestettävä demokompojen ja pelikilpailujen lähiverkkotapahtuma. Dreamhack järjestetään kahdesti vuodessa Elmian messukeskuksessa Jönköpingissa sekä kahdesti vuodessa Expolaris-kongressikeskuksessa Skellefteåssa. Tapahtuma on Guinnessin ennätysten kirjan ja Twin Galaxiesin mukaan lajinsa suurin.

Dreamhackin perustajat saivat vuonna 2007 kunniakirjan Jönköpingin kunnalta ollessaan tärkeä vaikuttaja alueen elinkeinolle, opetukselle ja yhteisöille.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DreamHack-tapahtuma sai alkunsa vuonna 1995 Malungissa Ruotsissa. Ensimmäisessä tapahtumassa oli vain 30 osanottajaa, mutta vuosien saatossa osanottajien määrä on kasvanut liki 14 000 kävijään. Dreamhackin kävijäennätys rikottiin Dreamhack Winter 2010:ssä: Paikalla oli 12 754 tietokonetta ja 13 608 kävijää. Aikaisempi ennätys oli Dreamhack Winter 2007:stä, jolloin paikalla oli 10 544 tietokonetta ja 11 060 kävijää.

Nykyään[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dreamhackin ohessa järjestetään , jossa esitellään hienoimmat uutuudet tietokoneiden maailmasta. Osallistujien ikäjakauma jakaantuu alakouluikäisistä eläkeläisiin, ja 10 prosenttia kävijöistä on naisia. Kävijöitä saapuu kaikkialta maailmasta, jopa Amerikasta ja Yhdistyneistä arabiemiirikunnista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.