H2O: Just Add Water

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
H2O
H2O: Just Add Water
Sarjan tunnus
Sarjan tunnus
Tyyli Nuortensarja
Kestoaika 24 minuuttia
Luoja(t) Jonathan M. Shiff
Pääosissa Cariba Heine
Claire Holt
Phoebe Tonkin
Indiana Evans
Angus McLaren
Alkuperämaa Australian lippu Australia
Verkko Suomen lippu Yle TV2
Suomen lippu Disney Channel
Esitetty 7. heinäkuuta 2006 –
Jaksoja 78
Tuotanto
Ohjaaja(t) Colin Budds
Jeffrey Walker
Käsikirjoittaja(t) Jonathan M. Shiff
Max Dann
Sam Carroll
Philip Dalkin
Anthony Morris
Chris Anastassiades
Simon Butters
Susan MacGillicuddy
Deborah Cox
Chris Roache
Palkinnot
Voitetut

AFI Award

 • Parhaat erikoistehosteet (2008)

Logie

 • Paras lastenohjelma (2009)
Ehdokkuudet

AFI Award

 • Paras lasten draamasarja (2008)
 • Paras naispääosa draamasarjassa
 • Paras naissivuosa tai vieraileva naisnäyttelijä draamasarjassa

Logie

 • Paras lastenohjelma (2007, 2008)
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

H2O: Just Add Water (puhekielessä ja suomenkielisessä lehdistössä pelkkä H2O) on australialainen sarja, joka kertoo ensin Emmasta, Cleosta ja Rikkistä. (Myöhemmin Emma lähtee perheensä kanssa maailmanympärysmatkalle, ja hänet korvaa Bella.) Sarja kertoo tavallisista teinitytöistä, jotka muuttuvat kastuttuaan merenneidoiksi. Tytöt hallitsevat vettä kukin omalla tavallaan. Lewis on ensimmäinen, joka saa tietää tyttöjen salaisuuden ja auttaa näitä selviämään heidän ongelmistaan. Myöhemmin myös Zane, Ash ja Will saavat tietää tyttöjen salaisuuden. Kaiken kaikkiaan tyttöjen salaisuudesta tietävät Neiti Chatman, Max Hamilton, Will, Lewis, Ash, Zane ja Charlotte. Myös tohtori Denman pääsi selville tytöistä.

Sarjaa esitettiin Yleisradion Summerissa kesällä 2007. Sarjan toinen tuotantokausi nähtiin Summerissa kesällä 2008. Sarjan 3. tuotantokausi esitetettiin kesällä 2010 alkaen 24. kesäkuuta Yle TV2:n Summerissa[1]. Sarjan Netflixissä esitettävä jatko-osa on Makon merenneidot. Sen 1.kausi julkaistiin 2013 ja 2.kausi 2015, 3. kausi julkaistaan vuonna 2015.

Sarjan tunnuslaulun "No Ordinary Girl" esittää ensimmäisellä tuotantokaudella Ellie Henderson, toisella tuotantokaudella Kate Alexa sekä kolmannella tuotantokaudella Indiana Evans.

Alku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ensimmäisessä jaksossa Zane väittää Cleolle veneen olevan "rikki" ja pyytää apua, mutta työntääkin veneen vesille Cleo kyydissä. Rikki puuttuu asiaan ja hyppää veneeseen laiturilta, hän on pilaillut Zanen kustannuksella poistaessaan sytytystulpan. Cleo ja Rikki päättävät lähteä pienelle ajelulle ja ottavat Emmankin mukaan. Näin Cleo ja Emma tapasivat Rikin ensimmäistä kertaa. Kesken ajelun veneestä loppuu bensa lähes avomerellä ja tytöt joutuvat soutamaan lähellä olevalle Mako-saarelle, jossa on vanha tulivuori, vaikka he hieman epäröivätkin ensin. Saarella tytöt lähtevät kävelemään metsään päin. He saapuvat tulivuoren juurelle, missä Cleo liukastuu ja liukuu tulivuoren sisälle. Emma ja Rikki tulevat myös perästä. Tulivuoren keilan sisällä he huomaavat pienen maagisen kuutamoaltaan, josta lähtee 'tunneli' mereen. Tytöt päättävät sukeltaa sitä kautta pois saarelta. Kun kaikki tytöt ovat altaassa, vesi alkaa kuplia täysikuun paistaessa suoraan altaaseen. Tytöt jatkavat matkaansa ja pääsevät pois saarelta merivartioston mukana, tietämättään, että heidän elämänsä on juuri muuttunut hyvin radikaalisti.

Seuraavana päivänä Emma menee uimaan ja sukellettuaan hän huomaa muuttuneensa merenneidoksi. Samaan aikaan Rikki kävelee puistossa ja puutarhan sadetin kastelee hänet ja myös hän muuttuu merenneidoksi. Cleo huomaa muuttuvansa merenneidoksi kylvyssä. Pahinta merenneidoksi muuttuminen oli ehkä Cleolle, koska hän ei edes osannut uida, ja muutenkin oli hyvin herkkä kaikkea uutta ja outoa kohtaan.

Tästä lähtien tyttöjen on varottava vettä, sillä jos pienikin vesipisara osuu heidän ihoonsa eikä sitä ehdi pyyhkiä pois noin 10 sekunnin kuluessa, he muuttuvat merenneidoiksi.

Cleo on ensimmäinen, joka löytää voimansa: hän pystyy muokkaamaan vettä, muotoilla haluamiansia muotoja siitä tai nostattamaan vesipatsaan. Cleo kertoo asiasta tytöille ja näyttää mihin pystyy, jolloin myös Emma huomaa oman kykynsä: hän voi jäädyttää veden. Rikki yrittää löytää kykyään, mutta mitään ei tapahdu. Vasta istuessaan Lewisin kanssa JuiceNet-mehubaarissa hän löytää voimansa: kyky kiehuttaa ja haihduttaa vettä. Hän kiehuttaa vahingossa Coca-Colaa, joka on pöydällä.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cleo Sertori

Cleo on Emman paras kaveri, eikä hän osaa uida. Hänestä tuli merenneito ollessaan Makon kuutamoaltaassa täydenkuun aikaan Emman ja Rikkin kanssa. Cleo saa kylvyssä selville olevansa merenneito. Hän pystyy nostamaan vesipatsaan ja toisessa tuotantokaudessa hän sai myös voimat hallita tuulia. Kakkoskaudella Lewis ja Charlotte alkavat seurustella, Cleon jättäessä Lewisin, Charlotte aiheuttaa lopulta todella paljon ongelmia. Cleon perheeseen kuuluu äiti, isä ja pikkusisko Kim. 3. tuotantokaudella Cleon isä menee naimisiin Samantha "Sam" Robertsin kanssa, josta tulee Cleon äitipuoli. Myös Lewis lähtee 3. tuotantokauden puolivälissä opiskelemaan, mutta tulee takaisin H2O:n päätösjaksossa.

Emma Gilbert

Emma on sporttinen, ja harrasti uintia ennen kuin muuttui merenneidoksi. Uinnin lopettaminen oli Emmalle vaikea asia. Hänestä tuli merenneito ollessaan kuutamoaltaassa täydenkuun aikaan Cleon ja Rikkin kanssa. Hän tajusi olevansa merenneito ollessaan uimassa. Emman voima on jäädyttäminen, ja toisella tuotantokaudella hän saa myös voimat hallita hirmumyrskyjä. Ensimmäisellä kaudella Emma ihastuu Byroniin, mutta lopulta kakkoskaudella Emma rakastuu poikaan nimeltä Ash, kun hänen pikkuveljensä, Elliot käy Ashin ratsastustunneilla. Hän paljastaa lopulta 2. tuotantokauden viimeisessä jaksossa Ashille olevansa merenneito. Kolmannella kaudella Emmaa ei enää nähdä, sillä hän lähtee perheensä kanssa maailmanympärimatkalle.

Rikki Chadwick

Rikki tulee ensimmäisellä kaudella kaupunkiin uutena tyttönä. Hän on melko köyhä, ja asuu isänsä kanssa pienessä talossa. Hänestä tuli merenneito ollessaan kuutamoaltaassa Emman ja Cleon kanssa. Rikkin voimat ovat veden haihduttaminen, höyrystäminen ja hän pystyy myös luomaan poreita veteen. Hän tajusi olevansa merenneito sadettimen kastellessa hänet puistossa. Toisella tuotantokaudella hän sai uudet voimat muitten tyttöjen tavoin, hän pystyy kutsumaan salamoita. Rikki oli Zane Bennetin kanssa yhdessä ensimmäisellä kaudella, kunnes he eroavat ja alkavat taas seurustella 2. tuotantokaudella. Lisäksi he ovat yhdessä 3. kaudella, mutta Rikki suuttuu Zanelle, kun Willin sisko Sophie suutelee Zanea.

Isabella "Bella" Hartley

Bella tulee H2O:hon vasta 3. tuotantokaudella Emman lähdettyä maailmanympärysmatkalle. Bella on myös merenneito ja hänen voimansa on veden muuntaminen gelatiiniksi "hyytelöksi". Bella tuli merenneidoksi jo 9-vuotiaana, kun he asuivat Irlannissa ja Bella löysi sieltä samanlaisen kuutamoaltaan kuin Mako-saarella. Bella sai tietää Cleon ja Rikkin olevan merenneitoja, kun vesilonkero veti Rikkin veteen Rikki`s baarin avajaisiltana ja Bella näki Rikkin pyrstön hänen kastuttua. Cleo hyppäsi veteen pelastamaan Rikkiä. Bellan seuratessa Cleoa veteen näki Bella veden alla Cleonkin olevan merenneito. Kun Zane oli ostanut JuiceNet-baarin, hän tarvitsi bändin, mutta Rikki havaitsi Naten laulavan surkeasti. Niinpä Rikki tarvitsi uuden rumpalin kun edellinen oli tehnyt oharit, ja laulajan. Rikki antoi mikin Bellalle ja siitä sitten jatkui ura bändin kanssa.. Bella ihastuu Williin, jota 3. tuotantokaudella esittää Luke Mitchell. Kolmannen tuotantokauden 10. jaksossa Will saa tietää Bellan merenneitosalaisuuden, mutta 12. jaksossa hän saa tietää myös Rikkistä ja Cleosta.

Charlotte

Charlotte tulee mukaan 2. tuotantokaudella. Kun Cleo, Emma ja Rikki ovat saaneet uudet voimat, Cleo päättää kokeilla voimiaan koulun sadettimeen ja kastelee vahingossa Charloten. 2. tuotantokauden loppuvaiheessa Charlotte on saanut tietää kuolleen isoäitinsä Gracien olleen merenneito, ja muuttuu itsekin merenneidoksi. Hän sai kaikki voimansa (veden muokkaaminen, lämmittäminen sekä jäädyttäminen) hypättyään Mako-saaren kuutamoaltaaseen täysikuulla. Charlotte kuitenkin menettää voimansa 2. kauden lopussa kaksintaistelussa Cleoa, Emmaa ja Rikkiä vastaan. Charlotte seurusteli Lewisin kanssa toisella kaudella.

Voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cleo

 • Veden muokkaaminen ja hallitseminen, hallitsee myös tuulta.

Rikki

 • Veden kuumentaminen ja haihduttaminen, hallitsee myös salamoita.

Emma

 • Veden jäädyttäminen ja viilentäminen, pystyy myös hallitsemaan hirmumyrskyjä.

Charlotte

 • Veden muokkaaminen, kuumentaminen ja jäädyttäminen, Charlotte kuitenkin menettää voimansa 2. tuotantokauden viimeisessä jaksossa.

Bella

 • Veden muuttaminen gelatiiniksi, "hyytelöksi" pystyy myös kovettamaan kiteiksi.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Cariba Heine   … Rikki Chadwick  
 Phoebe Tonkin   … Cleo Sertori  
 Claire Holt   … Emma Gilbert  
 Indiana Evans   … Bella Hartley  
 Angus McLaren   … Lewis McCartney  
 Burgess Abernethy   … Zane Bennett  
 Luke Mitchell   … Will  
 Brittany Byrnes   … Charlotte  
 Alan David Lee   … Donald "Don" Sertori  
 Cleo Massey   … Kim Sertori  
 Trent Sullivan   … Elliot Gilbert  
 Jared Robinson   … Neil Gilbert  
 Caroline Kennison   … Lisa Gilbert  
 Annabelle Stevenson  … Miriam Kent  
 Craig Horner   … Ash  
 Ariu Lang Sio   … Wilfred  
 Jamie Timony   … Nate  
 Christine Amor   … Louise Chatham  

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Merenneitopyrstöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Merenneitopukujen tekeminen kesti puoli vuotta ja niiden valmistamisessa käytettiin näyttelijöiden vartaloista otettuja muotteja sekä käsintehtyjä suomuja. Valmis pyrstö painaa noin 12-15 kilogrammaa. Puvun vetoketju on selvästi näkyvissä takaapäin, vaikka sitä on yritetty peittää lisäämällä ylimääräisiä suomuja ja rakentamalla "harja" koko vetoketjun pituudelta. Pyrstöevään on suunniteltu poljin jaloille, joka auttaa näyttelijää uimisessa. Se evän lisäksi lisää puvun pituuteen 60 senttimetriä. Pyrstöt ovat oranssin kullahtavat, maalattu tarkasti ja varjostettu hyvin. Ulkonäkö on aidontuntuinen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. http://summeri.squarespace.com/etusivu/2010/6/3/summerin-sarjat-kesalla.html

Tytöt eivät sukella aina kun heitä kuvataan vedessä, samaa nauhaa voidaan toistaa useinkin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]