Fullsteam Records

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fullsteam Records Oy
Perustettu 2002
Tilanne itsenäinen
Tyylilajit vaihtoehtorock, punk, indie rock
Kotimaa Suomi
Sijainti Helsinki
Kotisivu

Fullsteam eli Fullsteam Records Oy on suomalainen musiikin monitoimitalo, jonka toimintaan kuuluvat ohjelmatoimisto Fullsteam Agency, levy-yhtiö Fullsteam Records, kustannusyhtiö Fullsteam Publishing Oy, manageritoimisto Fullsteam Management Oy, Indie Center -treenikämppäkeskus ja oheistuotteet. Kokonaisuudesta käytetään myös nimeä Fullsteam Family.

Fullsteam Agency toimii keikkamyyjänä, tapahtumajärjestäjänä sekä ulkomaalaisten artistien maahantuojana. Edustamansa noin 80 kotimaisen artistin lisäksi Fullsteam Agency on tuonut Suomeen yli tuhat ulkomaista esiintyjää, kuten Prince, Macklemore & Ryan Lewis, Pet Shop Boys, The National, Justin Bieber, Knife Party, The Prodigy, Lana Del Rey, Fleet Foxes, Flaming Lips, Michael Bublé, Social Distortion, Rush, Lily Allen, Mars Volta, Interpol, Billy Talent, The Sounds, Sigur Ros, Opeth, Dream Theater, Belle And Sebastian ja Gogol Bordello.

Fullsteam Records -levymerkin pääasiallisiin tyylilajeihin kuuluvat vaihtoehtorock, punk, hardcore sekä indie rock, ja se on painottanut toimintaansa kansainvälistyviin bändeihin. Yhtiölle levyttämään muun muassa Disco Ensemble, Ismo Alanko, Euro Crack, Rubik, Lapko ja Damn Seagulls. Lisäksi levymerkillä on elektroniseen- ja hiphop-musiikkiin keskittyvä 1000 Records -alamerkki, joka on julkaissut esimerkiksi Ceebrolisticsin ja Pedestrian's Motorin levyjä.

Musiikkiteollisuuden vuosittainen Musiikki & Media -tapahtuma on palkinnut Fullsteam Records Oy:n vuosina 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 ja 2013 Industry Awards -gaalassa vuoden indie-yhtiöksi sekä vuosina 2012 ja 2013 vuoden ohjelmatoimistoksi sekä vuoden 2012 agentiksi (Ari Koskinen), vuoden 2012 promoottoriksi (Artemi Remes), vuoden 2012 tapahtumatuottajaksi (Heidi Aho), vuoden 2012 ja 2013 manageriksi (Virpi Immonen) sekä vuoden 2013 promoottoriksi (Juha Kyyrö[1]).

Oman toimintansa ohella Fullsteam Recods Oy on toiminut osakkaana myös muissa yrityksissä, kuten Tampereen ja Turun Klubi-ravintoloissa, Lost in Music -kaupunkifestivaalissa ja Supersounds Music -jakeluyhtiössä.

Yhtiön palveluksessa työskentelee 22 henkilöä, ja sen liikevaihto on noin kuusi miljoonaa euroa vuodessa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fullsteam Records -levymerkin perustivat vuonna 2002 Rauha Kyyrö ja Johannes Ylinen, ja se toimi aluksi harrastuspohjalta Rauha Kyyrön toisen yhtiön Sitruunamaailman alamerkkinä keskittyen pelkästään levyjen julkaisuun. Vuoden 2003 lopulla perustettiin Fullsteam Records Oy[2], jonka toimintaan kuului levy-yhtiön lisäksi oheistuotteet ja Indie Center -treenikämppäkeskus. Johannes Ylinen jättäytyi pois yhtiön toiminnasta vuonna 2005, ja ohjelmatoimisto Fullsteam Agency perustettiin vuonna 2006.

Fullsteam Records Oy tuli osakkaaksi Supersounds Music -jakeluyhtiöön vuonna 2006, ja vuosina 2007–2010 se oli osakkaana myös Tampereen ja Turun Klubi-ravintoloissa ja Lost in Music -kaupunkifestivaalissa.

Musiikinkustannusyhtiö Fullsteam Publishing Oy perustettiin vuonna 2008[3] ja Manageritoimisto Fullsteam Management Oy aloitti toimintansa vuoden 2013 alussa.[4]

Artistit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fullsteam Recordsin artistit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fullsteam Agencyn suomalaiset artistit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]