Von Hertzen Brothers

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Von Hertzen Brothers
Von Hertzen Brothers Ilosaarirockissa vuonna 2008.
Von Hertzen Brothers Ilosaarirockissa vuonna 2008.
Tiedot
Toiminnassa 2001–
Tyylilaji progressiivinen rock
Kotipaikka Suomi Suomi
Laulukieli englanti
Jäsenet

Jonne von Hertzenbasso, laulu
Kie von Hertzenkitarat, laulu
Mikko von Hertzen, laulu, kitarat

Entiset jäsenet

Mikko Kaakkuriniemirummut
Juha Kuoppalakoskettimet

Levy-yhtiö

Dynasty, 2006–
Universal, 2000–2015
Mascot Label Group, 2017–

Aiheesta muualla
Kotisivut

Von Hertzen Brothers on suomalainen kolmen veljeksen muodostama klassista, progressiivissävytteistä ja eeppistäselvennä rockia soittava yhtye. Yhtyeen jäsenet ovat soittaneet monissa tunnetuissa suomalaisissa rock-yhtyeissä. Kitaristi-laulaja Kie von Hertzen on soittanut Don Huonoissa, laulaja-kitaristi Mikko von Hertzen Egotripissä ja Lemonatorissa sekä basisti-laulaja Jonne von Hertzen Jonna Tervomaan yhtyeessä. Kevääseen 2016 saakka yhtyeen vakituiseen kokoonpanoon kuuluivat rumpali Mikko Kaakkuriniemi ja kosketinsoittaja Juha Kuoppala. Syksyllä 2017 ilmestyneellä albumilla soittaa rumpali Sami Kuoppamäki.

Veljesten isä Hasse von Hertzen soitti kitaraa The Roosters -yhtyeessä ja setä Lasse von Hertzen oli mukana Cumulus-yhtyeessä.

Von Hertzen Brothers julkaisi ensimmäisen levynsä Experience vuonna 2001. Keväällä 2006 julkaistiin toinen albumi Approach, jolla Sami Kuoppamäki soittaa rumpuja. Se voitti Emman vuoden 2006 parhaana rock-albumina ja on myynyt kultaa.[1][2] Albumin hiteiksi nousivat kappaleet ”Let Thy Will Be Done”, ”Kiss a Wish” ja ”Disciple of the Sun”. 14. toukokuuta 2008 yhtye julkaisi kolmannen levynsä Love Remains the Same. Levyn nauhoitusta oli mahdollista seurata yhtyeen pitämästä englanninkielisestä studiopäiväkirjasta. Albumi meni ilmestyttyään Suomen albumilistan ensimmäiselle sijalle [3] ja myi myöhemmin kultaalähde?.

Keväällä 2011, kolmen vuoden tauon jälkeen julkaistu, yhdessä Pepe Deluxéssa soittavan "James Spectrumin" kanssa työstetty Stars Aligned oli julkaisuviikollaan listaykkönen ja myi kultaa[4][2]. Albumi oli ensimmäinen kansainvälisille markkinoille tosissaan suunnattu julkaisu, ja yhtye kiersi albumin tiimoilta Itä-Eurooppaa ja Skandinaviaa Pain Of Salvationin ja Opethin kaltaisten yhtyeiden kanssa ja vieraili Englannissa useaan otteeseen. Merkittäviä lämmittelyesiintymisiä olivat muun muassa Foo Fightersin kanssa Helsingin Kalasatamassa ja 30 Seconds To Marsin kanssa Tallinnan Laulumäellä. Kesällä 2011 Helsingin juhlaviikoilla von Hertzen Brothers myös yhdessä Rubik-yhtyeen kanssa sovitti ja esitti omat tulkintansa 12 Queenin kappaleesta Huvilateltan "A Night At The Huvila"-päätöskonsertissa.lähde?

2013 yhtye julkaisi Nine Lives -albumin. Yhtyeen levynjulkaisukeikka oli (ensimmäisenä laatuaan Suomessa) mahdollista streamata suoraan Youtubesta reaaliajassaselvennä. Levy nousi julkaisuviikollaan albumilistan toiseksi. Albumin kannessa on maalaus, jossa on yhdeksän tiikerin päätä. Teos on taiteilija Samuli Heimosen käsialaa. Von Hertzenin veljekset nimettiin albumin teemaan liittyen Korkeasaaren kaikkien aikojen ensimmäisiksi suojeluprojektikummeiksi. Yhtye nousi julkaisulla Britannian rockalbumilistan sijalle 31. Levy oli ehdolla Classic Rock Magazinen "Album Of The Year" -sarjassa, ja levyn ensimmäinen single "Flowers And Rust" voitti Progressive Music Awardseissa "Anthem Of The Year" -palkinnon. Singlet "Insomniac" ja "Coming Home" saivat soittoa brittiläisillä radioasemilla, ja syksyllä von Hertzen Brothers kiersi Suomen ohella Englannissa.lähde?

Kierrettyään Suomessa ja Britanniassa vuoden 2013 ja alkuvuoden 2014, veljekset aloittivat uuden materiaalin kirjoittamisen. Heidän palattuaan Japanista toukokuussa 2014 varmistui, että tulevan kuudennen levyn tuottaisi ja äänittäisi GGGarth (Garth Richardson) Vancouverissa Kanadassa. GGGarth lensi Suomeen elokuussa 2014 tekemään yhtyeen kanssa esituotantoa. Itse äänitykset alkoivat Vancouverissa The Farm Studioilla 1. syyskuuta 2014. Yhtye vietti kaksi kuukautta studiossa GGGarthin ja hänen luottoäänittäjänsä Ben Kaplanin kanssa, ja sen jälkeen levyn miksasi The Warehouse Studioilla Juno-palkittu Randy Staub. New Day Rising -nimisen albumin masteroi Ted Jensen New Yorkissa, Sterling Soundilla, ja sen julkaisevat maailmanlaajuisesti Universal Records ja Spinefarm Records maaliskuussa 2015.lähde?

Yhtye jäi loppukesästä 2016 ”määrittelemättömälle tauolle”, mutta palasi keikkalavoille syksyllä 2017. Heillä on myös uusi levy-yhtiö, hollantilainen Mascot Label Group ja manageri, brittiläinen 7PM management -toimisto. 23. syyskuuta julkaistiin single "The Arsonist" ja War Is Over -albumi 3. marraskuuta 2017. [5]

Yhtyeen 20-vuotisjuhlakiertue käynnistyi Lahden Finlandia-klubilta perjantaina 29. lokakuuta 2021.[6]

Maaliskuussa 2022 yhtye julkaisi uutta musiikkia tauon jälkeen. Singlejulkaisu ”All of a Sudden, You're Gone” esitettiin yhtyeen 20-vuotisjuhlakiertueella. Nykymuodista poiketen levy on pituudeltaan tupla-LP. Veljesten Mikko, Kie ja Jonne von Hertzenin lisäksi kokoonpanossa soittavat Sami Kuoppamäki (rummut) ja Robert Engstrand (koskettimet). Levy kantaa nimeä Red Alert in the Blue Forest. Levyn julkaisun jälkeen yhtye lähtee kiertueelle Suomeen sekä myöhemmin Britanniaan ja Hollantiin.

Yhtyeeseen liittyi vuonna 2024 uudeksi jäseneksi Markus Pajakkala[7][8].

Entiset jäsenet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Von Hertzen Brothers Roskilde Festivaaleilla vuonna 2008.

Studioalbumit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  1. Arkisto (Arkistoitu – Internet Archive) Emma-gaala. Viitattu 8.6.2008.
  2. a b Kultalevyhaku (Arkistoitu – Internet Archive) Suomen ääni- ja kuvatallennetuottajat. Viitattu 8.6.2008.
  3. Von Hertzen Brothers: Love Remains the Same Musiikkituottajat ry.
  4. ArkistoEmma-gaala. Viitattu 8.6.2008. (Arkistoitu – Internet Archive)
  5. Suomalaisyhtye valottaa yllättävän taukonsa taustoja – yhteistyö huipputuottajan kanssa kariutui, unelma maailmanvalloituksesta hiipui Ilta-Sanomat. 23.9.2017. Viitattu 28.9.2017.
  6. Jarkko Fräntilä: Nyt kannattaa olla nopea – Von Hertzen Brothers lähtee 20-vuotisjuhlakiertueelle, liput myyntiin huomenna rumba.fi. 20.9.2021. Viitattu 23.9.2021.
  7. Tamperelainen multi-​instrumentalisti liittyy Von Hertzen Brothersiin tamperelainen.fi. 1.3.2024. Viitattu 1.3.2024.
  8. Uutisia Von Hertzen Brothers -leiristä: yhtyeen uusi jäsen julkistettu, livevideota nähtävänä soundi.fi. Viitattu 1.3.2024.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]