Sami Kuoppamäki

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sami Kuoppamäki Ilosaarirockissa kesällä 2011.

Sami Sakari Kuoppamäki (s. 1971) on suomalainen muusikko, pääasiassa rumpali. Kuoppamäki on vaikuttanut muun muassa yhtyeissä Kingston Wall, So-So, Von Hertzen Brothers, Groove Convention ja Anssi Tikanmäen Filmiorkesteri. Sami Kuoppamäki on toiminut myös sessiomuusikkona ja soittanut tv-formaatti Idolsin taustayhtyeessä. Hän on yksi Suomen arvostetuimmista rumpaleista. Kuoppamäki on vaikuttanut myös jazzpiireissä: hän on esiintynyt Lenni-Kalle Taipaleen kanssa ja soittanut saksofonisti Eero Koivistoisen kanssa Eero Koivistoinen Music Societyn levyllä X-Ray, 2006. Nykyään Kuoppamäki soittaa mm. Samuli Putron yhtyeessä sekä Zook-nimisessä yhtyeessä. Kuoppamäellä on omat nimikkokapulat, Kuoppis-kapulat, joita valmistaa tsekkiläinen Balbex-yhtiö.

Kuoppamäki avioitui näyttelijä Liisa Mustosen (ent. Kuoppamäki) kanssa 2. heinäkuuta 2001 ja erosi hänestä kesällä 2008. Heillä on Ronja-niminen tytär.

Hänen isänsä on Matti Kuoppamäki, Suomen Kansallisoopperan orkesterin kontrabasson soittaja. Sami Kuoppamäki on Sakari Topeliuksen jälkeläinen.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.