Kie von Hertzen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kie von Hertzen
Kie von Hertzen Provinssirockissa vuonna 2013.
Kie von Hertzen Provinssirockissa vuonna 2013.
Henkilötiedot
Syntynyt1970
Muusikko
Laulukielet suomi, englanti
Tyylilajit poprock, taiderock, progressiivinen rock,
indie rock
Soittimet kitara, laulu
Yhtyeet Pinky Lee
Venus Flytrap
Don Huonot
Von Hertzen Brothers
The Mama King
Levy-yhtiöt Dynasty, Universal, BMG Finland, Pyramid,
Break A Leg Entertainment

Kristian Magnus "Kie" von Hertzen (s. 1970[1]) on suomalainen kitaristi, säveltäjä, sanoittaja ja sovittaja, joka tuli tunnetuksi Don Huonot -yhtyeen riveistä. Hän on myös tehnyt musiikkia teatteriin ja tanssiproduktioihin sekä ohjannut lukuisia musiikkivideoita.

Kie aloitti kitaran soiton 11-vuotiaana. Hänen esikuviaan ovat mm. Jimi Hendrix, Hank B. Marvin, Ritchie Blackmore, Jimmy Page, Eric Clapton, Jeff Beck, Mark Knopfler, Brian May, David Gilmour, Rory Gallagher, Pete Townshend, Andy Summers, Jonny Greenwood, Frank Marino ja Johnny Winter. Hän oli 1980-luvun teinivuosinaan mukana perustamassa hard-rock-yhtyeitä Pinky Lee ja Venus Flytrap. Venus Flytrapissa soittivat myös Mikko Laiho (laulu ja kitara) – yhtyekaveri Pinky Leestä, Kalle Chydenius (basso) ja Mikko von Hertzen (rummut). Kie liittyi Don Huonoihin Hyrrä-singlen äänitysten jälkeen kesällä 1992 korvaten edellisen kitaristin, Joonas Pirttilän ja soitti yhtyeessä vuoteen 2003 asti, jolloin Don Huonot hajosi. Von Hertzen perusti 2000-luvun alkupuolella Laihon, Chydeniuksen ja Mauro Garganon kanssa The Mama King -yhtyeen, joka julkaisi ensimmäisen studioalbuminsa Supertender lokakuussa vuonna 2010[2]. Nykyisin hän laulaa ja soittaa kitaraa yhdessä veljiensä Jonnen ja Mikon kanssa perustamassaan Von Hertzen Brothersissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Patomäki, Sofia & Kartano, Linda: Pysyvätkö ne pystyssä koneiston pyöriessä? VINKki Verkkolehti. 5/2009. Viitattu 3.1.2010. [vanhentunut linkki]
  2. The Mama King emi.fi. Viitattu 3.1.2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kitaristiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.