Sydän, sydän

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sydän, sydän
Tiedot
Toiminnassa 2002–
Tyylilaji progressiivinen rock
kokeellinen rock
heavy metal
Kotipaikka Suomi Helsinki, Suomi
Laulukieli suomi
Jäsenet

Tuomas Skopalaulu, kitara
Jussi Liukkonenkoskettimet, taustalaulu, perkussiot
Tomi Flycktbasso, taustalaulu
Mikko Rekonenrummut
Ville Leppilahtikeytar, theremin, taustalaulu

Entiset jäsenet

Juho Minerva

Aiheesta muualla
Kotisivut

Sydän, sydän on suomalainen viisihenkinen rockyhtye, joka aloitti toimintansa Helsingin Herttoniemessä vuonna 2002. Sen alkuperäisjäseniä ovat laulaja-kitaristi Tuomas Skopa, kitaristi Juho Minerva, basisti Tomi Flyckt ja rumpali Mikko Rekonen. Vuodesta 2013 yhtyeen livekokoonpanossa vaikuttanut kosketinsoittaja ja perkussionisti Jussi Liukkonen liittyi virallisesti yhtyeeseen Tavastialla 22. lokakuuta 2016.

Sydän, sydän on vuoteen 2018 mennessä julkaissut seitsemän levyä: EP:n Tårta på tårta ja kokopitkät levyt Auto (2005), Au (2006), Usko itseesi (2008), Kapseli (2012), Molskis (2016) ja Keskiyöllä (2018). Ensilevy Auto sisälsi raskasta ja melodista musiikkia pääosin akustisesti esitettynä. Au on hieman perinteisempi rocklevy ainakin yhtyeen omalla mittapuulla mitattuna. Usko itseesi -albumilla yhtye liikkuu jälleen uusissa äänimaisemissa midisyntetisaattorien ja rumpukoneiden maailmassa.

Yhtyeen nimen alkuperästä on useita tarinoita. Yhtyeen jäsenet ovat muun muassa kertoneet, että he eräänä vappuna näkivät pakettiauton, jonka kyljessä komeili teksti "Sydän, sydän".[1] Yhtyeen rumpalin mukaan kitaristi ja basisti olisivat olleet Herttoniemen ravintola Foxy Bearissa ja päättäneet, että molemmat sanovat sanan ja siitä tulee yhtyeen nimi. Yllättäen molemmat sanoivat "sydän". Tarinan todenperäisyyttä ei kuitenkaan ole voitu varmistaa.

Sydän, sydän perustettiin kesällä 2002. Muutamia kuukausia myöhemmin yhtye julkaisi omakustanteen Reilu puoli hetkeä, jota painettiin sata kappaletta. Vuosi 2003 sujui harvakseltaan keikkaillen. Yhtye osallistui myös Ääni ja Vimma -kilpailuun ja esiintyi pariin otteeseen Gloriassa. Vuoden 2004 alussa kuultiin ensimmäiset huhut mahdollisesta levysopimuksesta Johanna Kustannuksen kanssa. Yhtye julkaisi kuitenkin samalla toisen omakustanteen Kännykkä. Vuoden 2004 lopulla yhtye aloitti uuden levyn äänitykset Vuosaaren telakalla.

Vuosi 2005 alkoi tiedoilla, että uusi levy julkaistaisiin maaliskuussa. Levy julkaistiin virallisesti konsertissa Stella Star -klubilla. Auto oli poikkeuksellisesti akustinen. Seuraava julkaisu Tårta på tårta -EP oli huomattavasti edeltäjäänsä raskaampi.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]