For Whom the Bell Tolls (kappale)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”For Whom the Bell Tolls”
Metallica
Kappaleen ”For Whom the Bell Tolls” kansikuva
Kappaleen tiedot
 Albumilta Ride the Lightning
 Julkaistu 1984
 Tyylilaji thrash metal
 Kesto 05.10
 Levy-yhtiö Vertigo
Ride the Lightningin muut kappaleet
Ride the Lightning
2
”For Whom the Bell Tolls”
Fade to Black
4

For Whom the Bell Tolls on thrash metal -yhtye Metallican tekemä kappale. Se on yhtyeen toisen albumin Ride the Lightningin kolmas kappale. Sen ovat säveltäneet yhtyeen edesmennyt basisti Cliff Burton, kitaristi James Hetfield ja rumpali Lars Ulrich. Kappale on myös mukana Guitar Hero: Metallica pelissä.

Kappaleen tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laulu perustuu Ernest Hemingwayn romaanin Kenelle kellot soivat kohtaan, jossa viisi Espanjan sisällissodan tasavaltalaissotilasta yrittää paeta varastetuilla hevosilla fasisteja. Vihollisen ilmavoimat surmaa heidät kukkulalla, jolle heidät oli piiritetty. Kappaleen teemana on sodan synkkyys.

Rakenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappale alkaa kirkonkellojen soimisella, minkä päälle yhdistyy pian kitaran komppaus ja Cliff Burtonin ehkä kuuluisimmaksi riffiksi Kill 'Em All -albumin "(Anesthesia) - Pulling Teeth"-kappaleen riffien ohella muodostunut bassokuvio. Bassoriffi on soitettu fuzz-säröpedaalin läpi. Noin 2 minuutin kohdalla alkaa laulu, joka sisältää yhteensä kaksi säkeistöä ja kerran toistuva kertosäkeen. Kappaleessa ei ole varsinaista kitarasooloa, mutta sen keskivaiheilla on kitaramelodia, joka mukailee paljolti ennen laulua alkavan intron kitaramelodiaa. Kappale on luonteeltaan melko raskas, jopa laahaava. Metallican 1980-luvulla jalostamia nopeita riffejä siinä ei ole.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]