FlatOut 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
FlatOut 2
Flatout 2.jpg
Kehittäjä Bugbear Entertainment
Julkaisija Empire Interactive
Konami (PlayStation 2)
Valve Corporation (Steam)
Jakelija Vivendi Universal Games
Virtual Programming (Mac)
Pelisarja FlatOut
Julkaistu
  • EU 30. kesäkuuta 2006
  • NA 1. elokuuta 2006
Lajityyppi ajopeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: Teini-ikäisille
PEGI 12
USK 12
Alusta Microsoft Windows, Linux, PlayStation 2, Xbox
Jakelumuoto CD, DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

FlatOut 2 on suomalaisen Bugbear Entertainmentin kehittämä ja Empire Interactiven julkaisema ajopeli, joka on jatko-osa ensimmäiselle FlatOutille. Se julkaistiin vuonna 2006 Microsoft Windowsille, PlayStation 2:lle ja Xboxille. Heinäkuussa 2014 GOG.com julkaisi pelistä Linux-version.

Pelissä ajetaan romurallia ykkösosan tapaan. Ensimmäisenä maalissa oleva voittaa. Kisan lopussa annetaan palkinto nopeimman kierroksen ajaneelle kuljettajalle, parhaalle toisten mättäjälle, tehokkaimmalle puskutraktorille ja parhaalle räjäyttelijälle.

Peli oli suojattu StarForce-suojauksella, jonka takia se oli saanut kritiikkiä, mutta nykyään StarForcea ei ole Steam- ja GOG -versioissa.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

FlatOut 2 -pelin kisoissa pelaaja voi ohjata vihollispelaajat päin puuta tai betoniseinää. Kanssakilpailijan auton voi myös rikkoa, jolloin tämä joutuu keskeyttämään. Jokaisella kilpailijalla on oma vauriomittari, josta näkee missä kunnossa hänen autonsa on.

Minipelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minipelien tarkoituksena on lennättää ajaja tuulilasin läpi, erilaisin koetuksin. FlatOut 2:ssa on minipelien määrää nostettu huomattavasti ja muutamia ykkösosastakin tuttuja on laitettu mukaan, toki muutoksia on tehty. Minipelejä on yhteensä 12: korkeushyppy, keilailu, mäkihyppy, curling, kivenheitto, tulirenkaat, korttipeli, baseball, amerikkalainen jalkapallo, koripallo, jalkapallo ja tikanheitto. Minipeleissä käytetään eri autoja kuin normaaleissa kilpailuissa ja näitä autoja ei tarvitse (eikä voi) erikseen ostaa tai parantaa, ne vain valitaan tarjotuiden joukosta. Uusi asia on myös se, että joissakin minipeleissä on monia kierroksia ja jotkut voitetaan yhteistuloksella, toisin kuin ensimmäisessa FlatOutissa. Ilmalentokaan ei ole samanlaista kuin edellisessä osassa, vaan sen aikana voi tehdä tiettyjä toimintoja. Toinen niistä on ”Nudge”, joka tönäisee ajajan vähän ylöspäin, mutta tätä voi käyttää ainoastaan kerran yhtä ilmalento kohden. ”Aerobaticseilla” voi taas ohjata ajajan suuntaa ilmalennon aikana, ja tämä on hyödyllinen erityisesti jalkapallossa.

Autot ja radat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Autot jaetaan kolmeen eri luokkaan: derby (9 autoa), race (11) ja street (14). Autoja on yhteensä 34 ja niillä on hinnan lisäksi paljon muitakin eroavaisuuksia, kuten moottori ja käsiteltävyys. Autoihin voi myös itse ostaa parempia osia ja vaikuttaa näin auton suorituskykyyn. Erona pelin ensimmäiseen osaan, tässä voi omistaa monia autoja kerrallaan, mikä on pelin alun jälkeen enemmänkin sääntö kuin poikkeus, jos haluaa kilpailla eri luokissa. Tämän lisäksi erikoisautoja kuten Flatmobile saadaan huijauskoodien avulla, mutta niitä ei käytetä missään sarjassa, vaan lähinnä yksinpelissä huvin vuoksi, tai joskus online-moninpelissä. Ratoja on monta sorttia, derby-luokassa suurin osa radoista on hiekkatietä, vain harvat ovat kokonaan asfalttia. Seuraavassa, eli race-luokassa on osittain samoja, ja osittain uusia ratoja, näistä noin puolet on päällystetty asfaltilla, kun taas viimeisessä, street-luokassa ajetaan vain harvoin hiekalla. FlatOut 2 -kuljettajien nimet ovat: Sofia Martinez, Sally Taylor, Jack Benton, Ray Carter, Frank Malkov, Katie Jackson ja Jason Walker.

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

FlatOut 2 -pelistä löytyy punk-rock-henkistä musiikkia. Monet yhtyeet ovat melko tuntemattomia suurelle yleisölle, mutta mukana on myös muun muassa Megadethin ja Nickelbackin kappaleita.[1][2]

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

FlatOut 2
Yhteispisteet
Kerääjä Pisteet
GameRankings (PC) 78,29%[3]
Arvostelupisteet
Julkaisu Pisteet
Game Informer 7,5/10
GameSpot 7,4/10
IGN 8,3/10
Official PlayStation Magazine (US) 7,5/10
Thunderbolt 8/10

FlatOut 2 on ollut suosittu pelaajien joukossa ja sen myyntiluvut ylittivät miljoonan kappaleen jo vain neljä kuukautta sen ilmestymisen jälkeen vuonna 2006.[4]

Peli oli myös arvosteluissa melko kehuttu, ja IGN.com ja G4 TV kanavan X-play-ohjelma valitsivat sen vuoden 2006 parhaaksi ajopeliksi.[5][vanhentunut linkki]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]