Etsijä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Etsijä
Etsijä.jpg
Julkaisija Suomen Kristillinen Ylioppilasliitto
ISSN ISSN 0356-2077
Levikki painos 400 kpl
Perustettu 1909
Päätoimittaja Johanna Salmi
Sitoutuneisuus kristillinen
Kotikunta Helsinki
Kotimaa Suomi
Sivukoko leikattu A4
Ilmestymistiheys 4 kertaa vuodessa
Aiheesta muualla
Kotisivu

Etsijä on vuonna 1908 perustettu kristillinen mielipide- ja kulttuurilehti. Sitä julkaisee Suomen Kristillinen Ylioppilasliitto (SKY), joka on itsenäinen opiskelijajärjestö. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Etsijä ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1908. Sille myönnettiin kirkon tiedonvälityspalkinto vuonna 1995.

Etsijän toimituskunta koostuu pääosin opiskelijoista ja nuorista aikuisista. Lehti on käsitellyt viime aikoina monenlaisia aihepiirejä: uskontoa, politiikkaa, filosofiaa ja kirjallisuutta. Julkaistujen artikkelien tyyli on usein pohdiskeleva ja esseemäinen. Lisäksi Etsijä on julkaissut ajankohtaisten ja tunnettujen henkilöitten haastatteluja. Etsijä on Kulttuuri-, mielipide-, tiedelehtien liitto Kultti ry:n jäsen.

Lehden linja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Etsijän tavoitteena on viime aikoina ollut muuttaa linjaansa yhä dialogisemmaksi. Se haluaa olla keskustelun välittäjänä kristittyjen ja muita katsomusta edustavien välillä. Omaa linjaansa Etsijä kuvaa seuraavasti:

"Pelkän kliseisen kriittisyyden sijaan lehden päämääräänä on löytää jotain mihin uskoa ja sitoutua ilman älyllistä itsepetosta, olivat kyseessä sitten uskonnolliset, taiteelliset tai poliittiset ihanteet. Leimoilla ja identiteeteillä ei ole merkitystä, sillä Etsijä haluaa olla keskustelun väline uskoville ja uskonnottomille. Keskustelun hyveinä se pitää

1) ymmärtämistä, aitoa pyrkimystä tavoittaa ne syyt ja kokemukset joiden perusteella toista mieltä olevat ovat päätyneet kantaansa ja

2) avoimuutta, uskallusta ilmaista rohkeasti omat kantansa ja perusteensa ilman turhaa sovittelevuutta ja miellyttämisen halua."lähde?

Etsijän ruotsinkielinen sisarlehti on Ad Lucem.lähde?

Etsijän päätoimittajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Anna Äystö: Mikä on meidän taistelurintamamme?” Yhdysvaltojen mustien kansalaisoikeusliike Suomen kirkollisessa lehdistössä vuosina 1963–1968 Yleisen kirkkohistorian pro gradu -tutkielma. Helmikuu 2010. Helsingin yliopisto. Viitattu 18.1.2011.
  2. Jormakka, Sara: Naisena muuttuvassa kirkossa ja yhteiskunnassa – Varpu Sintonen Naisten ääni -tietokanta. 2017. Suomalainen Naisliitto. Viitattu 14.11.2017.
  3. Kiuttu, Petri: Marianne Heikkilä - moderni martta miesten maailmassa Naisten ääni -tietokanta. 2017. Suomalainen Naisliitto. Viitattu 14.11.2017.
  4. Kuka kukin on 2011, s. 687–688. Helsinki: Otava. ISBN 978-951-1-24712-8.
Tämä lehtiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.