Sosiologia (lehti)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sosiologia: Westermarck-seuran julkaisu
Lehtityyppi aikakauslehti
Aihealue sosiologia, yhteiskuntatieteet
Julkaisija Westermarck-seura
ISSN ISSN 0038-1640
Perustettu 1964
Päätoimittaja Elina Paju
Sitoutuneisuus sitoutumaton
Kotimaa Suomi
Ilmestymistiheys neljästi vuodessa
Kieli suomi, ruotsi
Aiheesta muualla
www.sosiologia.fi

Sosiologia on neljästi vuodessa ilmestyvä yhteiskuntatieteellinen aikakauslehti, jota julkaisee Westermarck-seura. Lehti on perustettu vuonna 1964 sosiologien tieteelliseksi yhdyssiteeksi. Lehden ensimmäinen päätoimittaja oli Antti Eskola ja ensimmäiseen toimituskuntaan kuuluivat hänen lisäkseen Esko Aaltonen, Kettil Bruun, Matti Haavio, Klaus Mäkelä ja Yrjö Uitto. Sosiologian toimituspolitiikasta mainitaan lehden johtosäännössä (12.5.1982), että ”Sosiologia on avoin sosiologisen tutkimuksen eri perinteille”.

Tarjotut artikkelikäsikirjoitukset käyvät läpi nimettömän vertaisarvioinnin, jossa kaksi lausunnonantajaa (joko toimituskunnan jäseniä tai ulkopuolisia asiantuntijoita) antavat kirjallisen arvionsa käsikirjoituksesta. Avauksia-tekstit käsitellään nekin lehden toimituskunnassa. Julkaistavat tekstit valitaan tieteellisin perustein. Tieteellisten artikkeleiden lisäksi Sosiologiassa julkaistaan kirja-arvioita. Lehden palstoilla käydään myös keskustelua ajankohtaisista asioista ja alan seminaareista. Lehden kirjoituskielet ovat suomi ja ruotsi, tosin myös englanninkielisiä numeroita on julkaistu.

Julkaisufoorumin luokittelun mukaan Sosiologia-lehti kuuluu luokkaan 2 (asteikolla 0–3) ja on näin ollen tieteellisiä artikkeleita julkaiseva johtavan tason lehti.[1]

Sosiologia-lehden päätoimittajat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  1. Rämö, Matti: Nollatasoa. Suomen kuvalehti, 8.5.2020, s. 22–26.