Clint Howard

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Clint Howard
Howard vuonna 2022.
Howard vuonna 2022.
Henkilötiedot
Koko nimi Clinton Evan Howard
Syntynyt20. huhtikuuta 1959 (ikä 65)
Yhdysvallat Burbank, Kalifornia
Ammatti Näyttelijä
Puoliso 1. vaimo (19861987, eronneet)
Melanie Howard (1995–)
Näyttelijä
Aktiivisena 1962
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Clinton Evan "Clint" Howard (s. 20. huhtikuuta 1959) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka on esiintynyt monissa lyhyissä rooleissa niin televisiossa kuin elokuvissakin.

Howard on esittänyt useita pieniä rooleja veljensä Ron Howardin ohjaamissa elokuvissa. Howard on myös näyttelijä Bryce Dallas Howardin setä.

Yksityiselämä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clinton Evan Howard syntyi Burbankissa Kaliforniassa, ja hänen vanhempansa olivat näyttelijät Rance Howard ja Jean Speegle Howard. Lisäksi hänellä oli vanhempi veli, näyttelijä-ohjaaja Ron. Howard kävi Robert Louis Stevenson Elementary -koulua.

Howard on ollut kahdesti naimisissa; ensimmäisen kerran vuosina 1986-1987 liiton päätyttyä eroon, ja toisen kerran vuonna 1995 Melanien kanssa.

Howard tunnetaan aktiivisuudestaan World of Warcraft -pelissä. Howard pelaa peliä nimellä Extas killassa "Thrust".[1]

Howard oli lapsinäyttelijä, ja hän näytteli Gentle Benissä ja The Streets of San Franciscossa. Välillä hän esiintyi The Andy Griffith Show'ssa "Leonina", cowboypukuisena taaperona, joka kuljeskeli vapaasti ympäri Mayberryä ja tarjosi hiljaa ihmisille haukkua voileivästään.

Vuonna 1963 Howard esiintyi ABC:n lääketieteellisessä draamassa Breaking Point nelivuotiaan Mikeyn roolissa jaksossa "The Gnu, Now Almost Extinct". Hän näytteli myös Rod Serlingin Yöjutussa kymmenvuotiasta Herbietä, joka näki lähitulevaisuuteen. Vuonna 1966 hän esiintyi lyhytikäisen The Jean Arthur Show'n jaksossa "My Client, the Rooster".

Yksi Howardin muista rooleista lapsinäyttelijänä oli elefantti Hathin pojan Hathi Juniorin äänenä Walt Disneyn vuoden 1967 animaatiossa Viidakkokirja, sekä Ruun äänenä Nalle Puh -elokuvassa.

Howard esiintyi myös joissakin Star Trekin jaksoissa. Hän esitti "Johnny Barkia" televisiosarjassa Sukuvika, jonka kertoi ja tuotti hänen veljensä Ron. Hänet nähtiin myös kummallisena talonmiehenä yhdessä Pulmuset-sarjan jaksossa. Hän esitti autovarasmurhaajaa Seinfeldin neljännen kauden yhdessä jaksossa, sekä Outo-Rodneyta Kovan onnen kundi -sarjan jaksossa ensimmäisen tuotantokauden 22. jaksossa Stole a Badge. Hän vieraili myös NBC-show Heroesin kolmannen kauden jaksossa 24.[2]

Howard on esiintynyt monissa veljensä ohjaamissa elokuvissa, usein hän on näytellyt epämiellyttäviä hahmoja.

Howard esitti alkuperäisen Eaglebaurin roolin vuoden 1979 elokuvassa Rock 'n' Roll High School. Hän esiintyi myös ovivartijana Tähtijengi – Get Crazy USA! -elokuvassa.

Howard on esiintynyt monissa muissakin elokuvissa. Hän oli niin vuoden 1986 elokuvassa Gung Ho kuin televisiosarjassakin; hän oli EDtv:ssä televisio-ohjaaja; Juomahemmossa hän oli jalkapallofani collegeopiskelija; Ticksissä hän oli marihuanaviljelijä Jarvis Tanner vuonna 1993; lentäjä Seymour Liebergot Apollo 13:ssa; Uwe Bollin Heart of Americassa hän oli yhden päähenkilön isä; agentti vakoojasarjassa Austin Powers; ja Nipples Little Nickyssä.

Howard näytteli nimihahmoa vuonna 1995 pienen budjetin kauhukomediassa Ice Cream Man, ja hän oli pormestarin apulainen elokuvassa The Grinch. Howardilla oli myös pieni rooli vuoden 1986 tieteiselokuvassa Kosto rajan takaa, jossa hän näytteli Rugheadia, jännittynyttä ja usein ärsyttävää automekaanikkoa. Hän näytteli myös nimikkohahmo Stanley Coopersmithiä vuoden 1981 kauhuelokuvassa Evilspeak.

Howard esitti ruokatarjoilija Katea Katti-elokuvassa, jossa esiintyivät myös Mike Meyersin ja Dakota Fanningin kanssa. Hänellä oli myös lyhyt rooli Rob Zombien Halloweenissa ja pieni osa A Plumm Summer -elokuvassa Binky-klovnina.

Vuonna 2008 Howard esiintyi romanttisessa komediassa Play the Game yhdessä Andy Griffithin, Doris Robertsin, Liz Sheridanin, Paul Campbellin ja Marla Sokoloffin kanssa.

Vuonna 2009 hänellä oli joitakin elokuvarooleja, kuten rooli Night at the Museum 2 -elokuvassa.[3]

Howard on kiinnitetty ohjaamaan hänen ensimmäinen elokuvansa, kauhuelokuva The House Of Good And Evil[4]

Vuonna 1981 Howard muodosti The Kempsters -rock and roll -yhtyeen. Se muodostui suurimmaksi osin Howardin ystävistä, jotka olivat hänen naapureitaan Kemp Streetillä. Siitä yhtye sai nimensäkin. Vuonna 1982 alkuperäinen rumpali Mike "Spooner" Bauer korvattiin Tony Rodriquezilla, ja yhtye alkoi soittaa säännöllisesti Madame Wong's Westissä. Howard veti yhtyeen eläkkeelle vuonna 1983.

Vaikkei The Kempsters koskaan julkaissut yhdessä ollessaan albumia, Howard on viime aikoina alkanut levittää CD:tä, jolla on neljä raitaa, jotka yhtye äänitti eri studioissa, ja seitsemän Madame Wongilla livenä 17. lokakuuta 1982 äänitettyä raitaa. Howard myy tällä hetkellä nimikirjoituksilla varustettuja albumeja, jotka saivat nimen No Brains At All.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]