Ruu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ruu (engl. Roo) on Nalle Puh -kirjoissa, -elokuvissa, -sarjakuvissa ja -piirrossarjoissa esiintyvä kuvitteellinen satuhahmo. Ruu on ruskea kengurulapsi. Hän on erittäin utelias, vilkas ja yleensä hyvin innokas. Ruun äiti on Kengu ja hänen paras ystävänsä on Tikru.

Ruu on yksi Nalle Puh -tarinoiden hahmoista, joka aina joutuu pulaan ja lopulta oppii läksynsä, tosin usein kantapään kautta. Hänestä on kiva oppia uusia asioita ja pienen kengurun elämänkatsomus on hyvin rakastava ja sympaattinen. Usein hän myös kertoo ajatuksiaan ja tunteitaan, jotka saavat hänet vaikuttamaan vanhemmalta kuin hän onkaan.

Tikrun ja äitinsä lisäksi kengurupojan ystäviä ovat Nalle Puh, Nasu, Ihaa, Kani, Pöllö, Risto Reipas ja osittain tuntematon Myyrä.

Ruu esiintyy myös Kingdom Hearts -pelissä ja opettaa ensimmäisessä pelissä Tiikerin kanssa päähahmolle hyppimistä.

Ruun suomenkielisenä äänenä on säännöllisesti vuosina 2004–2011 toiminut Akira Takaki. Hän on näytellyt Ruuta mm. elokuvissa Nalle Puh: Kevät ja Ruu (2004), Nalle Puh ja Möhköfantti (2005), Nalle Puh ja Möhköfantin halloween (2005) ja Nalle Puhin elokuva (2011).

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.