Rod Serling

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rod Serling vuonna 1959.

Rodman Edward ”Rod” Serling (25. joulukuuta 192428. kesäkuuta 1975) oli yhdysvaltalainen radio- ja televisiokäsikirjoittaja, joka muistetaan muun muassa vuosina 1959–1964 pyörineen Hämärän rajamailla -sarjan luojana.

Serling kasvoi juutalaisessa perheessä New Yorkin osavaltiossa ja valmistui Binghamton High Schoolista. Palvelu ja haavoittuminen toisessa maailmansodassa jätti Serlingiin pysyvät henkiset arvet, ja hänelle myönnettiin purppurasydän ja pronssitähti.

Serling opiskeli kirjallisuutta Antioch Collegessa Ohiossa ja valmistui vuonna 1950. Hän oli vuodesta 1948 naimisissa puolisonsa Carolin kanssa; pari sai kaksi tytärtä.

Serlingin muita televisioansioita olivat Requiem for a Heavyweight ja Night Gallery. Radiosta hänet muistetaan parhaiten sarjasta Zero Hour.[1] Hän kuoli sydäntautiin kolmen vakavan kohtauksen jälkeen 50-vuotiaana. Hänellä on paikka Hollywood Walk of Famella.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Parisi, Nicholas: Rod Serling : His Life, Work, and Imagination. University Press of Mississippi, 2018. ISBN 9781496817501.
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.