Camping Messilä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Camping Messilä

Camping Messilä on Hollolan kunnassa Vesijärven rannalla Messilän kartanon pohjoispuolella oleva leirintäalue, jossa on vierasvenesatama. Alueen omistaa Messilä Maailma Oy, joka on vuokrannut alueen Hollolan kunnalle, joka puolestaan on vuokrannut alueen leirintäalueyritykselle.[1]

Se sijaitsee noin 7 km Lahdesta Rantatien (yhdystie 2956):n varrella. Messilänranta kuuluu Vesijärven Laasonpohjaan, joka rajoittuu Korpikankareen ja Hersalan väliselle alueelle.

Leirintäalueen palveluihin kuuluvat ravintola, kahvila ja kauppa. Majoituspalveluista löytyy matkailuauto- ja vaunupaikat, majatalohuoneisto, leirintämökit, telttapaikat, hirsihuvilamökki ”Karhunpesä”. Camping Messilästä saa myös kalastuslupia Vesijärvelle.

Alueella on runsaasti ympärivuotisia ja kesäaikaisia matkailuvaunuja.

Camping Messilä vastaa myös Enonsaaresta. Enonsaaressa on kesäasuntoja ja 1910-luvulla rakennettu suuri huvila. Lahden kaupunki vuokrasi alueen Messilän kartanon alueella leirintäaluetta pitävälle Messilä Campingille toukokuussa 2007 päärakennuksen ja kuusi kesämökkiä viideksi vuodeksi. Enonsaareen pääsee veneellä tai tilausyhteiskuljetuksella Camping Messilän rannasta. Messilänrannan venepaikoista vastaa Hollolan kunta.

Messilän laskettelurinteet ja leirintäalue

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Messilän leirintäalue asuntovaunuineen talvella

Camping Messilässä on talvisinkin Messilän kartanon laskettelurinteiden vuoksi matkailuvaunuissa asuvia vieraita. Kesällä paikalla viettävät kesälomaa pysyvästi pääasiassa pääkaupunkiseudulta olevat.

Camping Messilä järjestää vuosittain juhannusaattona juhannuskokon polttamisen Vesijärven rannassa Hollolan sataman itäpuolella leirintäalueen hiekkarannalla. Kokko on tehty pääasiassa kuormalavoista ja palaa huomattavalta osaltaan puolessa tunnissa. 2009 kokko sytytettiin 23:00 EEST. Kokko on ainut suuri Hollolassa poltettava yleisölle tarkoitettu suuri kokko.