Vanhatalo (Hollola)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vanhatalo on läntisin valtatie 12:n eteläpuolella olevista Ala-Okeroistentien länsipuolella ja kantatie 54:n itäpuolella olevista Salpakankaan asuinalueista. Sen lännempänä ei ole asutusalueita valtatien eteläpuolella.

Alueella on peruskoulun erityisluokkien käytössä olevilla rakennuksia, joihin kuuluu myös aikaisemmin Hollolan pääkirjastona käytetty rakennus Hedelmätarhantien länsipuolella. Koulujen eteläpuolella on hiekkapäällysteinen urheilukenttä.

Hollolan lukion käyttämä rakennus oli alun perin kansalaiskoulun käytössä. Hollolan lukion käyttämä edellinen rakennus oli Salpakankaan yhteiskoulun käytössä. Sen pohjoispuolella oleva rakennus taas Salpausselän kansakoulu, joka rakennettiin helpottamaan Hälvälän kansakoulun ahtautta, kun Salpakankaan kehittymisen vuoksi tuli lisää oppilaita. Nykyään kahden rakennuksen muodostamassa Salpakankaan koulussa on erityisluokkia.

Valtatie 12:lle näkyvä Vanhatalon alueen tunnus on motelli. Vanhatalon alueen ja Valtatie 12:n väliin on rakennettu maasta meluvalli.