Icicle Jr. (Cameron Mahkent)

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Cameron Mahkent)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Icicle Jr.
Luoja(t) Roy Thomas ja Dann Thomas
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Infinity, Inc. nro 34 (tammikuu 1987)
Henkilötiedot
Oikea nimi Cameron Mahkent
Status Aktiivinen
Pituus 180 cm
Paino 79 kg
Ryhmäsidokset Injustice Society of America
Suicide Squad
Voimat Jään manipulointi ja hallinta
Suhteet
Sukulaiset Jordan Mahkent (isä), Christine Mahkent (äiti, kuollut), Sofia Mahkent (isoisä), Lily Mahkent (isoäiti), Artemis Crock (vaimo), Isabelle Mahkent (tytär),

Camerom Mahkent on DC Comics -kustantamon sarjakuvissa esiintyvä superroisto. Hän käyttää nimeä Icicle Jr.- joka on kunnioitus hänen isälleen Joar Mahkentille, alkuperäiselle Iciclelle.

Icicle Jr.n kuvitteellinen henkilöhistoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cameron Mahkent ei tarvitse kylmäsädepistoolia, sillä hänen isänsä pitkäaikainen altistuminen aseelle muutti hänen genetiikkaansa, jolloin voima siirtyi biologisesti hänen pojalleen. Cameronilla on luonnollinen kyky jäädyttää esineitä ja ihmisiä tai alentaa huoneen tai muun alueen lämpötilaa. Myös Cameronin ihon pigmentaatio vaikutti hänen kykyihinsä, mikä sai hänet näyttämään albiinolta.

Cameronista tuli toinen Icicle vähän ennen kuin hän liittyi Wizard's Injustice Unlimited -ryhmään. DC-minisarjan Legends (1986) aikana Amerikan ihmiset käännettiin sankareitaan vastaan ​​ja säädettiin laki, jonka mukaan kukaan ei voinut toimia rikollistaistelijana laillisesti puvussa. Tämä ei vaikuttanut pahiksiin juurikaan, sillä he rikkoivat jo lakia. Uudelle Iciclelle se osoittautui sopivaksi hetkeksi liittyä muiden superrikollisten joukkoon. Hän liittyi Injustice Societyyn -uudelta nimeltään Injustice Unlimited. Ryhmä voitti turvallisuuden kansainvälisessä kauppakonferenssissa Calgaryssa, Albertassa, Kanadassa – nimittäin Infinity, Inc. ja Global Guardiansin joukko – ja pakotti sankarit auttamaan jossain sekasorrossa. Icicle sai tehtävän löytää ja palauttaa mieshirviön nimeltä Solomon Grundy. Hän otti mukaansa edelleen hypnotisoidun Jääneidon ja Jaden ja he matkustivat napapiirille. He onnistuivat tehtävässä ja toivat valkoihoisen behemotin takaisin Calgaryyn juuri ajoissa häiritäkseen velhon pakosuunnitelmia. Suunnitelma varakkaiden liikemiesten kiristämiseksi meni pieleen, kun toinen Hourman (Rick Tyler) heräsi henkiin ja vapautti itsensä. Taistelun hämmennyksessä Cameron kuitenkin pääsi pakoon.

Vain viikkoja myöhemmin hän liittyi jälleen Artemiksen ja Hazardin sekä uuden Harlequinin, Dummyn ja Solomon Grundyn kanssa. Dummy halusi johtaa elvytettyä Injustice Unlimitedia ja aikoi murhata Infinity Inc:n jäsenet tehdäkseen mainetta itselleen. Heidän ensimmäisen kohteensa - Skymanin - tappoi onnistuneesti Harlequin ja sitten Icicle lähti Brainwave Jr:n perään. Uskottuaan mentaalimutantin kuolleeksi Icicle palasi kohorttiensa luo. Suunnitelma haudettiin tuoda kaikki jäljellä olevat Infinitorit Stellar Studiosiin ja tappaa heidät. Suunnitelman epäonnistui vain Hazardin haluttomuus tehdä yhteistyötä ja Brainwave Jr.:n ja Jaden äkillinen uudelleen ilmestyminen (molempia oli ajateltu kuolleiksi). Icicle melkein tappoi Brainwave Jr.:n käsitaistelussa, mutta Jade tyrmäsi hänet. Lopulta Cameron luovutettiin lainvalvontaviranomaisille.

Myöhemmin, kun hän osallistui taisteluun toista Star-Spangled Kidiä vastaan, S.T.R.I.P.E.a ja Starmania, hän liittyi uuteen Injustice Societyyn Johnny Sorrow'n kutsusta, joka vapautti hänet vankilasestaan. Stealing Thunderin aikana, kun Ultra-Humaniitti teki maailman uudelleen hankittuaan hallintaansa Johnny Thunderin Thunderboltista, hän joutui auttamaan "reservi-JSA:ta" - johon kuuluivat Kapteeni Marvel, Hourman, kolmas Crimson Avenger, Power Girl, Sand ja Jakeem Thunder. - Ultra-Humaniittia vastaan, koska he olivat ainoita muita vapaita ihmisiä maailmassa, jotka Ultra-humaanit loivat. Sand tarjosi Cameronille myöhemmin paikkaa JSA:ssa, mutta hän kieltäytyi sanoen, että hän taisteli Sandia vastaan ​​vain omista syistään.

Cameron ei välitä isänsä kultakauden ilkeästä perinnöstä. Hänestä tuli konna, ei perinnön takia, vaan koska hän ei ole mukava kaveri. Hän on paljon häikäilemättömämpi vihollinen kuin edeltäjänsä. Hän on aloittanut suhteen joukkuetoverinsa, Tigressin, Artemis Crockin kanssa.

Osana Superman/Batman "Public Enemies" -kaaria Icicle on osa monen roiston hyökkäystä Teräsmiestä ja Batmania vastaan ​​Washington DC:ssä. Huolimatta siitä, että hän työskentelee muiden kylmäaiheisten roistojen, kuten Killer Frostin ja Captain Coldin kanssa, ja sillä on presidentin tuki. Lex Luthor, jääpuikko ja kaikki roistot ovat voitettu perusteellisesti.

Infinite Crisis -tarinassa Cameron esiintyi Alexander Luthorin, Jr.'s Secret Society of Super Villains -järjestön, jäsenenä.

Vuotta myöhemmin Peilimestari lähestyi häntä liittymään Suicide Squadiin tehtävää varten.

Justice League of America #13:n (vol. 2) kannessa se näyttää Iciclen uuden Injustice Leaguen jäsenenä, vaikka tarina ei vahvistanut tätä.

Hänet voidaan nähdä Libra's Secret Society of Super Villains -järjestön jäsenenä.

Icicle ja Tigress esiintyvät "Hourman and Liberty Belle" -toisessa osassa JSA All Starsissa. Tarinassa he työskentelevät vuorotellen sankariparin kanssa ja sitä vastaan ​​pyrkiessään löytämään maagisen esineen. Hän ja Tigress odottavat vauvaa, mikä näyttää uhkaavan Tigressin terveyttä. Icicle yrittää "kerätä" rahaa kalliisiin hoitoihin.

Vuonna 2011 The New 52 käynnisti DC:n jatkuvuuden uudelleen. Vihreä tiimi kohtasi Iciclen meteorissa, jonka hän kaappasi Bellachekin temppelistä antaakseen asiakkaalleen. Hän alkaa hyökätä vihreää tiimiä vastaan ​​jäädyttämällä heidän sukkulansa. Iciclen jatkaessa hyökkäystään hän tappaa Paulin, joka tunnistaa Iciclen Cameroniksi. Icicle jatkaa hyökkäystä, kunnes meteori hajoaa eri palasiksi.

Vuonna 2016 DC Comics toteutti uuden julkaisunsa uudelleen nimeltä "DC Rebirth", joka palautti sen jatkuvuuden samaan muotoon kuin se oli ennen "The New 52" -sarjaa. Icicle esiintyy roistopalkintoshowssa Hall of Doomissa, jota isännöi Harley Quinn.

Icicle muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Cameron Mahkent esiintyy Stargirlissa, pääasiassa Hunter Sansonen esittämänä aikuisena ja Roger Dale Floydin esittämänä lapsena. Tämä versio on opiskelija Blue Valley High Schoolissa ja Stargirlin luokkatoveri. "The Justice Society" -jaksossa hänellä osoitetaan olevan omat kryokineettiset voimansa, kun hän käytti hengitystään sammuttaakseen kynttilän Christinen muistoillallisen aikana.
  • Cameron Mahkentin versio Iciclesta esiintyi Smallville televisiosarjan jaksossa "Absolute Justice", jossa häntä esitti Wes Mack.

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopeleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Cameron Mahkentin versio Iciclestä esiintyy pomovastuksena pelissä Young Justice: Legacy, jossa häntä ääninäytteli Yuri Lowenthal.