Brainwave Jr. (Henry King Jr)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Brainwave Jr.
Luoja(t) Roy Thomas ja Jerry Ordway
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen All-Star Squadron nro 24 (elokuu 1983)
Henkilötiedot
Oikea nimi Henry King Jr.
Status Aktiivinen
Pituus 180 cm
Paino 75 kg
Ryhmäsidokset Society of America
Infinity Inc.
Voimat Telepatia, Telekinesia
Suhteet
Sukulaiset Henry King (isä), Merry Pemberton (äiti, kuollut), Sylvester Pemberton (eno), Jacqueline Pemberton (siskopuoli)

Henry King Jr. on DC Comics -kustantamon sarjakuvissa esiintyvä supersankari, joka on yleisesti kuvattu supersankarina ja superpahis Brain Waven poikana. Henry Jr. on ensisijaisesti Infinity, Inc:n jäsen.

Brainwave Jr.n kuvitteellinen henkilöhistoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henry King Jr. on Henry King Sr.:n ja Merry Pembertonin poika. Toisena Brainwavena hän on Infinity, Inc:n perustajajäsen ja loi ryhmän yrittääkseen tuoda kunniaa sukunimelleen. Infinity, Inc.:n aikana Brainwave Jr.kehitti suhteen tiimin jäsenen Jaden, alkuperäisen Vihreän Lyhdyn tyttären, kanssa.

Kun Henryn isä kuoli, hän siirsi telekineettiset voimansa pojalleen, lisäten niitä suuresti ja sai hänet jokseenkin irti. Henry pudotti "Jr." nimestään sen jälkeen, kun Infinity Inc. hajosi ja putosi julkisuudesta.

Henry ilmestyi vuosia myöhemmin ryhmän kanssa, jota kutsui Legion of Doomiksi. He taistelivat useita Justice Leaguen jäseniä vastaan. Tämän seikkailun jälkeen hän ilmestyi uudelleen mielisairaalaan, joka oli luotu erityisesti häntä varten alkuperäisen Vihreän Lyhdyn, Alan Scottin, varojen ansiosta. Brainwave oli edelleen hyvin sairas, ja Obsidian melkein tappoi hänet. Henry ilmestyi uudelleen myöhemmin New Yorkissa aiheuttaen mellakoita ja yleistä kaaosta telepatialla, jopa mielenhallinnassa Jaden ja Green Lanternin (Alan Scott), kunnes lopulta kohtasi Kyle Raynerin. Hän lähti rauhallisesti taistelusta.

Henry nousi uudelleen esiin osana Black Adamin tiimiä, johon kuuluivat Infinitors Northwind ja Atom Smasher, auttaen vapauttamaan Kahndaqin. Yrittääessään pysäyttää Hebryn, jota pidettiin joukkueen vaarallisimpana jäsenenä, Hawkman sai Ray Palmerin kutistumaan ja astumaan Brainwaven ruumiiseen. Tohtori Midnighten ohjaama Palmer suunnitteli leikkaavansa Kingin aivoja, erityisesti epänormaalia hermosäikeiden massaa, joka johtaa kuulokuoresta alemman colliculuksen puolelle, joka on Brainwaven voimien oletettu lähde.

Black Adamin ryhmän jäsenenä Brainwave toimi sekä ilkeästi että laskelmoivalla tavalla, ja hänet ilmeisesti kuvattiin jälleen superkonnana. Hänen telepatiansa kuvataan myös olevan huipussaan, koska hän pystyy tahtomaan voimakkaan Kapteeni Marvelin muuttumaan takaisin nuoreksi Billy Batsoniksi pakottamalla hänet sanomaan "Shazam!"

Näiden toimien lähde löytyy Hankin aivoista, joissa Palmer kohtaa herra Mindin, kapteeni Marvelin konnan, joka ruokkii Brainwaven kasvua. Hän pitää sitä erityisen herkullisena, toisin kuin tavalliset ihmiset. Palmer pääsee lopulta madon ohi ja tekee Brainwaven toimintakyvyttömäksi. Hänet otetaan takaisin JSA:n kanssa ja jätetään äitinsä Merry Pembertonin huostaan. Ei tiedetä, milloin Brainwavesta tuli Mr. Mindin isäntä.

Myöhemmin tohtori Fate värväsi Brainwaven pelastamaan Sandin Dreamingilta. Tuolla mentaalisella tasolla hän pystyi tuhoamaan Sandin aivopesun ja palauttamaan hänet valveutuneeseen maailmaan. Hän on sittemmin luopunut sankarillisen identiteettinsä ja on tällä hetkellä Paradorin maassa.

Henry Jr., kuten kaikki hänen Infinity Inc. -kollegansa, esiintyi hetken DC Convergence -crossoverin aikana. Voimattomana ja Teloksen loukussa hän oli jatkanut suhdettaan Jaden kanssa, vaikka he olivatkin vieraantuneita hänen alkoholismistaan. Saatuaan voimansa takaisin ja otettuaan vastaan ​​kriisin jälkeisen version Jonah Hexistä, Henry ja koko Infinity Inc. ottivat Justice Societyn johtoon näennäisesti palanneella Earth-2:lla.

Henry King Jr. on kuvattu eri tavalla hänen monien esiintymistensä aikana. Hän on aluksi sankarillinen, toiseksi roistona ja kolmannella yhdistelmänä näitä kahta, mutta pääosin sankarillinen.

Brainwave Jr. Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henry King Jr. esiintyy live-action-televisiosarjassa Stargirl, jota esittää Jake Austin Walker. Tämä versio on Blue Valley High -opiskelija, jalkapalloilija, Yolanda Montezin entinen poikaystävä ja Cindy Burmanin poikaystävä. Kun hänen isänsä Henry Sr. joutui sairaalaan, Henry Jr. alkaa vierailla hänen luonaan hänen toipuessaan, jolloin Henry Jr.:n voimat alkavat kehittyä ennen kuin ne ilmenevät täysin sen jälkeen, kun Cindy haastaa Stargirlin. Tutkittuaan voimiaan ja isänsä työtä Henry Jr. alkaa hitaasti jakaa isänsä näkemyksiä ihmisyydestä. Pian sen jälkeen, kun Stargirl yrittää vakuuttaa hänet muusta siviiliidentiteetissään, Henry Jr. tekee ensimmäisen murhansa, kun hän tappaa isänsä asianajajan, joka yritti saada häneltä elatusapua. Saatuaan selville, että Henry Sr. tappoi hänen äitinsä varmistaakseen uskollisuutensa Injustice Societylle, Henry Jr. päättää taistella häntä vastaan ​​ja antaa henkensä pelastaakseen Stargirlin Justice Societyn ja rohkaisee häntä jatkamaan taistelua. Samalla hän pyytää anteeksi Yolandalta, ennen kuin kuolee.

Henry King Jr. versio Brainwavesta esiintyi Young Justice animaatiosarjassa, jossa hän oli Infinity, Inc. jäsen.