Wildcat II (Yolanda Montez)

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Yolanda Montez)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wildcat II
Luoja(t) Roy Thomas
Dannette Thomas
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Infinity Inc. nro 12 (maaliskuu 1985)]
Henkilötiedot
Oikea nimi Yolanda Montez
Status Aktiivinen
Pituus 173 cm
Paino 55 kg
Ryhmäsidokset Oikeuden Yhteiskunta
Henkilöllisyydet Yolanda Montez
Voimat Katso
Suhteet
Sukulaiset Juan Montez (isä), Maria Montez (äiti), Jose Montez (veli), Alexander Montez (serkku), Carcharo (serkku), Ted Grant (kummisetä)

Yolanda Montez on kuvitteellinen supersankaritar DC Comicsin jaetussa DC-universumissa. Hänen ensimmäinen esiintymisensä oli Infinity Inc. #12:ssa (maaliskuu 1985), ja hänet loivat Roy Thomas, Dannette Thomas ja Don Newton.

Wildcatin kuvitteellinen henkilöhistoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maria Montez ja hänen sisarensa saivat kokeellisia lääkkeitä hullulta gynekologilta tohtori Benjamin Lovelta heidän ollessaan raskaana. Tohtori Love seuraa tarkasti suurinta osaa kokeistaan, mutta menettää sisarusten jäljet, kun he matkustavat Meksikoon. Meksikossa Marian tytär Yolanda syntyy samana päivänä, kun hänen sisarensa synnyttää Carcharon. Yolanda ja hänen äitinsä palaavat Amerikkaan tapaamaan Marian miestä Juan "Mauler" Montezia. Lapsena Yolanda ilmentää yli-inhimillisiä voimiaan, mutta ei tiedä, miksi hän syntyi meta-ihmisenä. Hän kasvaa läheiseksi kummisetäänsä Ted Grantia kohtaan, joka on mysteerimies Wildcat, joka toimi sankarina 1940-luvulla. Vuosia myöhemmin, kriisin aikana, Grant rampautui pelastaessaan lasta. Yolanda ottaa henkilöllisyytensä Wildcatina kunnioittaakseen kummisetäänsä ja hänen edustamiaan periaatteita.

Ted Grant on aluksi ärsyyntynyt tästä uudesta supersankarittaresta, mutta kun hän saa selville, että tämä on hänen jumalatyttärensä, hän antaa Yolandalle siunauksensa.

Toisena villikissana hän liittyy Infinity Inc:iin ja taistelee heidän rinnallaan. Joukkueessa ollessaan hänellä on erittäin flirttaileva suhde Nukloniin, vaikka hänellä on katse vain Furyyn. Vuoden 1987 crossover-erikoissarjassa Yolanda auttaa Markovian maan vapauttamisessa Psycho-Piraatin vaikutuksesta. Hän pysyy joukkueen mukana, kunnes se hajoaa.

Varjotaistelijat ja kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yolanda vetäytyy aktiivisesta sankarityöstä, mutta hänet tuodaan myöhemmin eläkkeeltä taistellakseen Eclipsoa vastaan. Yolanda liittyy sekoitettuun supersankariryhmään, johon kuuluvat Major Victory, The first Steel, Creeper, Peacemaker ja Mark Shaw Manhunter. He kutsuvat itseään Varjotaistelijoiksi. Useat varjotaistelijat, mukaan lukien Wildcat, soluttautuvat pieneen maahan, jonka Eclipso on valloittanut. Hän tappaa heidät kaikki käyttämällä erilaisia ​​muotoja; Yolanda kuolee Eclipson tappaessa hänet henkilökohtaisesti miekan lyönnillä.

Useat ryhmän elossa olevista jäsenistä vaarantavat henkensä saadakseen kuolleiden ruumiit. Sitten Yolandan äiti toi hänen ruumiinsa noidalle, joka pystyi herättämään Yolandan henkiin, mutta alkuperäinen Wildcat paljasti hänen huijauksensa.

Yolanda on myös entisen JSA-museon kuraattorin Alexander Montezin serkku, joka myöhemmin voittaa Eclipson ja saa valtansa yrittäessään kostaa Yolandan puolesta. Alex lopulta menettää Eclipson hallinnan ja tekee itsemurhan.

DCn Uudelleensyntymä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"Watchmen"-jatko-osassa "Doomsday Clock" Tohtori Manhattan kumosi kokeen, joka tuhosi Oikeuden Yhteiskunnan ja Avaruussankarien legioonan pääjatkuvuudesta. Yolanda ilmestyi Ted Grantin kanssa, kun molemmat palautetut tiimit auttoivat Teräsmiestä voittamaan riehuvat meta-ihmiset.

Voimat ja kyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yolandan yli-inhimillisiin voimiin kuuluvat sisään vedettävät kynsimäiset kynnet ja kissamainen ketteryys.

Wildcat muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yolanda Montez esiintyy Yvette Monrealin esittämänä Stargirlissä. Tämä versio Yolandasta on aiemmin suosittu tyttö, Ted Grantin fani ja Henry King Jr:n entinen tyttöystävä. Kolme kuukautta ennen sarjaa hänestä tuli syrjäytynyt, kun hänen kilpailijansa Cindy Burman vuoti räikeän kuvan, jonka hän oli lähettänyt Henrylle aikana jona he seurustelivat. Koulun presidentinvaalit tuhosivat hänen ehdokkuutensa, mikä myös heikensi hänen suhdettaan katolisiin vanhempiinsa ja johti siihen, että hän kaatoi turhautumisensa nyrkkeilyyn. Montez ottaa myöhemmin käyttöön Grantin entisen puvun ja Wildcatin identiteetin Stargirlin pyynnöstä auttaakseen Oikeuden Yhteiskunnan jälleenrakentamisessa. Annettuaan Henrylle anteeksi ennen kuin hänen isänsä Brainwave tappoi hänet, Montez kosti hänelle myöhemmin tappamalla tämän. Toisella kaudella Montez ryhtyy työhön osa-aikaisena tarjoilijana, mutta kärsii PTSD:stä, koska hän tappoi Brainwaven. Tämä johtaa lopulta siihen, että hän lakkaa olemasta Wildcat kärsittyään Henryn ja Brainwaven hallusinaatioista, vaikka hän myöhemmin suostuu palaamaan väliaikaisesti auttaakseen Oikeuden Yhteiskuntaa voittamaan Eclipson. Kun Eclipso on voitettu, Yolanda päättää jäädä Oikeuden Yhteiskuntaan.