Hourman

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hourman (Suomeksi: Tuntimies) on nimi kolmelle eri DC Comics -kustantamon sarjakuvissa esiintyville supersankareille. Alkuperäinen Ken Fitchin ja Bernard Bailyn luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1940 Adventure Comics -sarjakuvalehden numerossa 48.[1] Hahmo kuuluu myös Oikeuden Puolustajiin. Hourman käyttää aseenaan tiimalasia ja osaa hallita aikaa, sekä nähdä tulevaisuuteen.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen Hourman oli Rex Tyler niminen tiedemies, joka kehitti Miraclo nimisen vitamiinipillerin, joka antoi hänelle voimia ja kestävyyttä yhden tunnin ajaksi kerrallaan. Hän kehitti itselleen supersankariasun, jossa oli tiimalasin kuva rinnassaan. Hänestä tuli myöhemmin Justice Society of American jäsen. Myöhemmin hänen poikansa Rick Tyler peri isänsä supersankariasun ja Miraclon kaavan ja hänestä tuli Infinity Inc ryhmän jäsen. Myöhemmin hänelle annettiin erityinen tiimalasi, joka sai hänet kokemaan satunnaisia ​​yhden tunnin näkyjä tulevaisuudessa. Näyt olivat erittäin yksityiskohtaisia ​​ja antoivat hänelle tietoa noin tunnin ajalta, joka tapahtui yhden tunnin kuluttua; tämä prosessi oli tilapäisesti tuskallinen, mutta antoi strategisen edun ja antoi Rickin ajoittaa annoksensa tehokkaammin, jolloin hänen "voimatuntinsa" kattaa koko visioon sisältyvän kriisin. Hän meni myöhemmin naimisiin Liberty Bellen tyttären Jesse Chambersin kanssa.

Kolmas Hourman oli Rex Tylerin DNA:sta luotu tulevaisuuden androidi nimeltä Matthew Tyler jolla oli hallussaan aikaa manipuloiva kosminen artefakti, joka tunnetaan nimellä Worlogog.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rick Tylerin Hourmanilla on muutama cameo-rooli Justice League Unlimited -sarjassa, jossa hän oli yksi Oikeuden Puolustajien jäsenistä.

Batman – pelottomat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lex Lang oli Hourmanin äänenä Batman – pelottomat -sarjassa vuonna 2010, jossa hän esiintyi jaksossa "The Golden Age of Justice". Hourman oli yksi jo ikääntyneen Oikeuden Yhteiskunnan jäsen.

Justice League: The New Frontier[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hourman esiintyi lyhyesti animaatioelokuvassa Justice League: The New Frontier, jossa hän yrittäessään paeta viranomaisia putosi omaan kuolemaansa.

Justice Society: World War II[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hourman esiintyi animaatioelokuvassa Justice Society: World War II, jossa häntä ääninäytteli Matthew Mercer. Tämä versio hahmosta oli Earth Two maailmasta ja Oikeuden Yhteiskunnan perustajajäsen.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
2010 Lex Lang Batman – pelottomat

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hourman (comic book character) Comic Vine Viitattu 28.7.2010 (englanniksi)
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.