Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura
Kehittäjä Troika Games
Julkaisija Sierra On-Line
Jakelija Activision, GOG.com ja Steam
Suunnittelija Jason D. Anderson
Säveltäjä Ben Houge
Julkaistu
  • NA 21. elokuuta 2001
  • EU 24. elokuuta 2001
Lajityyppi tietokoneroolipeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: Alkaen 17 vuotta
PEGI 12
USK 12
Alusta Windows
Jakelumuoto 2 CD-ROM
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura on Troika Gamesin kehittämä ja Sierra On-Linen julkaisema tietokoneroolipeli. Peli on julkaistu vuonna 2001 Windowsille.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on sekoitus Tolkien-tyylistä fantasiaa ja viktoriaanista steampunkia. Peli sijoittuu etäiselle Arcanumin mantereelle, joka muistuttaa todellista maailmaa 1800-luvun murroksen vaiheessa. Maailmassa vallinnutta ikivanhaa taikuuden ylivaltaa uhkaa teknologinen ja tieteellinen kehitys, joka on teollisen vallankumouksen aikaansaannos. Arcanumin maailmaa asuttavat ihmisten lisäksi örkit, haltiat, maahiset, peikot, kääpiöt ja puolituiset. Siten pelin paikat vaihtelevat kääpiöittein pimeistä kuumuutta hohkaavista maanalaisista kaivoksista maahisten hallitsemiin teknologisen kehityksen ja vaurauden kaupunkeihin.

Pelaajahahmon voi rakentaa kahden pääkategorian, taikuuden ja teknologis/tieteellisen väliltä yhdistelemällä mukaan vielä taitoja, kuten tiirikointi ja hiipiminen. Kuitenkin kaiken osaamisen keskittäminen ainoastaan yhteen osa-alueeseen on mahdollista ja se myös kannattaa, sillä taikoja opetteleva rationaalinen insinööri joutuu pakostakin ristiriitaan kahden ajattelusuunnan välillä. Tämä on Arcanumin kantava perusteema, taikuutta hallitsevien ja teknologiaan perehtyneiden vastakkainasettelu. Taikuus vaikuttaa teknisesti suuntautuneeseen hahmoon heikommin jos ollenkaan, kun taas tekniset laitteet toimivat huonosti maagien läheisyydessä.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on saanut GameSpotin arvostelussa arvosanaksi 7.3/10.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Greg Kasavin: Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura Review gamespot.com. 21.8.2001. Viitattu 18.5.2022. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.