Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura
Arcanumbox.jpg
Kehittäjä Troika Games
Julkaisija Sierra Entertainment
Jakelija Activision, GOG.com ja Steam
Suunnittelija Jason D. Anderson
Säveltäjä Ben Houge
Pelimoottori Arcanum engine
Julkaistu NA 21. elokuuta 2001
EU 24. elokuuta 2001
Lajityyppi tietokoneroolipeli
Pelimuoto yksinpeli, LAN-moninpeli
Ikäluokitus ESRB: Alkaen 17 vuotta
PEGI 12
USK 12
Alusta PC
Jakelumuoto 2 CD:tä
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura on tietokoneroolipeli, jonka Troika Games kehitti ensimmäisenä tuotoksenaan. Se on sekoitus Tolkien-tyylistä fantasiaa ja viktoriaanista steampunkia.

Peli sijoittuu etäiselle Arcanumin mantereelle, joka muistuttaa todellista maailmaa 1800-luvun murroksen vaiheessa. Maailmassa vallinnutta ikivanhaa taikuuden ylivaltaa uhkaa teknologinen ja tieteellinen kehitys, joka on teollisen vallankumouksen aikaansaannos. Arcanumin maailmaa asuttavat ihmisten lisäksi örkit, haltiat, maahiset, peikot, kääpiöt ja puolituiset. Siten pelin paikat vaihtelevat kääpiöittein pimeistä kuumuutta hohkaavista maanalaisista kaivoksista maahisten hallitsemiin teknologisen kehityksen ja vaurauden kaupunkeihin.

Pelaajahahmon voi rakentaa kahden pääkategorian, taikuuden ja teknologis/tieteellisen väliltä yhdistelemällä mukaan vielä taitoja, kuten tiirikointi ja hiipiminen. Kuitenkin kaiken osaamisen keskittäminen ainoastaan yhteen osa-alueeseen on mahdollista ja se myös kannattaa, sillä taikoja opetteleva rationaalinen insinööri joutuu pakostakin ristiriitaan kahden ajattelusuunnan välillä. Tämä on Arcanumin kantava perusteema, taikuutta hallitsevien ja teknologiaan perehtyneiden vastakkainasettelu. Taikuus vaikuttaa teknisesti suuntautuneeseen hahmoon heikommin jos ollenkaan, kun taas tekniset laitteet toimivat huonosti maagien läheisyydessä.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.