Alasatakunta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo lehdestä. Historiallisesta alueesta kertoo artikkeli Ala-Satakunta

Alasatakunta on Euraan, Säkylään, Köyliöön Säkylässä, Lappiin Raumalla ja Yläneeelle Pöytyällä leviävä, Eurassa ilmestyvä paikallislehti. Se on Suomen suurin kahdesti viikossa ilmestyvä paikallislehti. Lehden levikki vuonna 2017 oli 9070.[1][2]. Lehteä julkaisee Pyhäjärviseudun Paikallislehti Oy. Toimipisteet Alasatakunnalla on Eurassa ja Säkylässä[3]. Lehti ilmestyy kaksi kertaa viikossa, tiistaisin ja torstaisin.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alasatakunta perustettiin Eurassa joulukuussa 1949 Kunnallis-Sanomat -nimisenä. Nykyisen muotonsa Alasatakunta lehden nimi sai 1974. Säkyläläinen paikallislehti Pyhäjärviseutu yhdistettiin Alasatakuntaan huhtikuussa 2003[4].

Nimi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimen Alasatakunta alkuperä on historiallinen. Ala-Satakunta on alkuaan ollut historiallinen kihlakunta osana Satakunnan historiallista maakuntaa. Tämä alue on ollut nykyisen Alasatakunta-lehden levikkialuetta laajempi ja on käsittänyt pääosan Nykyisestä Satakunnan maakunnasta.

Sekä nimet Pyhäjärviseutu että Ala-Satakunta esiintyivät 2010-luvulla lehden levikkialueella myös eräiden muiden yhteisöjen ja organisaatioiden nimissä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mediatiedot Alasatakunta. Viitattu 15.8.2018.
  2. Alasatakunta Alasatakunta. Viitattu 23.8.2010. (suomeksi)
  3. Yhteystiedot - Alasatakunta Alasatakunta. Viitattu 23.8.2010. (suomeksi)
  4. Alasatakunnan esittely Alasatakunta. Viitattu 23.8.2010. (suomeksi)
Tämä lehtiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.