Nalle Puh (elokuva)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Nalle Puh
The Many Adventures of Winnie the Pooh
Nalle puh dvd.jpg
Ohjaaja Wolfgang Reitherman
John Lounsbery
Käsikirjoittaja Kirjat:
A.A. Milne
Käsikirjoitus:
Larry Clemmons
Tuottaja Wolfgang Reitherman
Säveltäjä Richard M. Sherman (laulut)
Robert B. Sherman (laulut)
Pääosat Sterling Holloway
Paul Winchell
Junius Matthews
John Fiedler
Sebastian Cabot
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö The Walt Disney Company
Ensi-ilta 1977
Kesto 74 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Allmovie

Nalle Puh (engl. The Many Adventures of Winnie the Pooh) on The Walt Disney Companyn tekemä kokopitkä animaatioelokuva, joka kertoo Nalle Puhista ja hänen ystävistään Puolen hehtaarin metsässä. Elokuva julkaistiin ensimmäisen kerran 11. marraskuuta 1977. Elokuva perustuu A. A. Milnen kirjoittamiin Nalle Puh -kirjoihin.

Elokuva on koostettu kolmesta aikaisemmin tehdystä lyhytelokuvasta: Nalle Puh ja hunajapuu (1966), Nalle Puh ja tuulinen päivä (1968) sekä Nalle Puh ja Tiikeri kans! (1974).

Elokuva eroaa aikaisemmista yksittäisistä pätkistä sillä, että lyhytelokuvat yhdistettiin kirjaan, jonka sivuilla seikkaillaan. Walt Disney halusi alun perin tehdä kokoillan elokuvan, mutta päätti sen sijaan tehdä lyhytelokuvat tutustuttaakseen yhdysvaltalaisen yleisön hahmoihin. Kaikki kolme pätkää ja itse elokuva sisältävät Shermanin veljesten tekemät laulut Winnie The Pooh ja The Wonderful Thing About Tiggers.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuva alkaa Risto Reippaan huoneesta, jossa tulee alkutekstit. Niiden jälkeen kamera siirtyy kirjaan jonka sivuilla esitellään elokuvan henkilöt ja taustalla kuuluu laulu Nalle Puh. Lopussa esiin tulee "Winnie the Pooh" tekstin päällä hyppivä Puh, ja siitä suoraan alkaa ensimmäinen lyhytelokuva.

Elokuvassa on useaan otteeseen muistutettu että olemme kirjassa, kuten esim. tulvan tullessa osa kirjaimista huuhtoutui pois, tai kun Tiikeri hyppäsi yli kirjan reunan ja sanoi: "Melkein hyppäsin ulos kirjasta. Aika pomppu vai mitä?"

Elokuva loppuu Riston mentyä kouluun, ja pyydettyä Puhia lupaamaan ettei hän ikinä unohda Ristoa, edes Riston ollessa satavuotias.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.


Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:The Many Adventures of Winnie the Pooh