Pelastuspartio Bernard ja Bianca

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pelastuspartio Bernard ja Bianca
The Rescuers
Ohjaaja Pekka Lehtosaari (Suomessa)
Valmistustiedot
Ensi-ilta 1977
Kesto 73 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Allmovie

Pelastuspartio Bernard ja Bianca on vuonna 1977 valmistunut Disneyn piirroselokuva kahdesta hiirestä. Bernard ja Bianca seikkailevat myös elokuvassa Bernard ja Bianca Australiassa (1990).

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Bernard on ammatiltaan talonmies, joka toimii New Yorkin hiirten kansainvälisessä pelastuspartiossa. Pian pelastuspartion kokoukseen saapuu viehättävä unkarilainen hiiri Bianca, joka valitsee Bernardin mukaansa pelastamaan Penny-tyttöä. Madam Medusa omistaa herra Nupin kanssa panttilainaamon New Yorkin Brooklynissa. Yhtenä päivänä Nuppi soittaa Medusalle kertoen Pennyn lähettäneen apua pullopostina. Medusa kuitenkin luulee puhelun alussa Nupin saaneen timantin käsiinsä ja suuttuu uutiset kuultuaan. Tämän jälkeen hän lentää seuraavalla lennolla Pirunpoukamaan.

Hiirten matka Pirunpoukamaan alkaa albatrossi-linnun selässä, ja hetkessä he ovatkin jo perillä. He pelastavat Pennyn vanhasta jokilaivasta. Medusa haluaisi saada Pennyn vain kaivokseen hakemaan timanttia, Paholaisen silmää, jonka jälkeen hän ja Nuppi voisivat palauttaa Pennyn takaisin New Yorkiin orpokotiin. Kuitenkin kun Medusa saa timantin käsiinsä, hän ei toteuta lupaustaan vaan ompelee Paholaisen silmän Pennyn teddykarhun sisään ja aikoo pitää timantin kokonaan itsellään jättäen Nupin ja Pennyn yksin pirunpoukamaan

Bernard ja Bianca saavat apua lähellä asuvilta hiiriltä Elli-Maijalta ja Hectorilta. He estävät Medusan ahneet aikeet ja Medusa jää yksin roikkumaan uponneen jokilaivan savupiipusta hiirten ja Pennyn ajaessa suokelkalla pois Pirunpoukamasta. Medusan lemmikkikrokotiilit Brutus ja Nero kyllästyvät Medusan pomotteluun ja aikoivat lopussa syödä Medusan. Herra Nuppi pääse pakoon jokilaivasta tyhjin käsin. Paholaisen silmä saadaan lopussa lahjoitetua kansallismuseoon ja Pennyn suuri toive toteutuu: hän saa äidin ja isän. Myös Bernard ja Bianca saivat toisensa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäinen ääninäyttelijä Suomalainen ääninäyttelijä Rooli
Bob Newhart Seppo Pääkkönen Bernard
Eva Gabor Carita Mäkelä Bianca
Geraldine Page Satu Silvo Madame Meduusa
Joe Flynn Jukka Voutilainen Nuppi
Jeanette Nolan Maija-Liisa Peuhu Ellimaija
Pat Buttram Heikki Harma Hector
Jim Jordan Jarkko Rantanen Orville
John McIntire Matti Ranin Rufus
Michelle Stacy Henna Haverinen Penny
Larry Clemmons Veikko Honkanen Rämpä
James MacDonald James MacDonald (ei Suomi-dubbia) Evinrude
Bernard Fox Ilkka Moisio Hiirijohto
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.