Max Payne 3

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Max Payne 3
Kehittäjä Rockstar Vancouver
Julkaisija Rockstar Games
Jakelija Take-Two Interactive
Käsikirjoittaja(t) Dan Houser
Säveltäjä(t) Health
Pelisarja Max Payne
Pelimoottori RAGE
Euphoria
Julkaisupäivä
Lajityyppi kolmannen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: M
PEGI: 18
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Max Payne 3 on Rockstar Vancouverin kehittämä ja Rockstar Gamesin julkaisema kolmannen persoonan ammuntapeli. Peli julkaistiin Microsoft Windowsille, PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. Rockstar Gamesin piti julkaista peli loppuvuodesta 2010,[1] mutta sen julkaisu siirtyi toukokuuhun 2012. Nimensä mukaisesti peli on Max Payne -pelisarjan kolmas osa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Edellisen pelin tapahtumista on kulunut yhdeksän vuotta. Max Payne on siirtynyt eläkkeelle New Yorkin poliisista ja on hukuttamassa suruaan alkoholiin ja kipulääkkeisiin varjoisassa asunnossaan Hobokenissa, New Jerseyssä. Kun Max joutuu baarissa vastakkain paikallisen mafiapomon Anthony DeMarcon pojan kanssa, hänen vanha poliisituttunsa Raul Passos puuttuu peliin. Raul haluaa hänet mukaansa yksityisen henkivartijan työhön Etelä-Amerikkaan. Max aluksi kieltäytyy, mutta kun DeMarcon mafia saapuu kostamaan poikansa kuolemaa, hän lähtee Passosin mukaan. Lähtiessään he poikkeavat vielä hautausmaalla Maxin kuolleen vaimon ja tyttären haudalla, päätyen kuitenkin lopulta DeMarcon kynsiin. Max ja Passos kuitenkin pakenevat ja saavat yhteyden Passosin Queensin kontakteihin.

He työskentelevät São Paulossa Brasiliassa rikkaalle Brancon perheelle, jossa on kolme veljestä: kiinteistömoguli Rodrigo, poliitikko Victor ja juhlimista rakastava Marcelo. Juhlien aikana katujengi Comando Sombra yrittää kidnapata Rodrigon ja hänen vaimonsa Fabianan, mutta Max pelastaa heidät. Comando Sombra hyökkää myös pian yökerhoon Maxin pelastaessa Fabianan sisaren Giovannan ja Marcelon, Fabianan jäädessä jengin vangiksi. Max ja Raul tuovat lunnaat jalkapallostadionille, mutta puolisotilaallinen ryhmä Crachá Preto tulee väliin ja varastaa rahat. Passos ja Max hyökkäävät Sombran tukikohtaan pelastaakseen Fabianan, mutta jengin johtaja Serrano pakenee hänen kanssaan. Myöhemmin Max, Passos, Rodrigo, Victor ja Armando Becker, paikallisen poliisin erikoisjoukkojen (UFE) komentaja, keskustelevat tilanteesta. Kun Max ja Rodrigo jäävät kahden kesken, Crachá Preto hyökkää Brancon toimistotaloon. Rodrigo salamurhataan ja rakennus tuhoutuu lopulta, Maxin selviytyessä. Kuoleva sotilas paljastaa Fabianaa pidettävän vankina Nova Esperanza-kukkulalla.

Favelassa Max tapaa Wilson Da Silva-nimisen poliisin, joka paljastaa Rodrigon palkanneen Crachá Preton puhdistamaan kyliä hänen hankkeisiinsa. Da Silva epäilee Victorilla ja UFE:lla olevan näppinsä pelissä koko jutussa. Max löytää Fabianan lisäksi myös Giovannan ja Marcelon vangittuina, heidän yrittäneen maksaa itse lunnaat. Serrano teloittaa Fabianan ja ottaa loput kaksi mukaansa UFE:n saapuessa ratsaamaan faveloita. Max näkee Crachá Preton ja UFE:n käyvän kauppaa kyläläisillä. Hän löytää Giovannan ja Marcelon seuraamalla Crachá Preton alipomoa Milo Regoa. Marcelo poltetaan elävältä, mutta Max tappaa Regon ja pelastaa Giovannan, joka odottaa Passosin lasta. Passos saapuu katolle helikopterilla, mutta lähtee vain Giovanna mukanaan. Max saa kuitenkin kyydin Da Silvalta. Da Silva kertoo Maxille Passosin olleen Victorin palveluksessa ennenkuin hän palkkasi Maxin. Da Silva muistuttaa Maxille Panaman tapauksesta, jolloin Passos ja Marcelo olivat jättää Maxin jahdille Panaman sotilaiden tapettavaksi ja ajaen pois tuntemattoman lastin kanssa. Da Silva epäilee Victorin palkanneen Passosin hakemaan Maxin alunperin "syntipukiksi" Brancojen laittomille toiminnoille. Victor olisi saanut veljensä vaurautta ja sympatiaa vaaleihin. Da Silva osoittaa Maxille pilaantuneen Imperial Palace-hotellin, jonne hän oli nähnyt Crachá Preton ja UFE:n vieneen vankeja. Max huomaa rakennuksen olevan perusta rikollisringille, joka kauppaa korruptoituneen UFE:n toimittamien vankien elimiä. Max löytää vangitun ja huonokuntoisen Serranon, joka vapauduttuaan tappaa kirurgin kostoksi. Asennettuaan räjähteet perustuksiin Max haastaa Álvaro Nevesin, Crachá Preton johtajan. Neves on lopulta niskan päällä, kunnes Raul Passos saapuu ja tappaa hänet. Passos kertoo Maxille Marcelon ja Victorin painostaneen häntä juoneen saada Rodrigolta rahaa. Max antaa hänelle anteeksi ja Passos lähtee Brasiliasta Giovanna mukanaan, kehottaen Maxiakin jatkamaan eteenpäin.

Da Silva ja Max kehittävät suunnitelman ja Max pääsee antautumalla sisään UFE:n poliisiasemalle. Etsiessään raskauttavia todisteita Max löytää CD:n, joka paljastaa Armando Beckerin oikean käden miehen murhanneen Rodrigon. Max kohtaa raivostuneena Beckerin, mutta Victor yllättää hänet. Victor paljastaa aseella uhaten tarvinneensa rahaa kampanjaansa varten ja ryöstäneen Crachá Preton avulla lunnasrahat elinkaupalle, jonka tuotot auttoivat hänen kampanjaansa. Victor ja Becker pakenevat Max ja Da Silva kannoillaan lentokentälle, josta heidän on tarkoitus lentää pakoon. Taistelun päätteeksi Max saapuu hangaariin, missä Becker ja Victor valmistautuvat lähtöön. Becker yrittää tappaa Maxin kranaatinheittimellä, mutta Max räjäyttää kranaatin repien Beckerin käden irti. Beckerin kuoltua Da Silva ajaa paikalle. Max ottaa kranaatinheittimen ja Da Silvan ajaessa pysäyttää sen avulla Victorin lentokoneen joka on nousemassa kiitoradalla. Da Silva pyytää Maxia säästämään Victorin hengen, jotta tämä voi vastata rikoksistaan. Viikkoa myöhemmin Bahian rannalla Max katselee uutisia televisiosta; UFE on lopettanut toistaiseksi johtuen yhteyksistä elinryöstöihin ja Victor on löydetty hirttäytyneenä sellistään epäselvissä olosuhteissa. Max lähtee baarista ja kävelee rannalle kohti auringonlaskua.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Rockstar Games: Max Payne 3 myöhästyy Viitattu 9.6.2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.