Lastensuojelun Keskusliitto

Wikipedia
Ohjattu sivulta Lastensuojelun keskusliitto
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Lastensuojelun Keskusliitto on vuonna 1937 perustettu lastensuojelualan keskusjärjestö, joka kehittää lastensuojelua ja edistää lasten oikeutta hyvään ja turvalliseen elämään jäsenyhteisöjensä ja yhteistyökumppaneidensa kanssa. Keskusliiton jäsenenä oli vuonna 2010 94 järjestöä ja 36 kuntaa tai kuntayhtymää.

Keskusliiton tärkeimpiä tehtäviä on ajaa lapsen etua, vaikuttaa yhteiskuntapoliittisesti lapsia koskevassa päätöksenteossa ja yhdistää eri tahojen lastensuojeluasiantuntemus.

Keskusliiton jäsenyys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lastensuojelun Keskusliitto voi varsinaiseksi jäsenekseen hyväksyä hallituksen päätöksellä ja sille osoitetun vapaamuotoisen kirjallisen hakemuksen perusteella kunnan, yhdistyksen tai muun yhteisön. Jäseneksi päästäkseen hakijan tulee olla lastensuojelun alalla työskentelevä ja toimialan kehittämistä edistävä rekisteröity yhdistys, säätiö tai muun oikeuskelpoinen yhteisö. Sen toiminta-alueena on oltava lisäksi joko koko maa tai jompikumpi kielialue kokonaisuudessaan. Poikkeustapauksissa voidaan varsinaiseksi jäseneksi hyväksyä edellä mainittua suppeammallakin alueella toimiva hakija, jos sen toiminnalla harkitaan olevan lastensuojelulle yleistä merkitystä.

Projektit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lastensuojelun Keskusliiton projekteja:

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Paavilainen, Marko: Ristiaallokosta lapsen oikeuksiin. Lastensuojelun yhteistoiminnan historia. Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2012. ISBN 978-952-222-318-0.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.