Suomen Monikkoperheet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suomen Monikkoperheet ry
Perustettu 1995
Toimiala valtakunnallinen monikkoperheiden perhejärjestö, jonka keskeisiä työalueita on monikkoperheiden vertaistuki, perhepolitiikka sekä monikkoperheitä ja monikkosisaruksia koskevan tiedon lisääminen
Aiheesta muualla
Sivusto

Suomen Monikkoperheet ry on vuonna 1995 perustettu valtakunnallinen monikkoperheiden perhejärjestö, jonka keskeisiä työalueita on monikkoperheiden vertaistuki, perhepolitiikka sekä monikkoperheitä ja monikkosisaruksia koskevan tiedon lisääminen. Monikkoperheet ovat perheitä, joihin on syntynyt kaksoset, kolmoset, neloset tai vieläkin useampi lapsi monisikiöisestä raskaudesta. Monikkosisaruksia ovat monisikiöraskaudesta syntyneet sisarukset.

Järjestön tarkoitus on lisätä monisikiöraskauteen, -synnytykseen ja monikkolasten kasvamiseen liittyvää tietoa ja edistää näihin asioihin liittyvää yhteiskunnallista päätöksentekoa. Järjestö on kattojärjestö 16 alueelliselle monikkoperheyhdistykselle.

Suomen Monikkoperheet ry on muun muassa Monimuotoiset perheet -verkoston, Lastensuojelun keskusliiton, Väestöliiton, Sosten, Kansainvälisen kaksostutkimuksen seuran (International Society for Twin Studies, ISTS),[1] Kansainvälisen monikkoperhejärjestöjen neuvoston (International Council of Multiple Birth Associations, ICOMBO)[2] jäsen.

Järjestöstä voidaan kansainvälisissä yhteyksissä käyttää nimitystä Finlands Flerlingsfamiljer ja Finnish Multiple Births Association.

Vuosittain helmikuun toisena päivänä vietettävä Kaksosten päivä[3] on Suomen Monikkoperheet ry:n lanseeraama kaksosten teemapäivä, joka nostaa esiin monikkosisaruksille tärkeitä teemoja.

Suomen Monikkoperheet ry:llä on toimisto Jyväskylässä, ja se saa päärahoituksensa Veikkauksen tuotoista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]