Hokkuspokkus taikaluudalla

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hokkuspokkus taikaluudalla
Bedknobs and Broomsticks
Ohjaaja Robert Stevenson
Käsikirjoittaja Bill Walsh
Don DaGradi
Tuottaja Bill Walsh
Pääosat Angela Lansbury
David Tomlinson
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Buena Vista Distribution
Ensi-ilta 1971
Kesto 117 min
(teatteriversio)
139 min
(ohjaajan versio)
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Allmovie

Hokkuspokkus taikaluudalla (engl. Bedknobs and Broomsticks) on vuonna 1971 ilmestynyt Disneyn elokuvamusikaali. Elokuvan pääosassa on Angela Lansbury. Elokuva on Maija Poppasen tapainen osittain näyttelijöiden ja osittain piirroshahmojen tähdittämä elokuva. Ja elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja ovatkin samoja kuin Maija Poppasessa. Elokuva perustuu Mary Nortonin kirjoittamaan kirjaan, vaikka elokuvan juonta on muutettu kirjasta huomattavasti.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuva kertoo Miss Pricesta (Angela Lansbury), yksinäisestä vanhasta piiasta, joka joutuu toisen maailmansodan vuoksi ottamaan kolme lontoolaista orpolasta; Charles, Carrie ja Paul, luokseen asumaan. Aluksi Miss Pricen ja lasten yhteiselo on hankalaa etenkin vanhimman lapsen Charlesin kapinoidessa Miss Pricea vastaan. Lapset eivät kuitenkaan tiedä että Miss Price on jo lähes valmis noita, joka kouluttautuu kirjekurssin kautta noidaksi ja jonka taitoja on tarkoitus käyttää sotaponnistelujen hyväksi.

Tärkeä loitsu jää kumminkin saapumatta lontoolaisesta koulusta ja niinpä Miss Price matkustaa yhdessä lasten kanssa Lontooseen etsimään koulun pitäjää, huijaria nimeltä Emelius Immediately Browne (David Tomlinson). Yhdessä lasten ja Emiliuksen kanssa Miss Price lähtee etsimään loitsua, jolla esineet saadaan eläväksi. Myöhemmin loitsua käytetään estämään saksalaisten maihinnousu. Englanti on pelastettu, Emilius liittyy kodinturvajoukkoihin eikä Miss Price ole enää noita saksalaisten räjäyttäessä hänen kotinsa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]