Hilary Duff

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hilary Duff
Hilary Duff (2009).jpg
Hilary Duff The Heart Truth’s Red Dress Collection-muotinäytöksessä helmikuussa 2009.
Syntynyt 28. syyskuuta 1987 (ikä 27)
Kotipaikka Yhdysvaltain lippu Houston, Texas
Aktiivisena 1997–
Tyylilajit Pop rock
Pop
Ammatit Näyttelijä
Laulaja
Lauluntekijä
tuottaja
vaatesuunnittelija
Levy-yhtiöt Disney/Buena Vista (2001–2004)
Hollywood Records (2002–)
HDSig-a.jpg
Hilaryn nimikirjoitus

Hilary Erhard Duff (s. 28. syyskuuta 1987 Houston, Texas[1]) on yhdysvaltalainen laulaja, näyttelijä ja vaatesuunnittelija. Duff on naimisissa NHL-jääkiekkoilija Mike Comrien kanssa. Hän on tuottaja Susan Colleen Cobbin (ent. Duff) ja tämän ex-miehen Robert ”Bob” Erhard Duffin nuorempi tytär. Hänen isosiskonsa on näyttelijä Haylie Duff.

Varhaisvaiheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Duffin tyttöjen äiti kannusti tyttäriään draamaopintoihin, minkä tuloksena tytöt saivat rooleja teattereista. Kun Hilary oli kuusi- ja Haylie kahdeksanvuotias he saivat roolit Pähkinänsärkijä-baletissa San Antoniossa. Näin sisarukset varmistuivat, että halusivat näyttelijöiksi ja muuttivat äitinsä kanssa Kaliforniaan. Tyttöjen isä jäi Houstoniin uransa takia. Useiden vuosien koe-esiintymisten ja tapaamisten jälkeen sisarukset saivat joitakin mainosrooleja.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1997–2000[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hilary Duffin ensimmäinen rooli oli vuonna 1997 televisioelokuvassa Villin lännen naisia. Seuraavana vuonna 1998 hän sai roolin Willard Carrollin kirjoittamassa ja ohjaamassa elokuvassa Playing by Heart. Duffin ensimmäinen merkittävä rooli oli Wendynä vuoden 1998 elokuvassa Casper Meets Wendy.

Vuonna 1999 Duff näytteli televisioelokuvassa The Soul Collector, joka perustuu Kathleen Kanen romaaniin. Duff voitti suorituksestaan Young Artist -palkinnon.

Duffin ensimmäinen vakava rooli oli vuonna 2000 TV-sarjan Daddio pilottijaksossa. Läpimurtorooli oli pääosa nuorena koulutyttönä sarjassa Lizzie McGuire.

2001–2003[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lizzie McGuire ensiesitettiin Disney Channelilla 12. tammikuuta 2001. Se keräsi 2,3 miljoonaa katsojaa jokaista jaksoa kohden. Duffista tuli sarjan myötä erittäin suosittu 7–14-vuotiaiden keskuudessa, ja kriitikko Richard Huff New York Daily News -lehdestä kutsui Duffia "vuoden 2002 versioksi Annette Funicellosta". Duff allekirjoitti sopimuksen 65 lisäjakson kuvaamisesta. Duff näytteli myös Disney Channelin Cadet Kellyssä (2002), josta tuli kanavaverkon katsotuin ohjelma 19 vuoteen. Siinä hän näyttelee tyttöä, joka menee sotilaskouluun.

Hilary siskonsa Haylie Duffin kanssa.

Duffin seuraava elokuva oli Human Nature – luonnon pikku oikkuja (2002), joka kuvattiin samoihin aikoihin kuin Lizzie McGuire. Charlie Kaufmanin käsikirjoittama ja Michel Gondryn ohjaama elokuva kertoo luonnontutkijasta, jota näyttelee Patricia Arquette. Duff esitti päähenkilöä nuorena. Samana vuonna Duff teki cover-version Brooke McClymontin kappaleesta "I Can't Wait" Lizzie McGuire -elokuvaan ja kappaleen "The Tiki Tiki Tiki Room" ensimmäiselle DisneyManian kokoelma-albumille.

Duffin ensimmäinen oma albumi on Santa Claus Lane (2002), joka sisältää valikoiman joululauluja. Levyllä kuullaan myös Hilaryn sisarta Haylietä, Lil' Romeota ja Christina Miliania. Ensimmäinen single "Tell Me a Story (About the Night Before)" yksi sijalle 154 Yhdysvaltojen Billboard 200 -listalla ja ansaitsi kultaa. Kappale "Santa Claus Lane" valittiin soundtrackiksi elokuvaan Mutta mitä tapahtui joulupukille 2, ja toinen single "What Christmas Should Be" valittiin elokuvaan Villi tusina, jossa Duff myös näytteli. Duff lauloi Lizzie McGuire: Popstar -elokuvan soundtrackille muun muassa kappaleet "I Can't Wait" ja "Why Not", joka ylsi sijalle 14 Australiassa. Elokuvan soundtrack-albumi myi platinaa vuonna 2003.

Seuraavaksi Duff näytteli elokuvassa Agent Cody Banks (2003), jossa toista pääosaa esitti Frankie Muniz. Elokuva sai myönteisiä arvosteluja ja menestyi niin että sai jatko-osan, mihin Duff ei kuitenkaan osallistunut. Duff jatkoi rooliaan Lizzie McGuirena elokuvassa Lizzie McGuire: Popstar, joka ylitti lipunmyyntiodotukset 42,6 miljoonan dollarin tuotoilla Yhdysvalloissa ja 55 miljoonalla dollarilla maailmanlaajuisesti. Duff sai elokuvasta miljoonan dollarin palkkion. Tästä alkoi Hilary Duffin todellinen tie teinimiljonääriksi. Elokuva sai vaihtelevia arvioita. Myöhemmin samana vuonna Duff esitti yhtä Steve Martinin ja Bonnie Huntin kahdestatoista lapsesta perhe-elokuvassa Villi tusina. Hän jatkoi rooliaan elokuvassa Villi tusina 2 (2005), joka epäonnistui ja sai negatiivista palautetta kriitikoilta.

Duffin ensimmäinen kokonaan oma studioalbumi Metamorphosis ilmestyi vuonna 2003. Se ylsi ykköseksi Yhdysvalloissa ja Kanadassa ja myi yli 3,7 miljoonaa kopiota toukokuuhun 2005 mennessä. Ensimmäinen single "So Yesterday" oli kymmenen parhaan joukossa useissa maissa. Seuraavaksi albumilta julkaistiin single "Come Clean", joka oli myös tosi-tv-sarjan tunnusmusiikki. Se menestyi myös hyvin: se oli Duffin ensimmäinen single joka ylsi neljänkymmenen parhaan joukkoon Yhdysvalloissa ja oli kahdenkymmenen parhaan joukossa Isossa-Britanniassa, Australiassa Uudessa Seelannissa. Kappaleen musiikkivideo oli ehdolla kategoriassa "Paras Popvideo" MTV Video Music Awards -gaalassa. Albumin kolmatta singleä "Little Voice" ei julkaistu Yhdysvalloissa, mutta siitä tuli pieni hitti Kanadassa ja Australiassa. Myöhemmin vuonna 2003 Duff aloitti ensimmäiset konserttikiertueensa nimeltä The Metamorphosis Tour ja The Most Wanted Tour. Molemmat myytiin lähes heti loppuun.

Duff teki myös useita pieniä rooleja TV-sarjoissa kuten Chicagon lääkärit maaliskuussa 2000, jossa hän esitti sairasta tyttöä. Vuonna 2003 hän vieraili sarjassa George Lopez, jossa hän näytteli meikkimyyjää. Duff esiintyi sarjassa myös 2005 roolinimellä Kenzie. Vuonna 2003 hän näytteli siskonsa Haylien kanssa elokuvassa American Dreams. Alkuvuonna 2005 Duff vieraili TV-sarjassa Joanin salaisuus.

2004–2006[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tammikuussa 2004 julkaistiin DisneyMania albumi nieltään DisneyMania 2, joka sisälsi kappaleen "The Siamese Cat Song". Sen Hilary esittää duettona Haylien kanssa. Levyllä on myös kappale "Circle of Life", jolla oli mukana muitakin Disney Channelin tähtiä. Duff ja Haylie tekivät yhdessä cover-version The Go-Go's -yhtyeen kappaleesta "Our Lips Are Sealed" elokuvaan Tuhkimotarina, ja elokuvassa oli kaksi muutakin Duffin kappaletta. Kappaleen "Our Lips Are Sealed" musiikkivideo sai suosiota MTV:llä mutta levy ei silti myynyt kovin hyvin. Duffin kappale "Come Clean" pääsi Laguna Beach: The Real Orange County -tositelevisiosarjan tunnuskappaleeksi vuonna 2004.

Hilary Duffin toinen studioalbumi oli nimeltään Hilary Duff, missä hän oli mukana myös kirjoittamassa joitakin laulun sanoja. Duff kuvasi albumin olevan enemmän "henkilökohtainen" ja sisältävän enemmän "rockmeininkiä" kuin Metamorphosis. Albumi julkaistiin Hilaryn 17-vuotispäivänä syyskuussa 2004 ja se ylsi toiseksi Yhdysvalloissa ja listaykköseksi Kanadassa. Albumi myi yli 1,5 miljoonaa kopiota Yhdysvalloissa kahdeksan kuukauden aikana. Seuraava single albumilta oli kappale "Fly", joka ylsi 40 parhaan joukkoon Australiassa, jossa tuotettiin toinen top-40-single "Someone's Watching over Me", joka soi elokuvassa Kesän sävelet. Duff esitti kappaleen "(I'll Give) Anything but Up!" vuoden 2004 albumilla Marlo Thomas & Friends: Thanks & Giving All Year Long.

Vuonna 2004 Duff näytteli pääosaa romanttisessa elokuvassa Tuhkimotarina. Vaikka arvostelut olivatkin suurimmaksi osaksi negatiivista, elokuva myi hyvin ja kriitikot olivat vaikuttuneita Duffin suorituksesta. Samana vuonna Duff näytteli ensimmäisessä draamaelokuvassaan Kesän sävelet. Jotkut kriitikot arvostivat Duffin tyylinvaihdosta vakavampaan rooliin. Samana vuonna Duff sai ensimmäisen ehdokkuutensa Golden Raspberry -palkintoon kategoriassa "huonoin naisnäyttelijä" elokuvien Kesän sävelet ja Tuhkimotarina takia.

Duff faninsa kanssa.

Vuonna 2005 Duff esitti elokuvassa The Perfect Man eronneen naisen (Heather Locklear) vanhinta tytärtä. Elokuva sai enimmäkseen nuivia arvioita eikä tuottanutkaan hyvin. Duff oli taas Golden Raspberry -ehdokkaana elokuvista The Perfect Man ja Villi tusina 2. Vuonna 2006 Duff ja sisar Haylie näyttelivät miljonäärisisaruksia satiirisessa komediassa Material Girls. Tämäkään elokuva ei myynyt hyvin eikä miellyttänyt kriitikoita. Duff ja Haylie ansaitsivat molemmat kaksi ehdokkuutta Golden Raspberry -palkinnolle elokuvastaan.

Duffin kolmas albumi Most Wanted (2005) sisälsi kappaleita kahdelta edelliseltä levyltä, remix-kappaleita ja uusia kappaleita joiden innoittajina on toiminut muun muassa bändit The Killers ja Muse. Levyn ensimmäisestä singlestä "Wake Up" tuli Duffin parhaiten sijoittunut single Yhdysvalloissa. Albumin toisen singlen "Beat of My Heart" -musiikkivideo oli myös suosittu, mutta itse single ei yltänyt listoille saakka Yhdysvalloissa. Albumi sijoittui ykköseksi Billboard 200 -listalla, ja siitä tuli hänen kolmas ykkössija Kanadassa. Duff levytti Haylien kanssa cover-version Madonnan kappaleesta "Material Girl".


2007–2008[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Duff elokuvan War, Inc. ensi-illassa vuonna 2008.

Huhtikuussa 2008 Duffille tarjottiin pääroolia, Annie Millsin osaa, televisiosarjassa 90210. Duff kuitenkin kieltäytyi roolista, sillä hän ei halunnut olla enää mukana televisiosarjoissa tai elokuvissa, jotka voitaisiin luokitella teinisarjoiksi. Duff on myös yksi IMG Models malleista New Yorkissa.

Duff MMVA -gaalassa vuonna 2007.

Duff oli mukana kirjoittamassa materiaalia neljännelle studioalbumilleen nimeltä Dignity. Kirjoittamassa oli mukana myös Kara DioGuardi. Hänen lisäkseen albumia tuottamassa olivat Rhett Lawrencen, Tim & Bob ja Richard Vission. Verratessaan uutta albumia edeltävään musiikkiinsa Duff totesi uuden levynsä sisältävän aiempaa tanssillisempaa musiikkia. Lisäksi uudella albumilla käytetään enemmän oikeita instrumentteja kuin aiemmilla albumeilla. Duff sanoikin: "En tiedä tarkalleen miten selittää mitä olemme tekemässä, mutta se on hauskaa ja upeaa ja erilaista, jotakin uutta minulle. Se on todella mahtavaa".

Albumin ensimmäinen single oli "Play with Fire." Kappaletta soitettiin jonkin verran discoissa, mutta se ei päässyt listoille Yhdysvalloissa. Toinen single "With Love" menestyi paremmin kuin ensimmäinen ja siitä tulikin Duffin isoin Yhdysvaltojen Hot 100 -hitti. Kappaleen "With Love" musiikkivideossa mainostettiin Duffin uutta hajuvettä nimeltä With Love... Hilary Duff, joka julkaistiin vuoden 2006 syyskuussa; video ylsi ykköseksi on TRL:llä. Itse albumi ylsi viiden parhaan joukkoon Yhdysvalloissa ja Kanadassa, kahdenkymmenen parhaan joukkoon Australiassa ja neljänkymmenen parhaan joukkoon Isossa-Britanniassa. The Dignity tour alkoi vuonna 2007. Kolmas single "Stranger" ylsi ykköseksi Yhdysvalloissa.

Loppuvuodesta 2005 Hilary ja Haylie toimivat ääniroolina animaatioelokuvassa Foodfight! Elokuvan ohjaaja Larry Kasanoff sanoi olevansa "ehdottomasti innoissaan saadessaan sisarukset elokuvan äänirooleiksi." Duff näytteli pääosaa elokuvassa War, Inc. yhdessä John Cusackin kanssa. Noin kuukausi sen jälkeen kuin elokuva oli julkaistu, sitä alettiin levittää Yhdysvalloissa. Elokuvan tuotto ei kuitenkaan noussut kovin suureksi.

7. syyskuuta 2007 Duff ilmoitti MuchOnDemandissa ollessaan, että hän tulisi kuvaamaan kaksi itsenäistä elokuvaa: Gretan ja What Goes Up. Kesäkuussa 2009 Duff esiintyi komediaelokuvassa Stay Cool. Hänen lisäkseen elokuvan pääosissa nähtiin Winona Ryder, Mark Polish, Sean Astin, Chevy Chase ja Jon Cryer. Elokuvassa hän näyttelee tyttöä nimeltä Shasta O'Neil, jota on kuvattu seksikkääksi lukiolaiseksi. Elokuva kuvattiin vuoden 2008 heinä-elokuussa Santa Claritassa, Kaliforniassa. Elokuva ilmestyi vasta vuonna 2009.

Marraskuussa 2008 julkaistiin Duffin toinen greatest hits -albumi, Best of Hilary Duff ja albumin ensimmäinen single "Reach Out" on simplattu Depeche Moden kappaleesta "Personal Jesus". Kappale julkaistiin kuukausi albumin julkaisusta ja siitä tuli Duffin kolmas tanssihitti. The Best of Hilary Duff albumi ei pärjännyt listoilla ja sen paras sijoitus olikin #125. Duff kertoi myös MTV:lle että hän suunnittelee uuden levyn tekemistä joulukuussa 2008.

Vuodesta 2009 eteenpäin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Duff lokakuussa 2010.

Tammikuussa 2009 vahvistettiin että Duff näyttelisi elokuvassa The Story of Bonnie and Clyde. Huhtikuussa 2009 alettiin kuvata Duffin uutta elokuvaa Provinces of Night, joka perustuu William Gayn samannimiseen luomukseen. Duff esittää roolia nimeltä Raven Halfacre, teini-ikäistä tyttöä jonka äiti on alkoholisti ja irtosuhteita harrastava. Duff tulee myös näyttelemään Gossip Girlin seitsemässä jaksossa Olivia Burkea, joka tuntee myös Vanessan (Jessica Szohr).

Elokuussa 2009 vahvistettiin että Duff tulee esiintymään televisioelokuvassa The Business of Falling in Love, joka on romanttinen komedia ja perustuu kirjaan "Diary of a Working Girl," jonka on kirjoittanut Daniella Brodsky. Elokuvan ohjaa Gil Junger. Elokuvan on määrä ilmestyä ABC Family -kanavalla. Elokuvassa Duff näyttelee muotitoimittajaa, joka salaisesti osallistuu bisnesmaailmaan, toivoen löytävänsä rakkauden samaan aikaan kun kirjoittaa artikkelia, jonka aiheena on tapailla miestä puvussa. Syyskuussa 2009 Duff julkaisi toisen vaateketjunsa nimeltä "Femme for DKNY." Duff päätti suunnitella uuden vaateketjun hänen ikäisilleen tytöille.

Duff esiintyi romanttisessa komediaelokuvassa nimeltä Beauty and the Briefcase. Elokuva perustuu kirjaan Diary of a Working Girl. Kirjan on kirjoittanut Daniella Brodsky ja elokuvan ohjasi Gil Junger. Elokuva nähtiin ensi kertaa 18. huhtikuuta 2010. Elokuvassa Duff näyttelee muotilehden kolumnistia, joka kirjoittaa omista treffivaikeuksistaan kaupungissa.

12. lokakuuta 2010 Simon & Schuster julkaisi Duffin esikoisromaanin Elixir. Kirja on suunnattu nuorille aikuisille. Kirjaa on myyty kansainvälisesti ja siit' tulii New York Times -lehden parhaiten myynyt kirja. Kirjan jatko-osa Devoted julkaistaan 11. lokakuuta 2011 kovakantisena.

Marraskuussa 2010 Duff nähtiin komediasarjan Community yhdessä jaksossa. Siinä hän näytteli roolia nimeltä Meghan, joka oli ilkeän tyttölauman johtaja. Toukokuussa 2011 Duff näytteli elokuvassa Bloodworth, joka perustuu kirjailija William Gayn romaaniin Provinces of Night. Elokuvassa Duff näyttelee Raven Halfacrea, joka on alkoholistin, irtosuhteita harrastavan äidin teinitytär. Duffin on määrä näytellä kadessa tulevassa elokuvassa: The Story of Bonnie and Clyde ja She Wants Me. Jälkimmäisen ohjaa Rob Margolies. Kyseisessä elokuvassa Duff näyttelee nuorta Hollywood-näyttelijää nimeltä Kim Powers.Hilary suunnittelee tekevänsä uutta levyä josta on unelmoinut.Hän suunnittelee aloittavansa levyn tekemisen heti kun lapsi on syntynyt

Muu ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hilary Duffin ura ei kuitenkaan rajoitu näyttelemiseen ja laulamiseen. Vuonna 2004 julkistettiin hänen oma vaatemallistonsa Stuff by Hilary Duff, joka on suunnattu kouluikäisille ja varhaisnuorille. Mallisto laajeni sisältämään myös koruja ja muita pikkuesineitä vaatteiden ohella.

Duffista tehtiin nukke vuonna 2004, ja 2006 näki päivänvalon hänen oma hajuvetensä With Love... Hilary Duff ja Wrapped With Love. Duffilla ja hänen koirallaan on omat hahmot Electronic Artsin vuoden 2006 lopulla julkaistussa pelissä The Sims 2: Lemmikkielämää

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kesäkuun 2006 haastattelussa Elle-lehden kanssa lehteen oli lainattu Duffin sanoja seuraavanlaisesti: "...(neitsyys) on ehdottomasti asia josta pidän itsessäni. Se ei kuitenkaan tarkoita ettenkö olisi ajatellut seksiä koska jokainen jonka tunnen on harrastanut sitä ja he myös tahtovat kuulua joukkoon". Myöhemmin Duff kertoi MuchMusicille, että hän ei sanonut näitä lainauksia juuri näin henkilökohtaisesti. Hän kielsi lainaukset uudelleen vuoden 2008 haastattelussa Maxim-lehdelle.

Duff on mukana kannattamassa eläinten oikeuksien puolesta sekä on mukana Kids with a Cause -järjestössä. Hän lahjoitti myös 250 000 dollarin shekin Hurrikaani Katrinan uhreille. Vuonna 2005 hän lahjoitti yli 2,5 miljoonaa ateriaa Hurrikaani Katrinan uhreille etelässä. Elokuussa 2006 Duff matkusti New Orleansissa sijaitsevaan peruskouluun ja teki yhteistyötä USA Harvestin kanssa heidän jakaessa ruoat.

Duff on lukemattomia kertoja todennut, että hän on vahva eläimien oikeuksien kannattaja ja kun Duffilta kysyttiin, että mitä hän tekisi jos ei olisi julkkis, hän vastasi: "Nuorempana ennen uraani halusin olla eläinlääkäri, mutta kun sitten tajusin että eläimiä oikeasti kuolee siellä niin tajusin ettei se olisi oikea ammatti minulle. Varmaan tekisin jotain työtä lasten tai eläinten ympärillä tai jotain vastaavaa.

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Duff alkoi tapailla laulaja Aaron Carteria vuonna 2001. He tapasivat molempien työskennellessä Lizzie McGuireia, missä Carter esiintyi yhdessä jaksossa. Heidän suhteensa kesti kaksi vuotta. Kerrottin, että Carter jätti Duffin ollakseen Lindsay Lohanin kanssa, mutta jätti pian Lohanin ja jatkoi seurusteluaan Duffin kanssa. Carter kertoi myöhemmin että oli pettänyt Duffia tämän parhaan ystävän kanssa ja että Duff "särki hänen sydämensä" ja että oli "pahoillaan" tekosistaan. 23. maaliskuuta 2007 Duff ja Lohan esiintyivät Vaha-animaatiosarjassa Celebrity Deathmatch jaksossa "Where's Lohan?". Duff ja Lohan ajautuivat "taisteluun" toisiansa vastaan molempien kilpaillessa Carterista. Vuonna 2007 Duff ja Lohan sopivat riitansa. Lohan oli myös mukana Duffin albumin Dignityn julkaisujuhlissa ja Duff totesi People -lehdelle, että hänen mielestään Lohan on "hauska" ja "mukava tyttö".

Duff aloitti seurustelun Good Charlotte -bändin laulajan Joel Maddenin kanssa vuonna 2004. Lehdissä vain arvailtiin että mikä heidän tilanteensa mahtaisi olla, mutta lopulta Duff äiti Susan julkisti kesäkuun 2005 haastattelussa Seventeen lehdelle että he seurustelevat. Duff ja Madden erosivat marraskuussa 2006. Samana vuonna Duffin vanhempien ollessa asumuserossa he päättivät 22 vuoden avioliiton jälkeen, että he ottavat avioeron. He kertoivat eron olleen kokonaan perheen isän syytä. Hilary kertoi isänsä aiheuttamasta tuskasta kappaleissaan "Stranger" ja "Gypsy Woman".

Duff meni kihloihin Havaijilla NHL-pelaaja Mike Comrien kanssa vuonna 2010. Duff käy katsomassa Comrien pelejä aina silloin tällöin. Comrie osti Duffille Mercedes-Benzin tämän täyttäessä 20. Avioon he astuivat elokuussa 2010 San Ysidro Ranchilla Montecitossa Kaliforniassa. Elokuussa 2011 Hilary ja Mike kertoivat odottavansa ensimmäistä yhteistä lastaan. Duff synnytti 20.3.2012 pojan, jolle annettiin nimeksi Luca Cruz Comrie.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hilary esiintymässä livenä.

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • 2002: Santa Claus Lane
 • 2005: Most Wanted
 • 2006: 4Ever
 • 2008: Best of Hilary Duff

Musiikkivideot ja singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Levyltä Metamorphosis

 • 2003: Why not?
 • 2003: So yesterday
 • 2004: Come clean
 • 2004: Little voice and little brother

Levyltä Hilary Duff

 • 2004: Our lips are sealed ft. Haylie Duff
 • 2004: Fly
 • 2005: Someone's watching over me

Levyltä Most Wanted

Levyltä Dignity

Levyltä Best of Hilary Duff

Kiertueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli Huomioita
2001 Human Nature – luonnon pikku oikkuja Nuori Lila Jute
2003 Villi tusina Lorraine Baker
Lizzie McGuire: Popstar Lizzie McGuire / Isabella Parichi
Agentti Cody Banks Natalie Connors
2004 Kesän sävelet Teresa 'Terri' Fletcher
Tuhkimotarina Sam Montgomery
2005 Villi tusina 2 Lorraine Baker
Täydellinen mies Holly Hamilton
2006 Material Girls Tanzie Marchetta
2008 War, Inc Yonica Babyyeah
2009 What Goes Up Lucy
Greta Greta
Stay Cool Shasta O' Neil
2010 Foodfight! Sunshine Goodness
Provinces of Night Raven Halfacre
The Story of Bonnie and Clyde Bonnie Parker
Televisioelokuvat
Vuosi Sarja Rooli Huomioita
1998 Casper Meets Wendy Wendy
1999 The Soul Collector Ellie
2002 Kelly keksii keinot Kelly
2004 In Search of Santa Crystal äänirooli
TV-sarjat
Vuosi Sarja Rooli Huomioita
2000 Chicagon lääkärit Jessie Seldon 1 jakso
20012004 Lizzie McGuire Lizzie McGuire
2003 American Dreams Shangri-Las 1 jakso
George Lopez Stephanie 1 jakso
2004 Frasier Britney 1 jakso
2005 Joanin salaisuus Dylan Samuels 1 jakso
George Lopez Kenzie 1 jakso
2007 The Andy Milonakis Show Hilary Duff 1 jakso
2009 Aavekuiskaaja Morgan Jeffries 1 jakso
Gossip Girl Olivia Burke 6 jaksoa
Law & Order: Special Victims Unit Ashlee Walker 1 jakso

Palkinnot ja ehdokkuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voittanut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ehdokkuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Hilary Duff Biography People. Viitattu 25.1.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Hilary Duff.