Counter-Strike: Global Offensive

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Counter-Strike: Global Offensive
Csgo.jpg
Kehittäjä Valve Corporation
Hidden Path Entertainment
Julkaisija Valve Corporation
Pelisarja Counter-Strike
Pelimoottori Source
Julkaisupäivä 21. elokuuta 2012
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto moninpeli, yksinpeli
Ikäluokitus PEGI 18 (konsolit)[1]
ESRB M 17+
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360, OS X
Jakelualusta Steam
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) on Valve Corporationin ja Hidden Path Entertainmentin kehittämä ensimmäisen persoonan ammuntapeli, joka on neljäs Counter-Strike -peli.

Peli julkaistiin 21. elokuuta 2012. Se on saatavilla Microsoft Windowsille, OS X:lle sekä PlayStation Networkin ja Xbox Live Arcaden kautta. Pelin betaversio oli pelattavissa Windowsilla jo aiemmin. CS: GO on taktinen sotasimulaatiota tavoitteleva moninpelinä toimiva sovellus, joka on ostettavissa Steam-palvelusta tietokoneelle. CS: GO on myöskin yksi suosituimpia ensimmäisen persoonan ammuntapelejä tietokoneelle, ja sisältää paljon kilpailullisia elementtejä.[2]

Pelimuodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten sarjan aiemmatkin pelit on Global Offensive tavoitepohjainen joukkuepohjainen ammuntapeli, johon on lisätty mahdollisuus pelata yksin botteja vastaan. Pelaaja liittyy terroristien tai vastaterroristien joukkueeseen tavoitteena objektien tekeminen ja vihollisten tappaminen. Useimmissa pelimuodoissa pelaajan kuoltua on hänen odotettava kierrosen päätymistä.

  • Classic Casual and Competitive: Pelin tunnetuin pelimuoto jonka objektit ovat räjähteen purkaminen sekä panttivangin vapautus.
  • Defuse: Terroristien tehtävä on asettaa C4 räjähde yhteen ennalta valituista sijainneista. Vastaterrotistien tehtävänä on estää pommin asentaminen tai sen räjähtäminen.
  • Hostage: Vastaterrotistien tehtävänä on pelastaa panttivangit terrotistien hallusta, sekä kuljettaa heidät ennalta määrättyyn sijaintiin. Päivityksen jälkeen tämän tehtävän suorittaminen muuttui siten, että panttivanki on kannettava määrättyyn sijaintiin.
  • Arms Race: Tässä pelimuodossa ainao tavoite on tappaa toisia käyttäen eri asieta. Onnistuneesta taposta saat uuden aseen ja ensimmäisenä kaikilla aseillta tapon saanut voittaa kierroksen.
  • Demolition: Tapot määräävät seuraavan kierroksen aseet. Kahden tapon jälkeen pelaaja saa satunnaisen kranaatin.
  • Deathmatch: Tämä 10 minuutin tapa kaikki mikä liikkuu tyyppinen kenttä antaa pisteitä käytetyn aseen mukaan.

Lisäksi pelissä on offline (yksinpeli) botteja vastaan sekä Weapons Course (harjoittelukurssi) joita voi pelata yksin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.