Day of Defeat: Source

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Day of Defeat: Source
Day of Defeat Source.jpg
Kehittäjä Valve Corporation
Julkaisija Valve Corporation
Jakelija EA Games
Steam
Säveltäjä(t) Mike Morasky
Pelimoottori Source
Julkaisupäivä 26. syyskuuta 2005
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 16+
Alusta Microsoft Windows, OS X, Linux
Jakelualusta DVD, Steam
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Day of Defeat: Source (lyh. DoD: Source) on Valve Corporationin kehittämä viimeisin versio suositusta Day of Defeat -nimisestä Half-Life -modista. Peli on nopeatempoinen toiseen maailmansotaan sijoittuva ensimmäisen persoonan ammuntapeli ja se hyödyntää Source-pelimoottoria.

Julkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Day of Defeat: Source julkaistiin Valve Corporationin Steam-verkkopalvelun kautta 26. syyskuuta 2005, ja kauppojen hyllyille se päätyi Yhdysvalloissa 28. syyskuuta Counter-Strike: Source -paketin mukana. Nykyään sitä myydään useassa maassa itsenäisenä julkaisuna.

Pelin julkaisua julistettiin laajoilla IRC-juhlilla ja nettiradiolähetyksillä. Julkaisun yhteydessä useammat peliserverit täyttyivät pelaajista ja vapaita pelipaikkoja löytyi vain heikomman pelaajatason omaavilta pelipalvelimilta.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä pelaaja asettuu joko Yhdysvaltain maavoimien tai Wehrmachtin jalkaväen puolelle, ja valitsee sen jälkeen itsellensä hahmoluokan. Valittavia hahmoluokkia ovat: Rifleman, Assault Infantry, Support Infantry, Sniper, Machine Gunner ja Rocket Infantry. Valinnan jälkeen pelaajat syntyvät kummankin puolen omalle syntymäaluelle ja aloittavat pelaamisen. Kuollut pelaaja syntyy tavallisesti kymmenen sekunnin kuluttua takaisin joukkueen syntymäalueelle.

Erän voittajaksi selviää se puoli, joka saa vallattua kaikki viisi lipulla merkittyä aluetta pelikentältä. Usein alue vaatii yhden pelaajan valtaukseen, mutta monessa pelikentässä on myös vähintään yksi alue, jonka valtaamiseen vaaditaan kaksi pelaajaa. Aluetta valtaavien pelaajien on pysyttävä hengissä tai pysyttävä alueella lyhyen ajan, jotta valtaus onnistuisi. Vastustajan tuleminen samalle alueelle tai valtaajan tappaminen pysäyttää valtauksen. Valtauksen onnistuttua valtaajat saavat valtauksesta pisteen ja alueen lippu muuttuu sen vallanneen puolen lipuksi.

Kartta kentästä Avalanche.

Pelissä on kahdeksan virallista pelikenttää, joista kuusi ovat käännöksiä alkuperäisestä Day of Defeatista. Argentan ja Colmar eivät olleet alkuperäisessä Day of Defeatissa. Kaikki kentät ovat pelimuodoltaan valtauskenttiä, paitsi uusimmat kentät Colmar ja Jagd, jotka ovat detonation-pelimuotoisia, joissa tehtävä on tuhota kohde räjähdepaketeilla. Pelin kentät eivät ole kuviteltuja, mutta niissä on osittain kuviteltuja piirteitä.

Uusittu hahmovalikko.

Modifikaatiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliin on useita kehitteillä olevia ja julkaistuja modifikaatioita, jotka lisäävät peliin uusia ominaisuuksia tai poistavat niitä.

Shores of Glory[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä modifikaatio lisää peliin Yhdysvaltojen ja Japanin väliset toisen maailmansodan taistelut. Modifikaation alkuperäinen nimi oli Day of Defeat: Pacific, mutta Valve Corporationin pyynnöstä se vaihdettiin Shores of Glory -nimiseksi.

Day of Destruction[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä modifikaatio, joka tunnetaan myös nimellä Day of Defeat: Competition, poistaa pelistä ominaisuuksia, joista pelaajat ovat valittaneet. Kaikille hahmoluokille on annettu pistooli, aseiden tarkkuutta ja tehoa on muunneltu, kiväärikranaatit korvattu tavallisilla käsikranaateilla ja pientä muutosta HUDin esiintymisessä. Lisätietoa modifikaation kotisivuilta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]